GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αυθαίρετη εξέδρα στην Ξάνθη περιμένει να κατεδαφιστεί – Εκκρεμεί αίτημα από τον Δεκέμβρη!

-Κατατέθηκε αίτημα στις Τεχνικές Υπηρεσίες από τα τέλη του 2014 και ακόμη δεν κατεδαφίστηκε  -Πρόκειται για αυθαίρετες κατασκευές σε χ...

-Κατατέθηκε αίτημα στις Τεχνικές Υπηρεσίες από τα τέλη του 2014 και ακόμη δεν κατεδαφίστηκε 
-Πρόκειται για αυθαίρετες κατασκευές σε χώρο του Δήμου Ξάνθης 

Από τις 8 Δεκεμβρίου εκκρεμεί η κατεδάφιση αυθαίρετης εξέδρας που έχει κατασκευαστεί σε ακίνητο του Δήμου ανάμεσα μπροστά από το καφέ μπαρ Κυβερνείο, εδώ και χρόνια! 

Όπως εξηγεί ο κ. Απόστολος Αγκόρτσας, Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Πολεοδομία στον Δήμο Ξάνθης, μετά από σύσκεψη στην οποία συμμετείχε το Τμήμα Αδειοδοτήσεων του Δήμου, η Νομική Υπηρεσία και η Τεχνική Υπηρεσία αποφασίστηκε η αφαίρεση της εν λόγω κατασκευής, η οποία όπως τονίζει είναι παράνομη, κάτι ωστόσο το οποίο μέχρι και σήμερα εκκρεμεί. 

“Στις 8 Δεκεμβρίου εμείς στείλαμε μια επιστολή στις Τεχνικές Υπηρεσίες με την οποία ζητάμε να κάνουν το καθήκον τους και να αφαιρέσουν την εξέδρα που υπάρχει εκεί παράνομα” εξηγεί ο κ. Αγκόρτσας, τονίζοντας πως “μόλις χθες μας απάντησαν και ζήτησαν κάποιες νομικές διευκρινίσεις. Εμείς αυθημερόν αντιδράσαμε και στείλαμε έγγραφο στη Νομική Υπηρεσία ώστε να δοθούν οι διευκρινήσεις στην Τεχνική Υπηρεσία. Η ουσία βέβαια είναι ότι γίνεται πολύ φασαρία για το τίποτα. Σε έναν ιδιόκτητο χώρο του Δήμου κάποιος έχει κάνει αυθαίρετες κατασκευές. Εάν έρθω εγώ στο σπίτι σας και βάλω κάτι αυθαίρετα δεν έχετε το δικαίωμα να το γκρεμίσετε;”. 

Έλεγχος και στην Πλ. Αντίκα 
Η επιχείρηση του Δήμου στην Παλιά Πόλη το μεσημέρι της Τρίτης και η βεβαίωση παραβάσεων για αυθαίρετη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων προκάλεσε την αντίδραση των επιχειρηματιών σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις, και στη συνέχεια όπως αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ένας εξ αυτών επισκέφθηκε τον Δήμαρχο και κατήγγειλε πως υπήρχαν παραβάσεις και στην Πλατεία Αντίκα και ο έλεγχος των υπηρεσιών του Δήμου ήταν επιλεκτικός. 

“Αμέσως μετά την επιχείρηση ασφάλειας ο ιδιοκτήτης ενός εκ των καταστημάτων πήγε στον Δήμαρχο και κατήγγειλε ότι στην Πλατεία Αντίκα υπάρχουν υπεράριθμες καρέκλες. Εμείς πήγαμε αμέσως μετά την καταγγελία και ελέγξαμε και τα βρήκαμε όλα εντάξει” εξηγεί ο κ. Αγκόρτσας, τονίζοντας πως “η εντολή του Δημάρχου είναι να εφαρμόσουμε τη νομιμότητα με στόχο φυσικά την ασφάλεια των πολιτών. Το πρόβλημα στην Παλιά Πόλη δεν είναι ότι απλά κάποιος παρανομεί, αλλά η ασφάλεια των πολιτών πρωτίστως. Δεν μπορείς δηλαδή να κλείνεις τον δρόμο σε αυτοκίνητα δημοσίου συμφέροντος με το έτσι θέλω για να βγάλεις περισσότερα χρήματα. Για εμάς το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η ασφάλεια των κατοίκων”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια