GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Χωρίς... ελληνική τηλεόραση τα Πομακοχώρια της Ξάνθης – Άλυτο πρόβλημα χρόνων!

-Σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜΘ χιλιάδες κάτοικοι δεν έχουν ψηφιακή κάλυψη  -Διαμαρτύρονται κάτοικοι της ορεινής Ξάνθης πως δεν μπορούν ...

-Σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜΘ χιλιάδες κάτοικοι δεν έχουν ψηφιακή κάλυψη 
-Διαμαρτύρονται κάτοικοι της ορεινής Ξάνθης πως δεν μπορούν να δουν ελληνική τηλεόραση 

Χωρίς πρόσβαση στο πρόγραμμα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών παραμένουν οι κάτοικοι στα ορεινά Πομακοχώρια της Ξάνθης, καθώς σε αρκετές περιοχές δεν υπάρχει ίχνος κάλυψης με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεόραση. 

Τις τελευταίες ημέρες το ThrakiToday.com γίνεται δέκτης παραπόνων κατοίκων τόσο από τον Εχίνο όσο και τους γύρω οικισμούς, για το πρόβλημα που επί σειρά ετών παραμένει άλυτο. Όπως σημειώνουν δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε έναν ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό. 

Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, αλλά κατά το παρελθόν έχει φτάσει ακόμη και στη Βουλή, με τη μορφή επίκαιρων ερωτήσεων, χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί μέχρι στιγμής λύση. 

Χιλιάδες χωρίς ψηφιακό
Την ίδια στιγμή η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, ήδη από 1η Σεπτεμβρίου, για την Περιφέρεια ΑΜΘ δεν έχει γίνει ομαλά, μιας και ένα μεγάλο τμήμα ορεινών και ακριτικών περιοχών δεν έχει ψηφιακή κάλυψη. Η εν λόγω μετάβαση αναμενόταν να δώσει λύση και στο πρόβλημα των κατοίκων στα Πομακοχώρια, κάτι ωστόσο που δεν διαφαίνεται να τελεσφορεί μέσα στους επόμενους πέντε με έξι μήνες. 

Εντάχθηκε το έργο 
Με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΑΔΑ: 79ΞΝ1-1ΡΙ) εντάχθηκε η Πράξη για την παροχή ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος σε ακριτικές περιοχές της Περιφέρειας ΑΜΘ, μετά από εργασία και κατάθεση Τεχνικού Δελτίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Ο Προϋπολογισμός της πράξης ανέρχεται σε 638.700,00 € και αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση όλων των απαραίτητων στοιχείων εξοπλισμού τα οποία θα επιτρέψουν την κάλυψη ακριτικών περιοχών της Περιφέρειας  Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης από πλευράς ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος. 

“Με αυτόν τον τρόπο θα αρθούν οι τυχόν ανισότητες μεταξύ  κατοίκων της ίδιας Περιφέρειας και θα εδραιωθεί η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και στη γνώση, καθώς και η καταπολέμηση του ψηφιακού χάσματος σε όλες του τις εκφάνσεις. Θα συμβάλλει θετικά στην «ηλεκτρονική ένταξη» των πολιτών εκείνων που ζούνε σε λιγότερο ευνοημένες περιοχές. Η εκτιμώμενη πληθυσμιακή κάλυψη ανέρχεται στους 150.000 – 180.000 κατοίκους στους Νομούς: Έβρου, Σαμοθράκης, Ροδόπης, Καβάλας, Θάσου, Δράμας και Ξάνθης” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια ΑΜΘ, ενώ σημειώνει πως “η Πράξη προωθήθηκε εντατικά από τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γιώργο Παυλίδη και πρέπει να υλοποιηθεί σε χρονικό διάστημα 6 μηνών”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια