GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κινδυνεύει ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης του Δήμου Νέστου - Κατολισθήσεις στην Ε.Ο. Καβαλας-Ξάνθης

-Επιτόπια σύσκεψη τη Δευτέρα στο σημείο του προβλήματος για να βρεθεί λύση  Σε κίνδυνο βρίσκεται η εθνική οδός Καβάλας Ξάνθης, λίγο πρ...

-Επιτόπια σύσκεψη τη Δευτέρα στο σημείο του προβλήματος για να βρεθεί λύση 

Σε κίνδυνο βρίσκεται η εθνική οδός Καβάλας Ξάνθης, λίγο πριν τον Ξεριά, καθώς και ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης του Δήμου Νέστου μετά τις συνεχείς κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή. 

Πρόκειται για την υπ. αριθμ. 2 Ε.Ο. στην οποία μετά και τις έντονες βροχοπτώσεις παρατηρήθηκαν προβλήματα, ενώ την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε επιτόπιος έλεγχος και σύσκεψη των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών ώστε να εξετασθούν οι πιθανές λύσεις για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. 

Στην επιτόπια συνάντηση έδωσαν το παρών ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Νέστου κ. Ευάγγελος Τσομπανόπουλος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Καβάλας κ.Θωμάς Καραβάς, καθώς επίσης κι άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Εξετάστηκαν επί τόπου εναλλακτικά σενάρια συνδυαστικής λύσης του προβλήματος, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν. 

“Οι πρωτοφανείς σε διάρκεια κι όγκους νερών βροχοπτώσεις δημιούργησαν εκτός των άλλων και πολλά προβλήματα κατολισθήσεων. Η Περιφέρεια προσπαθεί να ανταπεξέλθει με τους πόρους που διαθέτει και να συμβάλει στην αντιμετώπιση τους” ανέφερε ο κ. Παυλίδης, για να προσθέσει πως “χρειάζεται  τη στήριξη των  Υπουργείων και της Κυβέρνησης. Λειτουργούμε στη λογική της διάκρισης και με σεβασμό στους ρόλους και τις αρμοδιότητες όλων των θεσμικά εμπλεκομένων. Στην προκειμένη περίπτωση στα όρια των δυνατοτήτων μας, θα επιχειρήσουμε λύσεις”.