GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


5ήμερο φεστιβάλ παραμυθιού στην Ξάνθη - «Συγγραφή παραμυθιού στην εκπαιδευτική διαδικασία»

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Σύλλογος Δασκάλων Αποφοίτων ΕΠΑΘ, η  ΕΛΜΕ Ξάνθης, η Διεύθυνση Π.Ε. Ξάνθης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε. ...

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, ο Σύλλογος Δασκάλων Αποφοίτων ΕΠΑΘ, η  ΕΛΜΕ Ξάνθης, η Διεύθυνση Π.Ε. Ξάνθης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε. Ξάνθης και η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης σε συνεργασία με το παράρτημα Ξάνθης της  Ελληνικής Εταιρίας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας, την Ακαδημίας Ποίησης και Παραμυθιού (με επικεφαλής τον συλλέκτη και αφηγητή παραδοσιακών παραμυθιών Δημήτρη Αβούρη) και το Δίκτυο Λόγου και Πράξης της Ξάνθης προγραμματίζει 5ήμερο φεστιβάλ παραμυθιού (21/9-25/9/2015) με τον αφηγητή παραδοσιακών ελληνικών παραμυθιών Δημήτρη Αβούρη.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ μαθητές από δημοτικά σχολεία – γυμνάσια (κυρίως της Α΄ τάξης) της Ξάνθης θα μπορούν να  παρακολουθήσουν 2ωρη αφήγηση παραμυθιών σε ομάδες 50-100 ατόμων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Τα απογεύματα  θα  γίνονται εκδηλώσεις-συζητήσεις με γονείς και εκπαιδευτικούς. 
     
Επειδή στόχος μας είναι η ενεργός συμμετοχή των παιδιών, προτείνουμε τη διενέργεια μαθητικού διαγωνισμού με συγγραφή παραμυθιού και έκθεση ζωγραφικής με αφορμή παραδοσιακά παραμύθια. Προτείνουμε την ένταξη της δραστηριότητας αυτής στην φετινή εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε οι εκπαιδευτικοί να ενσωματώσουν στο πρόγραμμά τους τη δουλειά για το παραμύθι. Η συμμετοχή των σχολείων (Δημοτικών και Γυμνασίων) στο όλο πρόγραμμα θα είναι εθελοντική. Την τελευταία μέρα 25/9/2015 θα γίνει ημερίδα στο δημοτικό αμφιθέατρο με επιστημονικές εισηγήσεις πάνω στο παραμύθι και βράβευση των μαθητικών εργασιών.

Για την προετοιμασία των ανωτέρω δραστηριοτήτων, σας καλούμε  σε  3-4ωρο σεμινάριο με θέμα «συγγραφή παραμυθιού στην εκπαιδευτική διαδικασία». Θα συμμετάσχουν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν, με στόχο την έναρξη της αντίστοιχης εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 στις 17:30, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης-Καπνεργατών 9. 
Ο πρόεδρος του παραρτήματος
Δρ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ Γ.Ν.ΞΑΝΘΗΣ