GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φινάλε στην Ξάνθη για τον Βενιζέλο - “Ψηφοφόροι της ΝΔ πρέπει να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ”

-Βρέθηκε στην περιοχή την Παρασκευή και ολοκλήρωσε την προεκλογική του δράση  Στην Ξάνθη ολοκλήρωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδ...

-Βρέθηκε στην περιοχή την Παρασκευή και ολοκλήρωσε την προεκλογική του δράση 

Στην Ξάνθη ολοκλήρωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τον προεκλογικό του αγώνα, πραγματοποιώντας κεντρική ομιλία στο ξενοδοχείο Elisso, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου. 

Ο κ. Βενιζέλος ξεκίνησε την σύντομη περιοδεία του στην περιοχή με πρώτο σταθμό τη Δράμα, ενώ λίγο πριν τις 6.00 κατέφθασε στην Ξάνθη. 

ΠΑΣΟΚ... καταλύτης! 
Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου ο κ. Βενιζέλος σημείωσε μεταξύ άλλων πως το ΠΑΣΟΚ θα έχει ρόλο καταλύτη στις εξελίξεις μετά τις Εθνικές Εκλογές, λέγοντας πως “η αντιπαράθεση δεν οδηγεί πουθενά. Η έλλειψη συναίνεσης είναι μεγάλο πρόβλημα για κάθε  Έλληνα πολίτη”. 

Ο ίδιος χαρακτήρισε “χρήσιμη” την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ, ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του ανέφερε πως υπάρχουν πολίτες που αν και θαυμάζουν το ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν εντούτοις Νέα Δημοκρατία, πολίτες που ο κ. Βενιζέλος κάλεσε να ψηφίσουν το κόμμα του. 

“Υπάρχουν πολίτες από τη σκοπιά της ΝΔ που μας θαυμάζουν και μας επαινούν, μας εκτιμούν. Είναι προοδευτικοί, αλλά έχουν σκεφτεί κατά καιρούς να ψηφίσουν ΝΔ για να είναι πρώτο κόμμα και να πάρει το μόνους των 50 εδρών. Αυτό όμως τώρα βλέπουμε δημοσκοπικά πως δεν γίνεται, ούτε στις Ευρωεκλογές ήταν πρώτο κόμμα η ΝΔ και οι πολίτες αυτοί πρέπει να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, που το εκτιμούν” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα σε ψηφοφόρους του κέντρου να πυκνώσουν τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ. 

“Υπάρχουν και αυτοί που είναι στον χώρο της προόδου και πήγαν παλιά στη ΔΗΜΑΡ και τώρα στο ΠΟΤΑΜΙ. Το ΠΟΤΑΜΙ έγινε ετερόκλητο, αντιφατικό. Έχει παλιά στελέχη της ΔΗΜΑΡ ενώ τώρα έχουν και καραμπινάτους δεξιούς που συνεργάστηκαν με τη ΝΔ. Άρα τι εχέγγυα έχει αυτό το κόμμα; Αοριστίες, τίποτα το σπουδαίο. Άρα η κρίσιμη και χρήσιμη ψήφος είναι αυτό που πάει στο ΠΑΣΟΚ” πρόσθεσε ο ίδιος. 

Το όραμα για τη Θράκη... 
Ερωτηθείς σχετικά με τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να κλείσει τον κύκλο των προεκλογικών του επαφών και συναντήσεων στη Θράκη και πιο συγκεκριμένα στην Ξάνθη ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που ευαγγελίζεται το κόμμα του, και το οποίο βασίζεται στην Περιφερειακή ανάπτυξη και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

“Το νέο μοντέλο ανάπτυξης που πιστεύουμε βασίζεται στην έννοια της Περιφέρειας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργήσει όχι μόνο διοικητικά αλλά και αναπτυξιακά, τώρα που έχει αυξημένες δυνατότητες. Χειρίζεται κονδύλια, το μεγαλύτερο μέρος του ΕΣΠΑ αλλά και ένα μεγάλο μέρος των πόρων της αγροτικής πολιτικής” σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος,  για να προσθέσει πως η Θράκη έχει τεράστια πλεονεκτήματα τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν όπως ο πολιτισμός, η ιστορία, τα λιμάνια, η ενέργεια, ο τουρισμός, το Πανεπιστήμιο αλλά και οι καινοτόμες πρωτοβουλίες που μπορούν να αναλάβουν οι κάτοικοι της περιοχής. 

“Το νέο μοντέλο για τη Θράκη δεν μπορεί να είναι τα κουφάρια παλαιών εργοστασίων που χρηματοδοτήθηκαν από τους αναπτυξιακούς Νόμους. Τώρα πρέπει να υπάρξουν κριτήρια τραπεζικά, ανταγωνιστικότητας και η κάθε περιοχή να στηρίζει τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα” πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος. 

Αναφορά στη μειονότητα
Άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο ίδιος κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων του αναφέρθηκα και στους μειονοτικούς πληθυσμούς της Θράκης, λέγοντας πως αυτοί συνυπάρχουν αρμονικά με το Χριστιανικό στοιχείο  της περιοχής  ενώ σημείωσε πως η ενσωμάτωσή τους πρέπει να γίνει χωρίς ενδιάμεσους ή προστάτες. “Ευημερία και πρόοδος για όλους τους πολίτες της περιοχής είναι η μόνη λύση. Μπορεί να είναι υποδειγματική η κατάσταση και αυτό θέλουμε.  Να είναι μια περιοχή που λειτουργεί υποδειγματικά και για την υπόλοιπη ελληνική επικράτεια αλλά και για όλη την Ευρώπη”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια