GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προσυνεδριακός διάλογος της ΚΕΔΕ στην Ξάνθη! Πατούλης: “Δεν είμαστε Φιλιππινέζες της εξουσίας”

-Ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης οι διεργασίες σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης  Οι διεργασίες του προσυνεδριακού διαλόγου της ΚΕΔΕ με θέ...

-Ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης οι διεργασίες σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης 

Οι διεργασίες του προσυνεδριακού διαλόγου της ΚΕΔΕ με θέμα τα οικονομικά των Δήμων ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης σε γνωστό ξενοδοχείο της Ξάνθης. 

Τις εργασίες άνοιξε ο Δήμαρχος Ξάνθης και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως τα κεκτημένα των Δήμων έχουν ανατραπεί με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ΟΤΑ, ενώ έκανε λόγο για ένα αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει αρκετοί Δήμοι λόγω της οικονομικής κρίσης. «Στόχος της αυτοδιοίκησης θα πρέπει να είναι η αξιοποίηση εθνικών και Ευρωπαικών προγραμμάτων. Η συνεργασία σε διαδημοτικό επίπεδο και  μεταξύ των τοπικών φορέων είναι αναγκαία για να επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης. Για να μπορέσει να ανταπεξέλθει η αυτοδιοίκηση στις νέες ανάγκες θα πρέπει να υπάρξει και ανασυγκρότηση των δημοτικών υπηρεσιών. Η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αναζητήσει προοπτικές ανατροπής με ρεαλισμό και εξωστρέφεια» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Πυρά Πατούλη για τις... φήμες! 
Ακολούθως τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης ο οποίος αναφέρθηκε κατά την τοποθέτησή τους στους ψιθύρους που είδαν το φως της δημοσιότητας και θέλουν την κυβέρνηση να επεξεργάζεται το σενάριο δέσμευσης των αποθεματικών των δήμων για να καλυφθεί το έλλειμμα στα οικονομικά. Σενάρια ωστόσο τα οποία, μέχρι στιγμής, έχουν διαψευσθεί. 

“Δεν έχει καταβληθεί η ΣΑΤΑ του Φεβρουαρίου, ύψους 11,7 εκατ. ευρώ στους Δήμους, εκκρεμούν τα προνοιακά επιδόματα αλλά και τα παρακρατηθέντα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση λειτουργεί οριακά και δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη, ούτε καν τις στοιχειώδεις λειτουργικές της δαπάνες δεν μπορεί να καλύψει” σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος, για να προσθέσει πως πρέπει να υπάρξει δέσμευση για το ότι “δεν θα δεσμευτούν τα χρήματα των ΟΤΑ για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς τους δανειστές”. 

Σε μια αποστροφή του λόγου του μάλιστα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε πως “πρέπει να πάψει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αποτελεί τον φτωχό συγγενή της Ευρώπης. Να μην εξαρτόμαστε από τις διαθέσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, δεν μπορεί δηλαδή να είμαστε Φιλιππινέζες της εκάστοτε εξουσίας”, διευκρινίζοντας πως δεν θέλει να προσβάλει τις  Φιλιππινέζες

“Η χρηματοδότηση των ΟΤΑ δεν είναι ελεημοσύνη και αυτό πρέπει να γίνει σαφές. Τα χρήματα εισπράττονται από τους πολίτες για να τους επιστραφούν, ακέραια, με την μορφή των Υπηρεσιών που προσφέρουν οι ΟΤΑ” κατέληξε ο ίδιος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια