GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στον ρυθμό του καρναβαλιού η Ξάνθη – Βρέθηκε η Βασίλισσα, εγκρίθηκε το φετινό πρόγραμμα

-Στολίστηκε η πόλη και εγκρίθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από το Κέντρο Πολιτισμού -Γύρω στις 70.000 ευρώ το κόστος των εκδηλώσεων, κ...

-Στολίστηκε η πόλη και εγκρίθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων από το Κέντρο Πολιτισμού
-Γύρω στις 70.000 ευρώ το κόστος των εκδηλώσεων, και άλλα τόσα για την ηχητικά κάλυψη 

Σε ρυθμούς καρναβαλιού έχει μπει και επισήμως η πόλη της Ξάνθης εδώ και μερικές ημέρες, με τους κεντρικούς δρόμους της πόλης να έχουν στολιστεί καταλλήλως και το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων να εγκρίνεται το μεσημέρι της Πέμπτης από το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης. 

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν φέτος νωρίτερα και περιλαμβάνουν μια σειρά από δρώμενα, καθώς και τις καθιερωμένες μουσικές συναυλίες στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, οι οποίες προσφέρονται δωρεάν προς το κοινό. Σταν, Σαμπάνη, Τσαλίκης, Βαρδής και Λιανός είναι μερικοί από τους, προβεβλημένους, καλλιτέχνες που συμμετέχουν φέτος στις καρναβαλικές εκδηλώσεις ενώ ο τελευταίος θα είναι και ο παρουσιαστής της Δημόσιας Τηλεόρασης, η οποία θα καλύψει και φέτος την καρναβαλική παρέλαση. 

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται η καθιερωμένη νυχτερινή παρέλαση το Σάββατο πριν την Κυριακή της αποκριάς, καθώς και η μαθητική καρναβαλική παρέλαση που εγκαινιάστηκε πέρσι και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν από τους θεσμούς του καρναβαλιού. Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης το μεσημέρι της Πέμπτης, το κόστος των εκδηλώσεων δεν ξεπερνά τον φετινό προϋπολογισμό ήτοι τις 70.000 ευρώ, ενώ κάπου τόσο θα κοστίσει και η ηχητική κάλυψη του καρναβαλιού. Οι εκτυπώσεις των εντύπων, για το πρόγραμμα και τα ενημερωτικά που συνοδεύουν τις εκδηλώσεις θα κυμανθούν στις 23.000 ευρώ περίπου, ενώ θα καταβληθεί ένα ποσό της τάξεως των 1.000 ευρώ για την παραγωγή μια μουσικής σύνθεσης που θα ντύσει το καρναβάλι. 

Βρέθηκε η Βασίλισσα
Για τον ρόλο της Βασίλισσας του καρναβαλιού επιλέχθηκε φέτος η Άξια Ανδρεαδάκη, ενώ όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Πασχάλης Λύρατζης έχει ήδη αποφασιστεί το ποια θα είναι η Βασίλισσα για το 2016. Μάλιστα ο έως τώρα προγραμματισμός προβλέπει η φετινή Βασίλισσα κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού να παραδώσει απευθείας το στέμμα της στην επόμενη Βασίλισσα ώστε να γίνει γνωστή από φέτος η συμμετοχή της. Πρόκειται για νεαρό μοντέλο από την Ξάνθη η οποία στο παρελθόν έχει βραβευτεί ως Μις Θράκη, ενώ φέτος θα λάβει μέρος στα καλλιστεία. 

Ενστάσεις για τον ήχο 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Κέντρου Πολιτισμού το σώμα κλήθηκε να αποφανθεί σχετικά με ένσταση που κατέθεσε ένας εκ των δύο υποψηφίων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την ηχητική κάλυψη των εκδηλώσεων. Όπως έγινε γνωστό ο εν λόγω υποψήφιος, που έλκει την καταγωγή του από την Ξάνθη και έχει στο παρελθόν αναλάβει το αντίστοιχο έργο, απορρίφθηκε λόγω προβλημάτων που παρουσιάστηκαν με τα δικαιολογητικά του, υπέβαλε ένσταση αλλά και αυτή επίσης απορρίφθηκε. Τα μέλη του Κέντρου Πολιτισμού έκαναν δεκτή την εισήγηση περί απόρριψης της ένστασης και το έργο αναλαμβάνει ο δεύτερος υποψήφιος με καταγωγή από τη Δράμα. 

Κοστίζουν οι Dj
Ενστάσεις σχετικά με το κόστος των Dj που κατάγονται από την Ξάνθη και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις εξέφρασε ο κ. Δημήτρης Μπένης ο οποίος ανέφερε πως είναι τιμή για έναν Ξανθιώτη να του ζητά ο Δήμος να παίξει στο καρναβάλι και δεν θα έπρεπε να ζητείται αμοιβή η οποία μάλιστα όπως ανέφερε αγγίζει τις 2.000 ευρώ. Απαντώντας ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Πασχάλης Λύρατζης ανέφερε πως όσους Dj προσέγγισε όλοι του ζήτησαν χρήματα, πλην ενός και ως εκ τούτου αποφασίστηκε να καταβληθεί το σχετικό ποσό. Ωστόσο διευκρίνισε πως κατά το παρελθόν οι αντίστοιχες αμοιβές ήταν μεγαλύτερες τονίζοντας χαρακτηριστικά πως πέρσι δόθηκε 4.200 ευρώ! 

1.000 για... ύμνο! 
Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση έγινε γνωστό πως συνθέτης της περιοχής προχώρησε στην παραγωγή ενός τραγουδιού το οποίο ενδέχεται να αποτελέσει τον ύμνο του καρναβαλιού. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μουσική σύνθεση η οποία θα ντύσει τις φετινές εκδηλώσεις και υπάρχουν σκέψεις αυτή εφόσον ικανοποιήσει να υιοθετηθεί ως ύμνος του καρναβαλιού. Για την παραγωγή της θα καταβληθεί το ποσό των 1.000 ευρώ. 

Οι κεντρικές συναυλίες 
Στο φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μεταξύ άλλων θα εμφανιστούν οι ΣΤΑΝ (Κυριακή 15.02.15 / 13.00 Κεντρική Πλατεία), Γιώργος Σαμπάνης (Πέμπτη 19.02.15 / 18.30 Κεντρική Πλατεία), Γιώργος Τσαλίκης (Σάββατο 21.02.15 / 13.00 Κεντρική Πλατεία) και Γ. Βαρδής με Γ. Λιανό (Παρασκευή 20.02.15 / 18.30 Κεντρική Πλατεία).

Δεν υπάρχουν σχόλια