GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ο αέρας σήκωσε τη στάση στα Νεκροταφεία της Ξάνθης και του έκανε... καλοκαιρινό το Ι.Χ.

-Ζητά αποζημίωση από τον Δήμο Ξάνθης, που έχει την ευθύνη για τη στάση, για τις ζημιές που υπέστη  -Με υπηρεσιακού χαρακτήρα θέματα συνε...

-Ζητά αποζημίωση από τον Δήμο Ξάνθης, που έχει την ευθύνη για τη στάση, για τις ζημιές που υπέστη 
-Με υπηρεσιακού χαρακτήρα θέματα συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής η Οικονομική Επιτροπή 

Τύχη βουνό είχε ένας οδηγός Ι.Χ. στην Ξάνθη ο οποίος πριν από μερικούς μήνες, και πιο συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, κινούμενος στην περιοχή των Δημοτικών Κοιμητηρίων τράκαρε με... αιωρούμενη στάση! 

Λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή ένα πλαστικό τμήμα της στάσης, η οποία είναι κατεστραμμένη, αποσχίστηκε και προσέκρουσε πάνω στο διερχόμενο Ι.Χ. με αποτέλεσμα αυτό να υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές. Στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε η Τροχαία, η οποία βεβαιώνει το συμβάν ενώ το ίδιο έπραξε και ειδικός πραγματογνώμων που συνέταξε σχετική έκθεση για τις ζημιές. Ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. προχώρησε στην επιδιόρθωση των καταστροφών που υπέστη ωστόσο στράφηκε κατά του Δήμου διεκδικώντας αποζημίωση, μιας και αυτός φέρει την ευθύνη για τις στάσεις. 

Η υπόθεση απασχόλησε τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής το μεσημέρι της Παρασκευής, με την Νομική Υπηρεσία να εισηγείται εξωδικαστικό συμβιβασμό. Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος του Δήμου υπάρχει σχετικό πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη για αντίστοιχα περιστατικά, ενώ μια ενδεχόμενη προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά πάσα πιθανότητα θα δικαίωνε τον πολίτη, μιας και το συμβάν αλλά και οι ζημιές έχουν πιστοποιηθεί. Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε πως εάν ο Δήμος ακολουθήσει τη δικαστική οδό, τότε θα ζημιωθεί περισσότερο και λόγω των δικαστικών εξόδων αλλά και λόγω του ότι πιθανά ο ιδιώτης να διεκδικήσει και ηθική βλάβη. Τελικώς τα μέλη και ελέγχοντας τα σχετικά παραστατικά που κατέθεσε ο ιδιώτης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, και από τις 1.574 ευρώ που ζητά ο παθών να προτείνουν την καταβολή των 1.500 ευρώ, μιας και η νομοθεσία προβλέπει αντιπρόταση μικρότερη απ' αυτή του αιτούντος. 

Θετικό πρόσημο   
Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε η εισηγητική έκθεση 4ου τριμήνου (δωδεκαμήνου) του έτους 2014, για την εκτέλεση του προϋπολογισμού και όπως επισημάνθηκε αυτή παρουσιάζει θετικό πρόσημο κατά 15%, δηλαδή πρακτικά σύμφωνα με τις οικονομικές υπηρεσίες ο Δήμος έμεινε πέτυχε τους στόχους και του, χωρίς αρνητικής αποκλίσεις και με θετικό πρόσημο.

Παράλληλα, τα μέλη της Οικονομική Επιτροπής προχώρησαν στην έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού για την προμήθεια απορρυπαντικών για το τρέχον έτους. Πιο συγκεκριμένα εγκρίθηκαν 23.000 ευρώ για τις ανάγκες του Δήμου, 2.500 ευρώ για το Κέντρο Πολιτισμού, 38.000 ευρώ για τα ΚΑΠΗ και τους Παιδικούς καθώς και από 59.000 ευρώ τόσο για τη Δευτεροβάθμια όσο και για την Πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή. 

Υπόλοιπο... 5 εκατ! 
Κατά τη συζήτηση του 6ου θέματος εντός ημερησίας διάταξης, που αφορούσε τις ολικές ανακλήσεις των προτάσεων ανάληψης υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2014, έγινε γνωστό πως από τη χρήση του προηγούμενου έτους παρέμενε διαθέσιμο το ποσό των 5,1 εκατ. ευρώ το οποίο εξασφαλίστηκε κυρίως από εκπτώσεις κατά τη διάρκεια διαγωνισμών. 

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάνθηκαν και σχετικά με το τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου για το τρέχον έτος, το οποίο προσδιορίστηκε στα 20 ευρώ/μήνα, ενώ όπως επισημάνθηκε η βεβαίωση της οφειλής θα γίνεται κάθε 6 μήνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια