GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πιστολιά 117.000 ευρώ στον Δήμο Ξάνθης – Εταιρία εισέπραττε δημοτικά τέλη και δεν τα απέδωσε!

-Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση απάτης από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας σε όλους σχεδόν τους Δήμους  Το ποσό των 117.000 ευρώ διεκδικε...

-Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση απάτης από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας σε όλους σχεδόν τους Δήμους 

Το ποσό των 117.000 ευρώ διεκδικεί ο Δήμος Ξάνθης από γνωστό πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας ο οποίος εισέπραττε από τους πελάτες του χρήματα με τη μορφή των δημοτικών τελών τα οποία ωστόσο δεν απέδωσε ποτέ, ως όφειλε, στον Δήμο. 

Πρόκειται για γνωστή υπόθεση απάτης η οποία απασχολεί το σύνολο σχεδόν των Δήμων της χώρας, οι οποίοι έχουν υποστεί αντίστοιχη ζημία από τη δράση της εν λόγω εταιρίας, κατά της οποίας πλέον στρέφονται νομικά. Η υπόθεση απασχόλησε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης, με τον κ. Δημαρχόπουλο να ενημερώνει σχετικώς το σώμα. 

Όπως ανέφερε, “υπάρχει μια εταιρία που ήταν πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στον δήμο Ξάνθης και μέσω αυτού του πάροχου κρατούνταν δημοτικά τέλη από τους πολίτες, που όφειλε να τα δώσει στον δήμο και δεν το έκανε ποτέ”, εξηγώντας πως από τον έλεγχο της Οικονομικής Υπηρεσίας το ποσό αυτό εκτιμήθηκε στις 117.000 ευρώ. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μάλιστα έγινε γνωστό πως η εν λόγω εταιρία, που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα, έχει προχωρήσει σε αντίστοιχες πράξεις και σε άλλους δήμους της χώρας με τον κ. Δημαρχόπουλο να σημειώνει πως “δεν θα χαρίσουμε τα λεφτά των δημοτών, θα κινηθούμε νομικά”. Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως υπάρχουν και άλλοι δήμοι που κινούνται μαζικά νομικά κατά της εν λόγω εταιρίας, και μάλιστα με συγκεκριμένο δικηγόρο από την Αθήνα. 

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να εγκρίνουν την καταβολή ενός ποσού της τάξεως των 1.200 ευρώ για τη νομική κάλυψη, σε όλα τα στάδια της υπόθεσης, και πλέον ο Δήμος κινείται νομικά για την καταβολή των χρημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια