GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πνίγηκε από τη βροχή η Κομοτηνή - Παραδόθηκαν στο νερό σπίτια και αγροκτήματα

-Προκάλεσε μεγάλα προβλήματα και καταστροφές η βροχόπτωση που έπνιξε την περιοχή  Τις πληγές τους μετρούσαν το πρωί της Πέμπτης οι κάτ...

-Προκάλεσε μεγάλα προβλήματα και καταστροφές η βροχόπτωση που έπνιξε την περιοχή 

Τις πληγές τους μετρούσαν το πρωί της Πέμπτης οι κάτοικοι της Ροδόπης μετά το πέρασμα της έντονης βροχόπτωσης που προκάλεσε μια σειρά από προβλήματα στην περιοχή. 

Δεκάδες σπίτια πλημμύρισαν, τμήματα δρόμου υπέστησαν καθίζηση ενώ δεκάδες στρέμματα γης πνίγηκαν από το νερό. Οι δρόμοι σε αρκετούς οικισμούς μετατράπηκαν σε ορμητικά ρέματα, ενώ στο νερό παραδόθηκαν αποθήκες και αγροτικές εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή. 

Οι κάτοικοι βλέποντας τα νερά να τους χτυπούν την πόρτα ανέλαβαν πρωτοβουλίες, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων καθώς και για τον απεγκλωβισμό Ι.Χ. αυτοκινήτων τα οποία ακινητοποιήθηκαν πάνω στο οδόστρωμα. 

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, διεκόπη η κυκλοφορία στις υδάτινες διαβάσεις Κάχλα, Ηφαίστου, Μεσοχωρίου, Σκαλώματος, Δοκού, Ποντικορέματος, Εβρένου, Αετοκορυφής, Διώνης, Γρατίνης και εντός του οικισμού της Φιλύρας.  

Πετά το μπαλάκι η Περιφέρεια
Το πρωί της Πέμπτης ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Γιώργος Παυλίδης, μετέβη στους οικισμούς που εντοπίστηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα ήτοι στον Ροδίτη, το Κόσμιο, το Ίσαλο, και τα Αμάραντα.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του ο Περιφερειάρχης επέρριψε ευθύνες για τις καταστροφές στους κατοίκους της περιοχής, λέγοντας πως τα προβλήματα προκλήθηκαν λόγω αδρανών υλικών τα οποία πέταξαν ανεύθυνοι μέσα στους χειμάρρους καθώς και λόγω καταστροφών στα σημεία απορροής των υδάτων. Βέβαια πρόκειται για διαπιστώσεις οι οποίες θα έπρεπε να είχαν γίνει νωρίτερα ή τουλάχιστον να ήταν σε γνώση της Περιφέρειας ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες επιδιόρθωσης των κακώς κειμένων που παρουσιάζουν οι εν λόγω οικισμοί. 

Από την πλευρά του ο κ. Παυλίδης μεταξύ άλλων ανέφερε πως «μένω έκπληκτος από την πληθώρα των προβλημάτων που οφείλονται σε από δεκαετίες πολύπλευρες ανθρώπινες παρεμβάσεις. Τα προβλήματα δυστυχώς τα δημιουργήσαμε μόνοι μας. Η στοιχειώδης έλλειψη σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον, στους χειμάρρους και τα ρέματα, οι καταρρίψεις αδρανών υλικών εντός των χειμάρρων, οι μετατροπές τους σε δρόμους, οι συμβιβασμοί προς τις αυθαιρεσίες, οι πάσης φύσεως καταστροφές στα σημεία απορροής, είναι οι μόνες αιτίες που οδήγησαν εδώ την κατάσταση. Θα χρειαστεί ένα ικανό χρονικό διάστημα για την αποκατάστασή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια