GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Με τους εκπροσώπους των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. της ΑΜΘ συναντήθηκε ο Παυλίδης

Συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη με τις διοικήσεις των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρ...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη με τις διοικήσεις των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 στα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, παρουσία των προέδρων κ.κ. Μυστακίδη Ζαφειρίου και Δελησταμάτη Βασιλείου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων περί τον ευρύτερο αγροτοδιατροφικό τομέα. Οι διοικήσεις των ΓΕΩΤ.Ε.Ε. δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να αξιοποιηθεί ο συμβουλευτικός τους ρόλος στο σύνολο των προγραμμάτων της ΠΑΜ-Θ και όχι μόνο σ’ αυτά.

Ο Περιφερειάρχης συντόμως περιέγραψε τις στοχεύσεις της νέας Περιφερειακής Αρχής στο πρωτογενή τομέα. Αναφέρθηκε ειδικότερα στο ισχυρό πλεονέκτημα που έχει ο τόπος μας στον τομέα αυτό με καλλιεργήσιμη έκταση πέντε εκατομμυρίων  (5.000.000) στρεμμάτων, πλούσια εδάφη, άφθονα νερά και ικανό ανθρώπινο δυναμικό. Ενημέρωσε ακόμη για τα προγράμματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου, για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ)  2014-2020, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) της ΠΑΜ-Θ και όλων των άλλων τονίζοντας ότι πρέπει ν΄ αξιοποιηθούν στο έπακρο, στην κάθε τους πτυχή προς όφελος των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής. 

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι: «η Περιφέρεια θα επιμείνει στη μέγιστη δυνατή διάχυση της γνώσης των προγραμμάτων με στόχο την κινητοποίηση και τη συμμετοχή των παραγωγών ως δικαιούχων σ΄ αυτά. Μια επιτυχής αξιοποίηση αυτών θα προσθέσει σημαντικούς πόρους στην ΠΑΜ-Θ». Επεσήμανε ότι περιοχή πρέπει να φύγει από την αδράνεια που παρατηρείται στον τομέα αυτό και να εξυγχρονιστεί με τη χρήση κάθε εργαλείου και μέσου και όχι μόνο τα παραπάνω προγράμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια