GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κατρούγκαλος: Δεν κάνουμε πίσω στην επαναπρόσληψη 3.000 υπαλλήλων

"Δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθούμε από το ζήτημα επαναπρόσληψης περίπου 3.000 υπαλλήλων, οι οποίοι απολύθηκαν από την προηγούμε...

"Δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθούμε από το ζήτημα επαναπρόσληψης περίπου 3.000 υπαλλήλων, οι οποίοι απολύθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση" τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος στην εφημερίδα Liberation...

Ειδικότερα, ερώτημα για τη φράση «Δημοψήφισμα ή εκλογές» που χρησιμοποίησε η Corriere della Serra σαν πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη στην περίπτωση αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις έθεσε συντάκτης της εφημερίδας «Liberation» στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ρωτώντας παράλληλα εάν ήταν ένας τρόπος του υπουργού Οικονομικών να δραματοποιήσει την κατάσταση.

«Δεν πρόκειται για δραματοποίηση» απάντησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος εξηγώντας: «Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους. Αφορά την εξεύρεση μίας συμφωνίας, κυρίως για το ζήτημα του χρέους. Στην τελική συμφωνία του Φεβρουαρίου με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, αποφύγαμε να υποβληθούμε σε έναν νέο εκβιασμό για ακόμη μία φορά. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν λειτουργούμε στο πλαίσιο της λογικής που επικρατούσε μέχρι τώρα: είτε αποδέχεστε τους όρους της λιτότητας, είτε υφίστασθε ξαφνικό θάνατο. Θα πρέπει επομένως να συμβάλουμε στην επικράτηση της θέσης μας, που είναι ο σεβασμός στο μήνυμα της κάλπης».

Σε άλλο ερώτημα, για το τι έχει αλλάξει με τις παραχωρήσεις «σημειολογικής φύσεως» που έγιναν στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και δεν μιλάμε πλέον για τρόικα αλλά για θεσμούς, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε: «Πολλοί πιστεύουν ότι καμφθήκαμε και ότι επί της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα. Κάνουν λάθος. Αυτό που αλλάζει είναι ότι δεν υποτασσόμαστε πλέον. Ένα παράδειγμα, η κατάθεση του νομοσχεδίου που αφορά την ανθρωπιστική κρίση στην οποία βρίσκεται ο λαός μας. Οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες προτείναμε, θα συζητηθούν με τους εταίρους μας. Ο χαρακτήρας τους είναι καθαρά κοινωνικός. (...) Δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθούμε από το ζήτημα επαναπρόσληψης περίπου 3.000 υπαλλήλων, οι οποίοι απολύθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση».

«Αυτό που δεν αρέσει σε πολλούς, είναι ότι ενσαρκώνουμε την άρνηση σε πολιτικές, που το μόνο που έκαναν είναι να ενδυναμώσουν τη λιτότητα σε όλη την Ευρώπη» τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια