GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μαζικές εντάξεις έργων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακής Σύγκλισης»

Με γρήγορες διαδικασίες -εκτός και αν φυσικά η νέα κυβέρνηση αποφασίσει διαφορετικά- η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείω...

Με γρήγορες διαδικασίες -εκτός και αν φυσικά η νέα κυβέρνηση αποφασίσει διαφορετικά- η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων σκοπεύει να προωθήσει την προμήθεια περίπου 5.000 φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών ή τάμπλετ.

«Πυροσβεστικές» εντάξεις έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της «Ψηφιακής Σύγκλισης» (ΕΠ ΨΣ). Καθώς πλησιάζει η ολοκλήρωση εφαρμογής του επιχειρησιακού προγράμματος, η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) έχει αρχίσει τις μαζικές εντάξεις έργων. Μόνον την περασμένη Πέμπτη, δηλαδή τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές, υπογράφηκαν οι εντάξεις περίπου 18 έργων ανάπτυξης πληροφοριακών συστημάτων, που θα γίνουν σε ισάριθμες Ιερές Μητροπόλεις της χώρας. αναφέρει η Καθημερινή. 

Συνολικά αναμένεται ότι θα υπογραφούν οι εντάξεις 40 έργων που αφορούν ισάριθμες μητροπόλεις της χώρας. Πρόκειται για μητροπόλεις που εντάσσονται στις περιφέρειες του Στόχου 1 της χώρας. Επιδίωξη είναι μέσω των συγκεκριμένων έργων, τους επόμενους 6 - 7 μήνες, να απορροφηθούν περί τα 15 εκατ. ευρώ από τα κονδύλια του ΕΠ ΨΣ. Κάθε μητρόπολη θα χρηματοδοτηθεί με περίπου 300 έως 400.000 ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει πληροφοριακό εξοπλισμό αλλά και υπηρεσίες ψηφιοποίησης αρχειακού υλικού κ.λπ.

Παράλληλα, με γρήγορες διαδικασίες -εκτός και αν φυσικά η νέα κυβέρνηση αποφασίσει διαφορετικά- η ΓΓΤΤ σκοπεύει να προωθήσει την προμήθεια περίπου 5.000 φορητών Η/Υ ή τάμπλετ Η/Υ. Οι υπολογιστές θα διατεθούν σε σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών και των σχολών των σωμάτων ασφαλείας. Εκτιμάται δε ότι η ένταξη του έργου θα οδηγήσει στην απορρόφηση περίπου 3,5 εκατ. ευρώ από το ΕΠ ΨΣ.

Τέλος, η ΓΓΤΤ προωθεί με γρήγορες διαδικασίες την ένταξη έργων με χρηματοδότηση από το ΕΠ ΨΣ για τον εκσυγχρονισμό περίπου 20 επιμελητηρίων της χώρας (προϋπολογισμός περίπου 10 εκατ. ευρώ) και των φορέων διαχείρισης αστικών λεωφορείων (12 εκατ. ευρώ). Βασικός στόχος όλων των προαναφερόμενων έργων είναι η απορρόφηση κονδυλίων του ΕΠ ΨΣ. Ολα τα έργα θα έχουν επείγοντα χαρακτήρα και θα υλοποιηθούν μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο. Πολλοί ωστόσο διακρίνουν σκοπιμότητες πίσω από αυτή τη «φρενίτιδα» υπογραφής εντάξεων έργων στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης του ΕΣΠΑ και στο παρά ένα των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια