GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αδύνατες οι εφημερίες στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου ακόμη και στις βασικές ειδικότητες

Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν οι εφημερίες στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Όπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι γιατροί, το κονδύλι μ...

Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν οι εφημερίες στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Όπως καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι γιατροί, το κονδύλι μειώθηκε κατά 45%, καθιστώντας αδύνατες τις εφημερίες ακόμη και στις βασικές ειδικότητες.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Μακεδονίας, στις 29 Δεκεμβρίου 2014 η προηγούμενη κυβέρνηση με απόφασή της μείωσε τα χρήματα για τις εφημερίες από 900.000 που ήταν το 2014 σε μόλις 500.000 για το 2015. "Αν και το παραπάνω ποσό δεν περιλαμβάνει τα δύο Κέντρα Υγείας, η μείωση παραμένει τρομακτική και ουσιαστικά καθιστά αδύνατη την πλήρη εφημέρευση του νοσοκομείου. Ας ληφθεί υπόψη ότι ακόμη και με το παλαιό κονδύλι η αποπληρωμή των εφημεριών ήταν ελλιπής και οι εφημερίες γίνονταν από τους γιατρούς, χωρίς να αποζημιώνονται", καταγγέλλουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και τονίζουν: "Είναι προφανές ότι, όταν ένα νοσοκομείο δεν μπορεί να εφημερεύει, ουσιαστικά δεν μπορεί να λειτουργήσει. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται σαφής προσπάθεια κατάργησης της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στο Βόρειο Έβρο".

Παράλληλα επισημαίνουν ότι, ενώ έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης, δεν έχουν διαπιστώσει καμία κίνηση προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της αδιανόητα υψηλής μείωσης του κονδυλίου εφημεριών για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

"Τα τελευταία πέντε χρόνια το νοσοκομείο έχει υποστεί τις συνέπειες του μνημονίου στον υπερθετικό βαθμό, με κυριότερες την απώλεια της αυτόνομης λειτουργίας και του ξεχωριστού προϋπολογισμού. Εκτός αυτού λόγω των τεράστιων περικοπών στη χρηματοδότηση και της υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό προκαλούνται καθημερινά σημαντικά προβλήματα λειτουργίας, που ξεπερνιούνται μόνον με την αυταπάρνηση όλου του προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού. Όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό, η υποστελέχωση αντιμετωπίζεται με μπαλώματα επικουρικών, στρατιωτικών και αγροτικών ιατρών", σημειώνουν οι γιατροί.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Οι γιατροί επισημαίνουν ότι με την παραπάνω ανακοίνωσή τους προσπαθούν να καταστήσουν ενήμερους όλους όσους αφορά το άμεσο μέλλον της λειτουργίας του νοσοκομείου, κατοίκους και ασθενείς του Βόρειου Έβρου, να καταστήσουν σαφές στους τοπικούς παράγοντες (βουλευτές, αντινομάρχης και δήμαρχοι) ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχεται το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από άλλα νοσοκομεία και τα οποία οδηγούν νομοτελειακά στο κλείσιμό του και να ενημερώσουν θεσμικούς (υπουργείο, ΥΠΕ) και συνδικαλιστικούς παράγοντες (Ιατρικός Σύλλογος Έβρου, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Ιατρών).

Επίσης ζητούν αποκατάσταση του ποσού αποζημίωσης των εφημεριών τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα, ώστε να επιτευχθεί η συνέχιση της στοιχειώδους λειτουργίας του νοσοκομείου.
thestival.gr