GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



"Σκάλωσε" η Ξάνθη στα Πηγάδια - Τέταρτη συνεχή ισοπαλία και προβληματισμός για τη Skoda

Χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα στο νέο έτος και με τους ίδιους βαθμούς παρέμειναν Skoda Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα ύστερα από το μεταξύ τους παιχνί...

Χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα στο νέο έτος και με τους ίδιους βαθμούς παρέμειναν Skoda Ξάνθη και ΠΑΣ Γιάννινα ύστερα από το μεταξύ τους παιχνίδι, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Super League. Οι δύο ομάδες έφθασαν τους 28 πόντους, καθώς ήρθαν 1-1, χάρη σε γκολ του Κλέιτον στο 54’ και του Τσάβες στο 75’, ενώ οι γηπεδούχοι άγγιξαν τη νίκη στις καθυστερήσεις. 

Ωστόσο, δευτερόλεπτα πριν το τέλος Βελλίδης είπε «όχι» στον Γουάλας που έπιασε την κεφαλιά ύστερα από γέμισμα του Λουσέρο, ενώ στο κόρνερ του που εκτελέστηκε στη συνέχεια ο Γούτας αστόχησε από εξαιρετική θέση. 

Το φιλμ του αγώνα
Η Ξάνθη μπήκε στο παιχνίδι με πιο… επιθετικές τάσεις. Λογικό μέχρι ενός σημείου διότι έπαιζε στο γήπεδο της και ο ΠΑΣ, που προσπαθούσε να γίνει απειλητικός μέσω αντεπιθέσεων, δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του μέχρι τα μέσα του πρώτου μέρους. Μέχρι εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι είχαν ένα σουτ του Καπετάνου, που δεν ήταν κακό μεν, αλλά από καλή θέση δε στις αρχές του παιχνιδιού. Η καλύτερη στιγμή τους έγινε στο 9’ με τον αριστερό μπακ τους, τον Γκόμσι, αλλά ο Βελλίδης του… στέρησε το να χριστεί σκόρερ. 

Λίγο μετά Σολτάνι έκανε σουτ έξω από την περιοχή και ο Βελλίδης, που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σταθερά ανέτρεψε τον Καπετάνο μέσα στην περιοχή, αλλά η φάση είναι ως μη γενόμενη, καθώς ήταν offside ο επιθετικός της Ξάνθης. 

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το 30’ περίπου, αλλά σιγά-σιγά οι Ηπειρώτες άρχισαν να ισορροπούν την κατάσταση και στο πρώτο μέρος είχαν τις στιγμές, αλλά ήταν και οι τρεις καλές. Ο Τσάβες αρχικά «πυροβόλησε» τον Κυριακίδη, αλλά δεν τον «σκότωσε». Ο Αργεντινός προσπάθησε να βγάλει τον Μανιά φάτσα με την αντίπαλη εστία δύο λεπτά μετά, αλλά ο Κυριακίδης διάβασε τη φάση και πρόλαβε τα χειρότερα. 

Λίγο πριν την ανάπαυλα ο Μανίας βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ του δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Κυριακίδη. 

Η Ξάνθη κατάφερε να ανοίξει το σκορ την ώρα συμπληρωνόταν ένα δεκάλεπτο στο δεύτερο μέρος. Αυτό συνέβη χάρη στην ποιότητα του Λουσέρο και του Κλέιτον. 

Ο πρώτος έδειξε μεγάλη οξυδέρκεια, όταν του πάσαρε ο Σολτάνι και έβγαλε τον Κλέιτον απέναντι στον Βελλίδη, που με ωραίο πλασέ νίκησε τον Έλληνα πορτιέρο. Η Ξάνθη είχε καλή στιγμή στο 68’ με τους Σολτάνι, Λουσέρο να γίνονται επικίνδυνοι μέσα από την περιοχή, αλλά η προσπάθεια τους σταμάτησε σε αντίπαλα σώματα. 

Εκεί που φαινόταν πως η Ξάνθη έλεγχε την κατάσταση και πως εύκολα ή δύσκολα θα έπαιρνε τη νίκη, «χτύπησε» ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ, ο Τσάβες, νικώντας αρχικά την αντίπαλη άμυνα με το άλμα του, αλλά και τον Κυριακίδη. Η Ξάνθη έμεινε από… ιδέες και στο τελευταίο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού το ματς έμοιαζε να γέρνει πιο πολύ προς τον ΠΑΣ. Όμως η Ξάνθη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, καθώς απείλησε δύο φορές στο φινάλε, αλλά στην πρώτη ο Βελλίδης είχε απάντηση στην κεφαλιά του Γουάλας και στη δεύτερη ο Γούτας πέταξε… έξω την ευκαιρία που του δόθηκε. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 
Skoda Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Γκόμσι (82' Γουάλας), Μπέρτος, Σολτάνι (68' Μπέλιτς), Λουσέρο, Βασιλακάκης (60' Ομπόντο), Κλέιτον, Φλίσκας, Γούτας, Καπετάνος, Λισγάρας 

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος, Μπέριος, Μιχαήλ, Γιάκος (65' Ίλιτς), Τζημόπουλος, Ακόστα, Τσουκαλάς, Τσάβες (86' Σαπαλίδης), Στρούνα (72' Ναδάλες), Μανιάς 

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος, βοηθοί Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Αντώνιος Καρατζίκας 
Τέταρτος Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος
(sport-fm.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια