GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι πλημμύρες πέρασαν, οι ζημιές έμειναν! Ζητούν αποζημιώσεις 71 πληγέντες του Δήμου Αβδήρων

-Ζημίες σε οικοσκευές, πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια, καταστροφές σε χωράφια και μαντριά Με την ελπίδα πως θα αποζημιωθούν για τις ...

-Ζημίες σε οικοσκευές, πλημμυρισμένα σπίτια και υπόγεια, καταστροφές σε χωράφια και μαντριά

Με την ελπίδα πως θα αποζημιωθούν για τις καταστροφές που προκάλεσε στις περιουσίες του η έντονη νεροποντή που έπληξε την Κυριακή των εκλογών, στις 25 Ιανουαρίου, αλλά και τις αμέσως επόμενες ημέρες την Ξάνθη, ζουν πλέον οι πληγέντες κάτοικοι του Δήμου Αβδήρων.

Όπως είναι γνωστό, η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή προκάλεσε μια σειρά από προβλήματα και καταστροφές, τόσο σε σπίτια και αποθήκες όσο και σε κτηνοτροφικές μονάδες, καλλιέργειες και επιχειρήσεις. Το σύνολο των καταστροφών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία αφορούσε κυρίως τον Δήμο Αβδήρων, με τους παραλιακούς οικισμούς να “πνίγονται” και τους κατοίκους να προσπαθούν με κάθε μέσο να διασώσουν ότι μπορούσαν.

Πλημμυρισμένα σπίτια, υπόγεια και αποθήκες, σκέπες σε πλήρη διάλυση, καταστροφές σε καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες αλά και πλημμυρισμένες εκτάσεις γης συνθέτουν την εικόνα που παρουσίαζε τότε ο Δήμος, με τα προβλήματα να εκτείνονται και στις τρεις δημοτικές κοινότητες.

71 αιτήσεις για αποζημιώσεις
Στους πληγέντες δόθηκε προθεσμία μιας περίπου εβδομάδας για να υποβάλουν αιτήσεις στον Δήμο για να γίνει καταγραφή των ζημιών που έχουν υποστεί και να λάβουν αποζημίωση για αυτές. Συνολικά υποβλήθηκαν 71 αιτήσεις και από τις τρεις δημοτικές κοινότητας του Δήμου, ήτοι της Γενισέας, του Σελέρου και των Αβδήρων ενώ οι 50 εξ' αυτών αφορούν ζημιές σε οικίες, αποθήκες και υπόγεια. Οι πολίτες κάνουν λόγο για οικοσκευές οι οποίες καταστράφηκαν, πλημμυρισμένα υπόγεια αλλά και πτώσεις σκεπών στις αιτήσεις τους, ενώ ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει στη σύσταση 3μελούς επιτροπής η οποία θα εξετάσει τα αιτήματα των πολιτών, θα καταγράψει τις ζημιές και φυσικά θα προχωρήσει στην εκτίμηση της αποζημίωσης που θα αιτηθούν οι πολίτες από το κράτος.

Η διαδικασία φυσικά της καταβολής των αποζημιώσεων, όπως άλλωστε είναι γνωστό από την έως τώρα εμπειρία, είναι χρονοβόρα και παραμένει άγνωστο το κατά πόσο θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα των πληγέντων.

Οι περισσότερες αιτήσεις για αποζημίωση καταστροφών που προκάλεσε η νεροποντή σε οικίες και αποθήκες καταγράφονται στη Γενισέα, όπου σε όλη τη Δημοτική Κοινότητα έχουν υποβληθεί 21, ενώ 6 αντίστοιχες αιτήσεις έχουν υποβληθεί από την περιοχή των Αβδήρων, 4 από τη Μάνδρα και 2 από το Μυρωδάτο. Αιτήσεις υπέβαλαν επίσης κάτοικοι από το Σέλερο, τη Διομήδεια, το Μαγικό, την Κεσσάνη αλλά και το Σέλινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια