GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Απεργούν το Σάββατο οι παραγωγοί και έμποροι των λαϊκών αγορών στην Ξάνθη!

-Εξέδωσε ανακοίνωση το Σωματείο Παραγωγών και Εμπόρων Ξάνθης για την κινητοποίηση  Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν το Σάββατο, 7 Μ...

-Εξέδωσε ανακοίνωση το Σωματείο Παραγωγών και Εμπόρων Ξάνθης για την κινητοποίηση 

Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν το Σάββατο, 7 Μαρτίου, τα μέλη του Σωματείου Παραγωγών και Εμπόρων Λαϊκών Αγορών του Δήμου Ξάνθης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μεταξύ άλλων αναφέρουν πως η στάση που διατηρεί ο Δήμος απέναντί τους δημιουργεί προβλήματα στους ίδιους. 

Η ανακοίνωση των πωλητών 
Το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 το σωματείο μας, εξαγγέλλει την μαζική του κινητοποίηση και συμμετοχή σε αποχή από την εργασία των μελών του

Ο μακροχρόνιος αγώνας μας, για τη διατήρηση των κεκτημένων μας δικαιωμάτων και την αξιοπρεπή συντήρηση των οικογενειών μας διαρκώς απαξιώνεται. Ο ρόλος μας στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, αν και είναι ουσιαστικός, συνεχώς υποβιβάζεται, από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, οι οποίες αντί να ενισχύουν τους εντόπιους παραγωγούς και εμπόρους οπωρολαχανικών και τροφίμων, αντίθετα μας αποδυναμώνουν και ουσιαστικά μας εξαθλιώνουν. 

Η έλλειψη ελέγχου του παραεμπορίου, η ανέλεγκτη εισροή πλανοδίων εμπόρων στερούμενων των απαιτούμενων αδειοδοτικών εγγράφων, η εισροή «οιονεί» παραγωγών από απομακρυσμένους νομούς «θέμα στο οποίο πρωτοπορεί ο Δήμος Ξάνθης» χωρίς επαρκή έλεγχο, η ελλιπής αστυνόμευση κατά τη διάρκεια της λαϊκής αγοράς, μας καθιστούν έκθετους και απροστάτευτους στο νόμο. Η πρόβλεψη για τη μεταφορά του χώρου της λαϊκής αγοράς, που αποτελεί κοινωνικό και πολιτισμικό θεσμό πολλών ετών, είναι υπό σχεδιασμό. Υποβαλλόμαστε σε καθεστώς καταβολής μισθώματος ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ πανελλαδικά ισχύει ανά τρεχούμενο μέτρο, δημιουργώντας μας δυσβάσταχτες εισφορές.

Για να δώσουμε τέλος στις περαιτέρω αερολογίες και υποσχέσεις και για να πάψουν οι αρμόδιοι δημοτικοί φορείς να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας,  αποφασίσαμε και προβαίνουμε στην πρώτη μας συντονισμένη κινητοποίηση, κατόπιν συνέλευσης και συναίνεσης όλων των μελών μας, καθώς εντείνονται οι αντεργατικές επιθέσεις κατά των βασικών και θεμελιακών εργασιακών και οικονομικών μας δικαιωμάτων.  

Απέχουμε, απαιτούμε  και διεκδικούμε.

Σας καλούμε όλους τους απλούς πολίτες και μέλη των συμμετεχόντων στη λαϊκή αγορά σωματείων,  να εκδηλώσετε την ενεργητική σας συμμετοχή στην κινητοποίησή μας και συμπαράστασή σας στα δίκαια αιτήματά μας. Όλοι εμείς μαζί δημιουργούμε τον βασικό κρίκο της τοπικής οικονομικής ευημερίας και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας υποτιμούν και υποβιβάζουν

Το «κόστος» του αγώνα και των απεργιών μας  είναι πολύ μικρότερο από το κόστος των μέτρων της δημοτικής αρχής!!!

Ο ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!

Μαζική ΑΠΟΧΗ και κινητοποίηση του Σωματείου ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΟΥ Δ. ΞΑΝΘΗΣ το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 στο χώρο της λαϊκής αγοράς του Δήμου Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια