GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Γιώργος Παπανδρέου – Άργησε μια ώρα και επανέλαβε ότι “Λεφτά Υπάρχουν”

-Πραγματοποίησε κεντρική προεκλογική ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου  Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ...

-Πραγματοποίησε κεντρική προεκλογική ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου 

Στην πόλη της Ξάνθης βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποιώντας προεκλογική ομιλία σε αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου της πόλης και παρουσιάζοντας τις βασικές θέσεις του κόμματος του “Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών”. 

Ο κ. Παπανδρέου αν και είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει την ομιλία του στις 6.00 το απόγευμα, βρέθηκε στην αίθουσα λίγο μετά τις 7.20 καθώς όπως αναφέρθηκε προέκυψε κάποιο πρόβλημα κατά την άφιξή του στην πόλη, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επανέλαβε την φράση με την οποία έμεινε στην ιστορία και που δεν είναι άλλη από το αλησμόνητο “Λεφτά Υπάρχουν”.

Στελέχη του κόμματος αλλά και φίλοι και γνωστοί του κ. Παπανδρέου επί σειρά ετών από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας παρακολούθησαν την προεκλογική του ομιλία από την Ξάνθη, τις πρώτες θέσεις στην αίθουσα κατέλαβαν οι υποψήφιοι βουλευτές που συμμετέχουν στις Εθνικές Εκλογές με το Κίνημα. Μεταξύ αυτών τόσο ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης όσο και ο κ. Μάντατζη Τσετίν, αλλά και ο κ. Γιώργος Πεταλωτής που τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο τελευταίος επέλεξε να παρακολουθήσει ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του κ. Παπανδρέου, όρθιος! 

...“Λεφτά Υπάρχουν”
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του και σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε την φράση “Λεφτά Υπάρχουν” με το συγκεντρωμένο πλήθος μάλιστα να τον καταχειροκροτεί, λέγοντας πως αυτή έχει παρερμηνευτεί τόσα χρόνια και πως εννοεί ότι υπάρχει τρόπος να βρεθούν πόροι εάν μπει μια τάξη στη διοίκηση της χώρας. Χαρακτηριστικά ανέφερε το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης το οποίο εφάρμοσε ο ίδιος λέγοντας πως αυτό δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ στο κράτος, μιας και στήθηκε από δημόσιους υπαλλήλους, αλλά απέφερε έσοδα εκατομμυρίων τα οποία μπορούν να συγκριθούν με τον ΕΝΦΙΑ ενός έτους! 

Παράλληλα, όπως τόνισε ο ίδιος ανεβαίνοντας στο βήμα για να μιλήσει οι δημοσκοπήσεις δεν “φοβίζουν” τα μέλη του Κινήματος τα οποία καταβάλουν καθημερινό αγώνα ενώ ταυτόχρονα έκανε λόγο για ένα “ελληνικό σχέδιο” για το μέλλον της χώρας το οποίο ο ίδιος επιθυμεί να εφαρμόσει. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως “δεν πρέπει να ψάχνουμε ούτε για προστάτες ούτε και για φταίχτες. Εμείς μόνοι μας θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Εμείς προτείνουμε ένα Ελληνικό σχέδιο για να πάψουν οι πολίτες να νιώθουν ότι κάποιοι άλλοι, έξω από αυτή τη χώρα, αποφασίζουν για αυτούς”. 

Κριτική σε Σαμαρά και Τσίπρα 
Ο πρώην Πρωθυπουργός άσκησε κριτική τόσο κατά τον κ. Αντώνη Σαμαρά και της πολιτικής που εφαρμόζει όσο και κατά του κ. Αλέξη Τσίπρα και τα όσα ο ίδιος υπόσχεται να εφαρμόσει εφόσον αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας. “Το να σκίσουμε τα Μνημόνια δεν είναι τόσο απλό, εάν ήταν πιστέψτε με θα το είχαμε κάνει. Το πρόβλημα είναι να σκίσουμε αυτά που μας έφεραν τα Μνημόνια, δηλαδή το χρέος, τις σπατάλες, τις πελατειακές σχέσεις” σημείωσε ο ίδιος για να προσθέσει πως “πρέπει πρώτα να φτιάξουμε μια Ελλάδα ισχυρή και μετά να προχωρήσουμε σε υπόλοιπα. Πρέπει να διασφαλίσουμε τις δικές σας θυσίες ως κόρη οφθαλμού, να μην χαθούν, να μην χρειαστούμε ξανά Μνημόνια ή και χειρότερα πράγματα. Πρέπει να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα” τόνισε μεταξύ άλλων κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου ενώ σημείωσε πως “μας έριξαν επειδή ζητήσαμε την κρίση του λαού (σ.σ. το δημοψήφισμα) και ερχόμαστε σήμερα γιατί πιστεύουμε στην κρίση του λαού”. 

Νεολαία με... συνθήματα 
Μέσα στην αίθουσα της εκδήλωσης βρίσκονταν νεαρά ηλικιακά άτομα τα οποία μάλιστα φώναζαν συνθήματα υπέρ του κ. Παπανδρέου όπως το “Γιώργο μαζί μέσα στη Βουλή, το Κίνημα γεννιέται, πεθαίνει η διαπλοκή”, ενώ μέλη της ομάδας του πρώην Πρωθυπουργού πριν ο ίδιος εμφανιστεί στην αίθουσα φρόντιζαν για τη χωροταξική τοποθέτηση αυτών των ομάδων μιας και η ομιλίας βιντεοσκοπήθηκε και μεταδόθηκε ζωντανά.    

Δεν υπάρχουν σχόλια