GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στο πλευρό του Αδαμίδη για την ΕΔΕ οι διοργανωτές του Συνεδρίου Ασθενών – Επιστολή στον Πάσχου

-Εκφράζουν την έκπληξή τους για την τροπή που πήρε η υπόθεση και ζητούν τη δικαίωση του γιατρού Τη δεδηλωμένη στήριξή τους προς το πρό...

-Εκφράζουν την έκπληξή τους για την τροπή που πήρε η υπόθεση και ζητούν τη δικαίωση του γιατρού

Τη δεδηλωμένη στήριξή τους προς το πρόσωπο του κ. Δημήτρη Αδαμίδη, πρόεδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ξάνθης, εκφράζουν με επιστολή τους προς τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αθανάσιο Πάσχου τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ασθενών. 

Ο κ. Αδαμίδης κατηγορήθηκε πριν από λίγο καιρό πως προχώρησε σε συκοφαντικές αναφορές για το Νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, κάτι ωστόσο που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύματα ήθελαν τον πρόεδρο της  ΕΙΝΟΚΥΞ να έκανε λόγο για ελαττωματικά και επικίνδυνα αναλώσιμα στο Νοσοκομείο, με τον ίδιο ωστόσο να αναφέρεται στο παρελθόν και πιο συγκεκριμένα σε γνωστή υπόθεση που απασχόλησε εντόνως την περιοχή αλλά και ευρύτερα το πανελλήνιο το 2011, και όχι στη σημερινή εικόνα του Νοσοκομείου. 

Ωστόσο, και παρά το γεγονός πως τόσο η ομιλία του κ. Αδαμίδη όσο και τα πρακτικά του συνεδρίου βρίσκονταν αναρτημένα στο διαδίκτυο, ο τότε Υπ. Υγείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση την οποία ανέλαβε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αθανάσιος Πάσχου.  

Με επιστολή του ο κ. Αδαμίδης τοποθετήθηκε τότε δημοσίως, διευκρινίζοντας για ακόμη μια φορά πως οι αναφορές του περί ελαττωματικών αναλώσιμων αφορούσαν το 2011, και μάλιστα υπόθεση για την οποία ο ίδιος είχε δικαιωθεί τόσο επιστημονικά όσο και πειθαρχικά, με και τη δικαίωσή του από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. 

Έκπληκτη ο Οργανωτική 
Στην επιστολή τους προς τον κ. Πάσχου, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, εκφράζουν την έκπληξή τους για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς επισημαίνουν και αυτοί με τη σειρά τους πως ο ντόρος αποδίδεται σε παραπλανητικά δημοσιεύματα, τα οποία αλλοίωσαν το περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ. Αδαμίδη. Προς αυτή την κατεύθυνση κοινοποιούν τόσο φωτογραφικό υλικό όσο και βίντεο από την παρουσίαση του διευθυντή της παιδιατρικής ενώ παράλληλα επισημαίνουν πως στο εν λόγω συνέδριο είχε κληθεί και ο ίδιος ο κ. Πάσχου και πως εάν είχε παραστεί θα γνώριζε προσωπικά το τί ακριβώς είχε ειπωθεί. 

Η επιστολή εστάλη στις 9 Δεκεμβρίου του 2014 και το πλήρες περιεχόμενο αυτής έχει ως εξής:
“Αξιότιμε κύριε Διοικητά,

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ότι εις βάρος του ιατρού, κυρίου Δημητρίου Αδαμίδη, Διευθυντή του Παιδιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου σας, διεξάγεται Ε.Δ.Ε., εξαιτίας των όσων αυτός παρουσίασε σε ομιλία του στο  3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών.

Από τα όσα διαβάσαμε στα ΜΜΕ, τα οποία αποτελούν και την μοναδική πηγή πληροφόρησής μας σχετικά με το γεγονός της ΕΔΕ εις βάρος του κ. Αδαμίδη, ενημερωθήκαμε ότι ο κύριος Δ. Αδαμίδης, εγκαλείται πειθαρχικά, διότι ως ομιλητής στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, στις 7 Νοεμβρίου 2014, ισχυρίσθηκε δήθεν ότι τα ελαττωματικά αναλώσιμα υλικά τα οποία έδειξε σε διαφάνεια είναι αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα (!!!) στο Νοσοκομείο Ξάνθης, βλάπτοντας έτσι την φήμη και την αξιοπιστία του νοσηλευτικού ιδρύματος στο οποίο εργάζεται...

Εμείς, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου στο οποίο συμμετείχε ως ομιλητής ο κ. Αδαμίδης, σας διαβεβαιώνουμε μεν ότι ουδέποτε ο κ. Αδαμίδης ισχυρίστηκε πως ελαττωματικά αναλώσιμα υλικά χρησιμοποιούνται σήμερα από το νοσοκομείο, οι δε κατηγορίες αυτές εναντίον του, βάσει των οποίων παραπέμπεται σε ΕΔΕ, είναι παντελώς ανυπόστατες και αβάσιμες. 

Προς επίρρωση των όσων σας διαβεβαιώνουμε εγγράφως με την επιστολή μας αυτή, σας επισυνάπτουμε σε φωτογραφία στιγμιότυπο από την συγκεκριμένη εκδήλωση η οποία έχει μαγνητοσκοπηθεί και είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου,  βρίσκεται δε αναρτημένη στον ιστοτόπο του συνεδρίου. 

Ειδικότερα, σας επισυνάπτουμε με την παρούσα επιστολή μας τη διαφάνεια που χρησιμοποίησε ο κ. Αδαμίδης στην ομιλία του  (βίντεο της ομιλίας) προκειμένου να αναφερθεί στο γεγονός της χρήσης ελαττωματικών υλικών. 

Από την φωτογραφία αυτή, ευχερώς κάποιος μπορεί να διαπιστώσει και να αντιληφθεί ότι το αναφερόμενο από τον ιατρό γεγονός συνέβη τον Ιούνιο του 2011, δεδομένου ότι στη φωτογραφία απεικονίζεται ευκρινώς η ημεροχρονολογία του γεγονότος (6/2011).  

Θεωρούμε ανεπίτρεπτο και μας προκαλεί έκπληξη και οργή το γεγονός ότι στη σημερινή εποχή, όπου τα συνέδρια βιντεοσκοπούνται, αναμεταδίδονται «ζωντανά», και οι συνεδρίες και παρουσιάσεις είναι δημοσίως αναρτημένες στο διαδίκτυο και προσβάσιμες σε κάθε ενδιαφερόμενο, να διαστρεβλώνονται τελείως οι αναφορές ενός ομιλητή και να αποδίδονται ανυπόστατες και αβάσιμες κατηγορίες σε αυτόν. Πολύ δε περισσότερο, όταν ο διωκόμενος πειθαρχικά, είναι ένας ιατρός ο οποίος το 2011, φρόντισε όχι μόνον να σωθεί νεογέννητο βρέφος  από αιμορραγία, αλλά και να διαφυλάξει τη φήμη του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ως νοσηλευτικού ιδρύματος στο οποίο μπορούν οι γονείς να εμπιστευθούν χωρίς κίνδυνο τη γέννηση ή την νοσηλεία του βρέφους τους, αναφέροντας με έκθεση του, τα προβλήματα ποιότητας των χρησιμοποιουμένων αναλωσίμων.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Αδαμίδη 
Πιστεύουμε ότι οι γιατροί οι οποίοι εκτός από τη παροχή ιατρικών υπηρεσιών, υπηρετούν και την ασφάλεια των ασθενών, προλαμβάνοντας τα χειρότερα, θα έπρεπε να τύχουν ευσήμων και να αναφέρεται η δραστηριότητά τους ως παράδειγμα προς μίμηση και όχι να διώκονται πειθαρχικά με κατηγορίες αβάσιμες και ανυπόστατες. 

Κλείνοντας, θα παρατηρήσουμε ότι όλη αυτή η δυσάρεστη κατάσταση εναντίον ενός γιατρού που απλά έκανε το καθήκον του και ενημέρωσε με την ομιλία του, βάσει συγκεκριμένων γεγονότων χρήσης ακατάλληλων υλικών, προκειμένου να τονιστεί η ανάγκη τήρησης των προδιαγραφών ποιότητας  και ασφάλειας των ασθενών, θα είχε αποφευχθεί, αν είχατε αποδεχθεί την πρόσκλησή μας να παρευρεθείτε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών. 

Τότε, θα διαμορφώνατε προσωπική άποψη, βλέποντας ο ίδιος τη παρουσίαση και ακούγοντας την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του κου Δημ. Αδαμίδη. Θα αντιλαμβανόσασταν αμέσως ότι οι ισχυρισμοί των καταγγελόντων είναι αβάσιμοι, ως αδιάσειστα τεκμηριώνεται από το βίντεο της ομιλίας του κου Αδαμίδη.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι βλέποντας το βίντεο της ομιλίας θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι ο κος Δημ. Αδαμίδης είναι όχι μόνον ένας εξαίρετος ιατρός, αλλά επί πλέον ένας επαγγελματίας υγείας που ενδιαφέρεται για τον χώρο εργασίας του και για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει.

Θα θέλαμε να μας κρατήσετε ενήμερους για την εξέλιξη της υπόθεσης, πιστεύοντας ότι θα κάνετε τα πάντα για την αποκατάσταση της υπόληψης του κου Αδαμίδη και την προστασία και ασφάλεια των ασθενών και ιδιαίτερα των βρεφών και παιδιών, που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο σας.

Με εκτίμηση,
Η Οργανωτική Επιτροπή”. 

Την επιστολή υπογράφουν οι εξής: 
Καίτη Αποστολίδου
Πρόεδρος ΔΕ.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ. Διασωματειακή Επιτροπή για τη Διεκδίκηση Δικαιωμάτων των Ασθενών με Καρκίνο, Aντιπρόεδρος της ECPC-European Cancer Patient Coalition  - dedidika2014@gmail.com
Ιωάννα Γραικού
Αντιπρόεδρος,Πανελλήνιος Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής»- jogrecos@gmail.com
Ζωή Γραμματόγλου
Πρόεδρος ΔΣ, Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών – zoegr@yahoo.gr
Νίκος Δέδες         
Πρόεδρος, Θετική Φωνή Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας-nikos.dedes@me.com
Γιάννης Θεοδωράκης
Μέλος, Πανελλήνια Ομοσπονδία ατόμων με ΣΚΠ- itheodo@tee.gr
Γεώργιος Καλαμίτσης
Πρόεδρος, Σύλλογος Ασθενών Ήπατος "Προμηθέας"- gkalamitsis@gmail.com
Μανιώ Κορλέτη      
Αντιπρόεδρος, ΑγκαλιάΖΩ-Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου - maniokorleti@gmail.com
Κατερίνα Κουτσογιάννη     
Πρόεδρος, Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης - sylogosreum.crete@gmail.com
Μαριάννα Λάμπρου
Πρόεδρος, Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων - gr-pespa@otenet.gr
Γιάννης Λεβιδιώτης
Πρόεδρος, Πανελλήνια Κίνηση για τη Μεσογειακή Αναιμία - kinisi_ma@yahoo.gr
Χρήστος Λιονής
Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας - lionis@galinos.med.uoc.gr
Κωνσταντίνος Λούμος
Πρόεδρος, Σωματείο Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών "ΚΑΛΥΨΩ" - k.loumos@gmail.com
Αγγελική Πρεφτίτση
Πρόεδρος, Σύλλογος για την Κυστική Ίνωση - cfathess@gmail.com
Mάγδα Τσολάκη  
Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Θεολόγος, Καθηγήτρια ΑΠΘ, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών - tsolakim1@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια