GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γενναίο κούρεμα χρέους από το Ειρηνοδικείο Ξάνθης – Ανάσα ζωής για υπερχρεωμένο δανειολήπτη!

-Θα καταβάλει μόλις 6.000 ευρώ σε βάθος πενταετίας για οφειλή σχεδόν 52.000 ευρώ προς Τράπεζες -Ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης προσέφυγε σ...

-Θα καταβάλει μόλις 6.000 ευρώ σε βάθος πενταετίας για οφειλή σχεδόν 52.000 ευρώ προς Τράπεζες
-Ο υπερχρεωμένος δανειολήπτης προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας κούρεμα των οφειλών του 

Ανάσα ζωής έδωσε το Ειρηνοδικείο Ξάνθης σε έναν 54χρονο υπερχρεωμένο άνδρα από την περιοχή, κουρεύοντας σχεδόν κατά 90% τις οφειλές τους προς τις Τράπεζες. 

Πρόκειται για ακόμη ένα γενναίο κούρεμα, στο οποίο προχώρησε το Ειρηνοδικείο, δίνοντας ξανά την ελπίδα σε μια υπερχρεωμένη οικογένεια της Ξάνθης να σταθεί στα πόδια της και θα να ξεφύγει από τη δίνη της οικονομικής καταστροφής στην οποία οδηγούνταν λόγω των συσσωρευμένων χρεών από δάνειακές συμβάσεις. 

Την νομική εκπροσώπηση του 54χρονου ανέλαβε η δικηγόρος κα. Μαρίνα Παυλίδου, η οποία χειρίζεται πλήθος αντίστοιχων υποθέσεων επιτυγχάνοντας εξίσου ευεργετικές για τους δανειολήπτες αποφάσεις.

Τα χρέη συσσωρεύτηκαν! 
Όπως προκύπτει από τα πραγματικά γεγονότα τα οποία κατέθεσε ο 54χρονος ενώπιον του Ειρηνοδικείου, ο ίδιος τα τελευταία χρόνια βρέθηκε σε οικονομική αδυναμία και δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις δανειακές του υποχρεώσεις, καθώς τα εισοδήματά του συσσωρεύτηκαν δραματικά ενώ η σύζυγός του είναι άνεργη. 

Μάλιστα το ζεύγος, διαθέτει τρία τέκνα, το ένα εκ των οποίων σπουδάζει και χρίζει οικονομικής στήριξης. Ο 54χρονος δεν διαθέτει προσωπική περιουσία, καθώς ακόμη και το σπίτι στο οποίο διαμένει το νοικιάζει, ούτε καταθέσεις ή άλλες πηγές εισοδήματος. Το μηναίο εισόδημά του ανέρχεται σήμερα σε μόλις 500 ευρώ, χρήματα που φυσικά και δεν επαρκούν για την κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών της οικογένειάς του με αποτέλεσμα να ζητά βοήθεια και στήριξη από συγγενείς και φίλους. 

Οι πιεστικές οικογενειακές και προσωπικές του υποχρεώσεις ανάγκασαν τον 54χρονο, όπως και χιλιάδες άλλους πολίτες που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση σήμερα, να καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό ενώ όπως αναφέρεται σχετικώς στην απόφαση του Ειρηνοδικείου, “τα υψηλά επιτόκια σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση των εισοδημάτων του επιδείνωσαν την οικονομική του κατάσταση και περιέπεσε σε πλήρη αδυναμία πληρωμής των δανειακών του υποχρεώσεων”. 

Μόνιμη και διαρκής αδυναμία 
Το Δικαστήριο μάλιστα, εξετάζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο 54χρονος και η οικογένειά του, με τη σύζυγό του να απασχολείται στο παρελθόν ως εποχική υπάλληλος με χαμηλό ημερομίσθιο και σήμερα να παραμένει άνεργη, έκρινε πως στην προκειμένη περίπτωση συντρέχει μόνιμη και διαρκής πραγματική αδυναμία του αιτούντος πληρωμής του όγκου των ληξιπρόθεσμων οφειλών του προς της τράπεζες ενώ αποδέχθηκε πως η αδυναμία αυτή δεν οφείλεται σε δόλο. 

Όπως σημειώνει η κα Μαρίνα Παυλίδου, η απόφαση αυτή δίνει μια γενναία ανάσα ζωής στον δανειολήπτη και την οικογένεια του με το Ειρηνοδικείο να προχωρά σε κούρεμα οφειλής που αγγίζει σχεδόν το 90%. 

Πιο συγκεκριμένα, η συνολική οφειλή του δανειολήπτη προς τις τράπεζες ανερχόταν σε 51.824,81 ευρώ και το Ειρηνοδικείο αποφάσισε την αποπληρωμή μόνο του ποσού των 6.000 ευρώ, σε μηνιαίες δόσεις των 100 ευρώ για το χρονικό διάστημα των πέντε ετών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια