GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έπιασαν... αράχνες τα μηχανήματα της ΠΕ Ξάνθης – Δεν έχουν χειριστές λόγω γραφειοκρατίας!

-Αναζητά λύση ο Αντιπεριφερειάρχης για το πρόβλημα που έχει ανακύψει εδώ και καιρό  Αράχνες έχει πιάσει ο στόλος μηχανημάτων που διαθέ...

-Αναζητά λύση ο Αντιπεριφερειάρχης για το πρόβλημα που έχει ανακύψει εδώ και καιρό 

Αράχνες έχει πιάσει ο στόλος μηχανημάτων που διαθέτει η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης για τον οποίο ωστόσο δεν υπάρχουν χειριστές – οδηγοί και ως εκ τούτου δεν αξιοποιείται.  

“Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με τη γνωστή γραφειοκρατία. Ενώ είμαστε πλήρεις σε μηχανήματα δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα με τους χειριστές” αναφέρει ο κ. Κώστας Ζαγναφέρης Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, εξηγώντας πως “κάποιος φωστήρας έχει βάλει η προϋπόθεση για την πρόσληψη την προσκόμιση απολυτηρίου λυκείου και δεν μπορούμε να βρούμε χειριστή μηχανημάτων οδοποιίας με τέτοιο. Οι περισσότεροι που είναι στο επάγγελμα είναι από παλιά, που δεν υπήρχαν σχολές   και δεν μπορούμε να βρούμε ούτε έναν που να έχει τέτοιο απολυτήριο τεχνικού λυκείου και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να βρούμε χειριστές”.

Φυσικά η έλλειψη χειριστών δημιουργεί προβλήματα, καθώς δεν επιτρέπει την άμεση επίλυση θεμάτων τα οποία ανακύπτουν και καλείται να χειριστεί ή να συνδράμει η Περιφερειακή Ενότητα. “Υπάρχουν προβλήματα με ρέματα και τάφρους που έχουν μπαζωθεί. Αυτή τη στιγμή η Π.Ε. Ξάνθης μπορώ να πω ότι είναι ο μεγαλύτερος εργολάβος από πλευράς μηχανημάτων και δεν έχουμε έναν χειριστή να τα λειτουργήσει και αυτό είναι το ελληνικό κράτος. Αυτά τα απλά προβλήματα δεν έχουν λυθεί, τα έβλεπα και όταν ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας, τα βλέπω τώρα και από μέσα. Είμαι σίγουρος πως εάν βρούμε κάποιο χειριστή με απολυτήριο λυκείου τότε θα ζητούν μετά με μεταπτυχιακό. Όλα αυτά είναι που με κάνουν να σκέφτομαι πολλές φορές διάφορα και όπως λένε και οι δημοσιογράφοι λέω μήπως κρύβονται, και τί, συμφέροντα από πίσω”. 

Λύση... με μπλοκάκι 
Ωστόσο ήδη η Π.Ε. Ξάνθης αναζητά λύση στο πρόβλημα, καθώς τα μηχανήματα που έχει στη διάθεσή της και δεν αξιοποιεί είναι περίπου 20. “Θα βρούμε λύση. Θα πάρουμε μάλλον με δελτίο παροχής υπηρεσιών και θα κάνουμε έτσι τη δουλεία μας, αλλά το πρόβλημα αυτό πρέπει να λυθεί” καταλήγει ο κ. Ζαγναφέρης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια