GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην πώληση της Γκρούπαλ Γκρουπ Αλουμίνιο και του Αλουμινίου Θράκης προχωρά η Alco

Υπεγράφησαν στις 30 Δεκεμβρίου 2014 -υπό την αίρεση έγκρισης από την έκτακτη γενική συνέλευση- οι συμβάσεις πώλησης του συνόλου της συμμετ...

Υπεγράφησαν στις 30 Δεκεμβρίου 2014 -υπό την αίρεση έγκρισης από την έκτακτη γενική συνέλευση- οι συμβάσεις πώλησης του συνόλου της συμμετοχής της Alco στις θυγατρικές Αλουμίνιο Θράκης και Γκρούπαλ Γκρουπ Αλουμίνιο.

Στην πώληση των θυγατρικών εταιρειών Αλουμίνιο Θράκης και Γκρούπαλ Γκρουπ Αλουμίνιο προχωρά η εισηγμένη Alco. Επιπλέον πρόστιμα έβγαλε ο επανέλεγχος για το 1995. Ειδικότερα, το δ.σ. της Alco ανακοίνωσε ότι υπεγράφησαν στις 30 Δεκεμβρίου 2014, υπό την αίρεση έγκρισης από την έκτακτη γενική συνέλευση, οι συμβάσεις πώλησης του συνόλου της συμμετοχής της Alco στις παραπάνω θυγατρικές της εταιρείες που αντιστοιχούν στο 99,90% και στο 86,43% του μετοχικού κεφαλαίου τους αντίστοιχα. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η πώληση αυτή εκτιμάται ότι θα βελτιώσει τα αποτελέσματα του ομίλου κατά περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ με ισόποση βελτίωση και στα ίδια κεφάλαια του ομίλου πριν τα δικαιώματα μειοψηφίας.

Η επακριβής επίπτωση στα μεγέθη της εταιρείας θα ακολουθήσει με νεότερη ανακοίνωση, αναφέρει η Alco.

Επιπλέον, η Alco ανακοίνωσε ότι στις 8 Ιανουαρίου 2015 κοινοποιήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, Κέντρο Ελέγχου μεγάλων επιχειρήσεων τα αντίστοιχα οριστικά φύλλα ελέγχου με τα οποία καταλογίζονται σε βάρος της επιχείρησης:

1) Διαφορά για βεβαίωση φόρου εισοδήματος: 748.011,42 ευρώ.

2) Πρόστιμο ΚΒΣ: 279.866,62 ευρώ.

3) Πρόστιμο ΦΠΑ: 146.74 ευρώ.

Οπως σημειώνει η εταιρεία, «οι ανωτέρω πράξεις αφορούν επανέλεγχο της χρήσεως του έτους 1995». Η εταιρεία υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι: «θα προβεί στις δέουσες νομικές ενέργειες, καθότι η ακράδαντος πεποίθησίς μας, συνεπικουρούμενη από τις θέσεις των νομικών μας, είναι ότι δε θα τελεσφορήσουν οι ανωτέρω πράξεις και δε θα επιφέρουν κανένα αποτέλεσμα εις την εταιρεία καθότι πλέον του ότι κατ’ ουσίαν είναι αβάσιμες, είναι και τυπικά παραγεγραμμένες».

Στις 5 Δεκεμβρίου 2014 η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Alco αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2 εκατ. με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, και την ακύρωση προηγούμενης απόφασης για αύξηση κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια