GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε 40 ημέρες 30.895 οφειλέτες του OAEE ρύθμισαν χρέη 340 εκατ.

Ξεπέρασαν τους 30.000 οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ που έσπευσαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, μέσω των υποκαταστημάτων του Ταμείου αλλά και του Κέντ...

Ξεπέρασαν τους 30.000 οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ που έσπευσαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, μέσω των υποκαταστημάτων του Ταμείου αλλά και του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία στη διοίκηση του Οργανισμού.

Αναλυτικά, από τους 378.500 ενεργούς οφειλέτες του ΟΑΕΕ, με χρέη που αγγίζουν τα 8 δισ. ευρώ, μέσα σε 40 μέρες, έσπευσαν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους 30.895 άτομα, οι 10.338 μέσω ΚΕΑΟ και οι 20.557 μέσω των υποκαταστημάτων του Ταμείου, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ρύθμιση είναι συμφέρουσα για τους ελεύθερους επαγγελματίες με χρέη που δημιουργήθηκαν εντός της κρίσης.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν και 230.691 διακόψαντες την ασφάλιση στον ΟΑΕΕ, οι οποίοι οφείλουν περίπου 2 δισ. ευρώ, αναφέρει η Καθημερινή. 

Οι 30.895 ασφαλισμένοι – οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στο νέο σχήμα, ρύθμισαν συνολικά ποσό οφειλών της τάξης των 340 εκατ. ευρώ. 

Ουσιαστικά, οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ άρχισαν να προσέρχονται στα υποκαταστήματα του οργανισμού μετά την 21η Νοεμβρίου του 2014, όταν δηλαδή είχαν επιλυθεί τα τεχνικά προβλήματα ηλεκτρονικής διασύνδεσης του ΟΑΕΕ με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Η διοίκηση του οργανισμού καλεί τους ασφαλισμένους – οφειλέτες του ΟΑΕΕ να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, με τους ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους της νέας ρύθμισης, καθώς η ένταξη στη ρύθμιση των 100 δόσεων εξασφαλίζει ασφαλιστική ενημερότητα, παροχές περίθαλψης και δυνατότητα λήψης σύνταξης, καθώς εάν υπάρχουν οφειλές προς το Ταμείο, ο ασφαλισμένος δεν μπορεί να λάβει σύνταξη. Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο ΟΑΕΕ, η ένταξη και τήρηση των όρων της ρύθμισης, παρέχει στον ασφαλισμένο τη δυνατότητα κατάταξης σε μία ή και σε δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες, καθιστώντας δυνατή την καταβολή τόσο των τρεχουσών εισφορών, όσο και της δόσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ασφαλισμένοι που επιθυμούν να ασκήσουν το δικαίωμα κατάταξης σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, μπορούν να υποβάλουν σχετικό αίτημα. Η υπαγωγή των ασφαλισμένων έως και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες ισχύει μέχρι την 31-12-2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια