GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παραιτήθηκε ο συνδυασμός “Νέα Αρχή” από την ΟΕΒΕ Ξάνθης – Δριμύ κατηγορώ για τη Διοίκηση

-Μέλη της αντιπολίτευσης αποχώρησαν καταγγέλλοντας μια σειρά από ατασθαλίες στην Ομοσπονδία -Κατατέθηκε φάκελος με όλες τις καταγγελίες ...

-Μέλη της αντιπολίτευσης αποχώρησαν καταγγέλλοντας μια σειρά από ατασθαλίες στην Ομοσπονδία
-Κατατέθηκε φάκελος με όλες τις καταγγελίες στην Εισαγγελία και αναμένουν εδώ και 1 χρόνο

Την παραίτησή του υπέβαλε την Πέμπτης ο συνδυασμός “Νέα Αρχή” που κατέχει τη θέση της Αντιπολίτευσης στην ΟΕΒΕ Ξάνθης, πλην ενός μόλις μέλους, καταγγέλλοντας μια σειρά από ατασθαλίες που υπέπεσαν στην αντίληψή τους, ενώ παράλληλα έγινε γνωστό πως οι σχετικές καταγγελίες έχουν υποβληθεί στην Εισαγγελία εδώ και ένα σχεδόν χρόνο!

Η επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα Αρχή” κα Χρυσούλα Γρηγορίου, η οποία και κατά το παρελθόν έχει κάνει γνωστές αντίστοιχες καταγγελίες για την ΟΕΒΕ και μάλιστα έχει υποβάλει και σχετική αναφορά στην Εισαγγελία, προσκάλεσε τα τοπικά ΜΜΕ σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης, γνωστοποιώντας την απόφαση των συμβούλων και παρουσιάζοντας στοιχεία για μερικές μόνο από τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης. Στη συνέντευξη βρέθηκαν επίσης η κα Φανίδου Κονδυλώ καθώς και η κα Μαλλιαρουδάκη που επίσης έκαναν γνωστές τις παραιτήσεις τους.

“Λειτουργούν αντικαταστατικά!”
“Ο πρόεδρος ανακοινώνει τις θέσεις του ως αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου χωρίς να ισχύει αυτό. Χαρακτηριστικά θα αναφερθώ σε εντολές που δόθηκαν σε συγκεκριμένα ΜΜΕ να δημοσιεύσουν ευχές για τα Χριστούγεννα καθώς και στην πρόταση για να ανοίξουν τα καταστήματα τις Κυριακές. Και στα δυο Δ.Σ. που έγιναν δεν υπήρχαν τέτοια θέματα ούτως ω έκτακτα, εκτός και εάν έγιναν άλλα Δ.Σ. που δεν μας κάλεσαν καν επειδή έχουν την πλειοψηφία” ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Γρηγορίου, σημειώνοντας πως ακόμη και τα γραφεία της ΟΕΒΕ παρουσιάζουν σήμερα μια εικόνα εγκατάλειψης μιας και ούτε τις παραιτήσεις τους δεν μπορούσαν να υποβάλλουν.

“Αποφασίσαμε να παραιτηθεί όλος ο συνδυασμός πλην του κ. Τσάκαλου, ο οποίος για τους δικούς του λόγους παραμένει” πρόσθεσε η ίδια απαριθμώντας μια σειρά από ατασθαλίες των τελευταίων διοικήσεων ενώ παράλληλα ανέφερε πως από τα πέντε μέλη της πλειοψηφία τα τρία δεν θα έπρεπε καν να είναι αντιπρόσωποι. “Ο Αντιπρόεδρος είναι άνεργος από το 2011, η Γενική Γραμματέας δεν ήταν επαγγελματίας όταν συμμετείχε στις εκλογές ενώ ο Ταμίας δεν έχει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος” υπογράμμισε η ίδια, εξηγώντας πως όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό πως έβρισκαν συνεχώς μπροστά τους κλειστές πόρτες οδήγησαν τα μέλη της αντιπολίτευσης στην παραίτηση.

“Συκοφαντούν εμένα για προσωπικές φιλοδοξίες όταν αυτοί έχουν γαντζωθεί στις θέσεις που πήραν. Γιατί τόση εμμονή, ποια είναι τα κίνητρά τους;” διερωτήθηκε η ίδια κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ενώ παράλληλα ανέφερε πως παρά το γεγονός πως αιτήθηκαν έκτακτη Γενική Συνέλευση αυτή απορρίφθηκε.

Στην Εισαγγελία οι καταγγελίες 
Η κα Γρηγορίου πρόσθεσε πως οτιδήποτε έχει υποπέσει στην αντίληψή της σχετικά με την οικονομική διαχείριση της ΟΕΒΕ το έχει υποβάλει με τη σειρά της στην Εισαγγελία, ωστόσο μέχρι και σήμερα και παρά το γεγονός πως έχει περάσει σχεδόν 1 χρόνος από την ημέρα που υπέβαλε τις σχετικές καταγγελίες, δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη. “Μου είχαν πει ότι διερευνάται η υπόθεση και πως σχηματίζεται δικογραφία, αλλά από εκεί και μετά δεν έχω καμία άλλη ενημέρωση”.

Δύο σφραγίδες 
Ανάμεσα στα όσα κατήγγειλε για τη λειτουργία της ΟΕΒΕ η κα Γρηγορίου και το γεγονός πως όπως ανέφερε εκδόθηκε δεύτερη σφραγίδα της ΟΕΒΕ στην οποία αναγράφονταν διαφορετικά στοιχεία από αυτά που ορίζει το καταστατικό. Παράλληλα η ίδια έκανε λόγω για “ιδιαίτερες” σχέσεις της ΟΕΒΕ με συγκεκριμένο ΚΕΚ της περιοχής το οποίο λάμβανε τη μερίδα του λέοντος σε προγράμματα εκπαιδευτικά και σεμινάρια που έτρεχε η Ομοσπονδία, ενώ ταυτόχρονα έκανε λόγο για εξίσου “ιδιαίτερες” και “ευνοϊκές” σχέσεις με συγκεκριμένα ΜΜΕ, τα οποία σε περιόδους ιδιαίτερα χαλεπούς για τα οικονομικά της Ομοσπονδίας έχουν λάβει σεβαστά χρηματικά ποσά για ανακοινώσεις και ευχές. Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε εκτενώς σε καταγγελίες σχετικά με τη διαχείριση κοινοτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ.

Πλαστές υπογραφές 
Μάλιστα μεταξύ η κα Γρηγορίου δήλωσε στους εκπροσώπους του Τύπου πως ακόμη και η δική της υπογραφή έχει πλαστογραφηθεί, από άγνωστους μέχρι στιγμής, και φερόταν να δέχεται ως πρόεδρος του Σωματείου που εκπροσωπεί χρήματα. Και αυτά τα στοιχεία έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία όπως τονίζει, ενώ εξηγεί πως “κάποιοι πλαστογράφησαν την υπογραφή μου και αυτό πήγε στον Εισαγγελέα. Κάποια Σωματεία δίναν εντολή τηλεφωνικώς έλεγαν βάλε υπογραφή για μένα, εγώ δεν το γνώριζα αυτό. Άλλωστε και η υπογραφή που έχει μπει στην απόδειξη είσπραξης δεν είναι δική μου και πιστεύω ότι το έκαναν με τέτοιο τρόπο που δείχνει ότι το έκαναν με δόλο, γιατί στο διπλότυπο έγραφαν το ποσό ότι πάει στο Σωματείο και υπογραφή έβαζαν μόνο στο πρωτότυπο και όχι στο αντίγραφο που κρατούσαμε”.

Όπως μάλιστα προσθέτει η κα Γρηγορίου, “άρχισα να γίνομαι δυσάρεστη από τη στιγμή που άρχισα να ρωτάω πράγματα που όφειλα να ξέρω. Άρχισα να βρίσκω τοίχο, έστειλα επιστολές για να τα πάρω όλα εγγράφως. Μόνο σε μια επιστολή πήρα απάντηση, υβριστική από τον νυν πρόεδρο χωρίς να απαντά σε αυτά που τον ρωτούσα”.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις συνέπειες που προκαλούν οι παραιτήσεις η κα Μαλλιαρουδάκη διευκρίνισε πως για το Δ.Σ. οι παραιτηθέντες μπορούν να αντικατασταθούν από τα αναπληρωματικά μέλη ωστόσο υπάρχει πρόβλημα με την Ελεγκτική Επιτροπή, όπου δεν υπάρχουν τέτοια, και πιθανόν απαιτηθεί η διεξαγωγή νέων εκλογών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια