GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αθώος ο γιατρός που κατηγορήθηκε για “μαϊμού” ιατρικές γνωματεύσεις στην Ξάνθη!

-Του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών από το Τριμελές Κομοτηνής το 2014 Αθώος κρίθηκε ο μέχρι πρότινος Διευθυντής του Κέντρου Ψυχ...

-Του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών από το Τριμελές Κομοτηνής το 2014

Αθώος κρίθηκε ο μέχρι πρότινος Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ξάνθης κ. Δημήτρης Μπασλής από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής που είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό για το αδίκημα της πλαστογραφίας. 

Πιο συγκεκριμένα, στον κ. Μπασλή είχε επιβληθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων  ποινή φυλάκισης 4 ετών με τριετή αναστολή για την εμπλοκή στην γνωστή υπόθεση  της πλαστογραφίας ιατρικών γνωματεύσεων που ήρθε στο φως πριν από μερικά χρόνια. Πρόκειται για έγγραφα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την έκδοση προνοιακών επιδομάτων και μετά από έλεγχο είχε διαπιστωθεί πως αρκετά εξ' αυτών δεν έπρεπε να καταβάλλονταν. 

Μετά από μια εξαντλητική ακροαματική διαδικασία το Δικαστήριο το 2014, αν και ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωση του ιατρού, απεφάνθη πως ήταν ένοχος αποδεχόμενο πως είχε διαπράξει το αδίκημα της πλαστογραφίας σε δέκα ιατρικές γνωματεύσεις, όντας ο ίδιος μέλος της πρωτοβάθμιας επιτροπής υγείας στην τότε Νομαρχία Ξάνθης. 

Ωστόσο ο ιατρός άσκησε έφεση η οποία και εκδικάστηκε την Παρασκευή, με τον ίδιο να δικαιώνεται τελικώς από το Δικαστήριο μιας και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι σε βάρος του κατηγορίες δεν στοιχειοθετήθηκαν. 

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ιδίου, όπως και δύο ακόμη ιατρών, είχε κινηθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία ενώ ο κ. Μπασλής είχε τεθεί και σε διαθεσιμότητα λόγω των δικαστικών του περιπετειών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια