GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πώς να μιλήσετε στο παιδί σας για το βάρος του

Στο σημερινό πολιτισμό, το βάρος είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, ειδικά για τα παιδιά και τους εφήβους. Η απόφαση για το πώς να πρ...

Στο σημερινό πολιτισμό, το βάρος είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, ειδικά για τα παιδιά και τους εφήβους. Η απόφαση για το πώς να προσεγγίσετε τα ζητήματα βάρους με τους νέους πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχή, γιατί ο τρόπος που θα χειριστείτε το θέμα, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις και δια βίου. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για τη συζήτηση του βάρους με τo παιδί σας, και τι πρέπει να κάνετε αν έχει παραπάνω κιλά.

Δεν χρειάζεται πάντα να μιλάτε, αλλά κάποιες φορές καλό είναι να πράττετε. Σε γενικές γραμμές, αν το παιδί σας έχει παραπάνω κιλά από αυτά που αναλογούν στην ηλικία του, μπορείτε να αρχίσετε σαν οικογένεια κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να υιοθετήσετε πιο υγιεινά και ισορροπημένα οικογενειακά γεύματα και σνακ. Επιπλέον, απενεργοποιήστε τις τηλεοράσεις, τα βιντεοπαιχνίδια και τους υπολογιστές. Αναζητήστε τρόπους για να περάσετε ενεργά τον χρόνο μαζί με το παιδί σας.

Μην παίζετε το παιχνίδι του καταλογισμού ευθυνών. Ποτέ μην φωνάζετε, ουρλιάζετε, δωροδοκείτε, απειλείτε ή τιμωρείτε το παιδί σας σχετικά με το βάρος, το φαγητό ή τη σωματική δραστηριότητα. Αν δημιουργείσετε ένα πεδίο μάχης ανάμεσα σε εσάς και το παιδί, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά. Τα παιδιά που αισθάνονται άσκημα για το βάρος τους, το πιο πιθανό είναι να τρώνε περισσότερο ή να αναπτύξουν μια διατροφική διαταραχή.

Ένα ενωμένο μέτωπο. Όπως και με κάθε άλλο σημαντικό ζήτημα, βεβαιωθείτε ότι και οι δύο σαν γονείς, αλλά και κάποιοι συγγενείς, έχετε τις ίδιες ιδέες. Τα μεικτά μηνύματα για το βάρος μπορεί να έχουν άσκημες συνέπειες.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι το κλειδί είναι η υγεία, όχι το βάρος. Εάν η οικογένειά αρχίσει να τρώει καλύτερα και να κινείται περισσότερο, τα παιδί θα χάσει τα παραπάνω κιλά και ταυτόχρονα θα αποκτήσει υγιεινές συνήθειες. Εάν κάποιο άλλο παιδί ή ένας ενήλικας εκφοβίζει το παιδί σας σε σχέση με το βάρος του, να το καθησυχάσετε και να του εξηγήσετε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.
Πηγή: jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια