GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξέσπασε “πόλεμος” στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης για τον δασικό δρόμο στα Κιμμέρια!

-Δόθηκε παράταση στη λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου για 20 χρόνια  Άγριος καυγάς ξέσπασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το...

-Δόθηκε παράταση στη λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου για 20 χρόνια 

Άγριος καυγάς ξέσπασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παραλαβή του διαβόητου πλέον έργου διάνοιξης δασικού δρόμου στην περιοχή των Κιμμεριών. 

Πρόκειται για θέμα που είχε ζητηθεί ξανά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο και είχε πυροδοτήσει και τότε σοβαρές αντιδράσεις από πλευράς της Αντιπολίτευσης η οποία αμφισβήτησε τη φυσική παρουσία του κ. Χρήστου Μούρκα, που έχει οριστεί ως επιβλέπων δημοτικός σύμβουλος για την παραλαβή, στο έργο. 

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας το Σώμα κλήθηκε να αποφανθεί ξανά για το εν λόγω έργο και να εγκρίνει το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής αυτού, με τα πυρά να συγκεντρώνονται για ακόμη μια φορά στο πρόσωπο του κ. Μούρκα, στον οποίο επιτέθηκαν τόσο ο κ. Δημήτρης Μπένης και ο κ. Ιποκκράτης Καμαρίδης όσο και η παράταξη του κ. Χρίστου Πούλιου. 

“Πλαστό το πρωτόκολλο!”
Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Καμαρίδης χαρακτήρισε πλαστό το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής μιας και όπως επισήμανε σε αυτό φέρεται ο κ. Μούρκας να έχει πραγματοποιήσει επιτόπιο ελέγχο στο έργο στις 20 Νοεμβρίου του 2014, όταν ο ίδιος “δήλωνε στο συνέδριο του Δεκεμβρίου πως δεν έχει ιδέα που βρίσκεται”, όπως ανέφερε ο κ. Καμαρίδης. Μάλιστα όπως τόνισε θα προσφύγει πλέον στον Εισαγγελέα, ζητώντας την παρέμβασή του. 

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Μπένης ανέφερε πως οι εισηγήσεις που έφτασαν στα χέρια του δεν φέρουν καμία αλλαγή συγκριτικά με την προηγούμενη συνεδρίαση, παρά τα όσα εκτυλίχθηκαν τότε εκεί. “Υποτιμά τη νοημοσύνη μας η διαδικασία. Την προηγούμενη φορά ο κ. Μούρκας δεν πήγε στο έργο και τώρα ξανά δεν πήγε και ήρθε εδώ να δικαιολογηθεί. Το ότι ξεκίνησε το έργο είναι γνωστό αλλά είναι ντροπή για το Σώμα να προσπαθούμε να κάνουμε τον κύκλο τετράγωνο. Θα έπρεπε να είχε την πολιτική ευθιξία να παραιτηθεί σήμερα από την επιτροπή και εσείς κύριε Δήμαρχε θα έπρεπε να ζητήσετε να την παραίτησή του. Ξεκάθαρα υπέγραψε χωρίς να ξέρει τι υπογράψει και το θέμα πλέον παίρνει άλλες διαστάσεις”.    

“Ξαφνιάστηκα και μπερδεύτηκα”
Παίρνοντας τον λόγο και απαντώντας στις κατηγορίες ο κ. Μούρκας ανέφερε πως το έργο είχε παραληφθεί προσωρινά από το 2014 και μάλιστα στην επιτροπή παραλαβής ήταν και ο κ. Γιάννης Τσεγγελίδης, ενώ την παραλαβή έχει εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο και προσωπικά ο κ. Δημήτρης Μπένης. Παράλληλα τόνισε πως στο προηγούμενο Δ.Σ. είχε αιφνιδιαστεί από την επίθεση που δέχθηκε, την οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή, και μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να μην είναι σίγουρος για το εάν το εν λόγω έργο το γνωρίζει ή όχι. “Έλεγξα το ιστορικό το έργου και αυτό που διαπίστωσα ήταν πως είναι αυτό το έργο που ξέρω” πρόσθεσε ο ίδιος. 

Κριτική στις Τεχνικές Υπηρεσίες
Τόσο ο κ. Νίκος Ανταμπούφης όσο και μέλη της παράταξης του κ. Πούλιου άσκησαν κριτική στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, με τον πρώτο μάλιστα να τονίζει πως πλέον έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του προς τις εισηγήσεις της Υπηρεσίας ενώ ο κ. Χρίστος Πούλιος ανέφερε πως το θέμα ήταν τυπικό και έλαβε τεράστιες διαστάσεις σημειώνοντας πως “έγιναν αλλεπάλληλες γκάφες”. 

Στο ζήτημα παρενέβη και ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος ο οποίος τόνισε πως το περιεχόμενο του πρωτοκόλλου δεν αμφισβητείται ούτε οι εργασίες που έλαβαν χώρα ενώ σημείωσε πως όσοι έχουν υπογράψει το εν λόγω πρωτόκολλο φέρουν την ευθύνη των υπογραφών τους. 

Τελικός το θέμα καταψηφίστηκε και μένει να επιστρέψει ξανά με νέο πρωτόκολλο παραλαβής.  

Παράταση 20 χρόνων για το Δημ. Ραδιόφωνο
Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε και η παράταση λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου για 20 χρόνια. Όπως είναι γνωστό προεκλογικά το Δ.Σ. είχε δώσει 6μηνη παράταση στην “Όμορφη Πόλη” ώστε να αποφασίσει η νέα Δημοτική Αρχή. 

Κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος εκφράστηκαν αντιδράσεις από πλευράς της αντιπολίτευσης κυρίως για το κόστος λειτουργίας του Δημοτικού Ραδιοφώνου, το οποίο κοστίζει 160.000 ευρώ τον χρόνο όπως επισημάνθηκε, και τελικώς η παράταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια