GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



"Βόμβες" Κατρούγκαλου: Επιστρέφουν στο Δημόσιο οι απολυμένοι από την διαθεσιμότητα

- Σημαντικές εξαγγελίες από τον νέο αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο  - Έκανε λόγο για ανάκληση τω...


- Σημαντικές εξαγγελίες από τον νέο αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο 
- Έκανε λόγο για ανάκληση των απολύσεων που έγιναν στο Δημόσιο, με το μέτρο της διαθεσιμότητας
- "Περιλαμβάνεται στα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη"
- Κλείνουν σε 15 μέρες όλες οι πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων που εκκρεμούν
- Τι είπε για το ενιαίο μισθολόγιο
- Αναρμόδιος δήλωσε για το ζήτημα των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ αλλά τοποθετήθηκε προσωπικά

Λίγες μόλις ώρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ένα από τα πλέον "καυτά" ζητήματα που αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ της απερχόμενης κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο προσκήνιο.

Ο Α. Τσίπρας φαίνεται πως καταλήγει σε Αβραμόπουλο για ΠτΔ - Η κίνηση που προκαλεί "σεισμό" στη Ν.Δ. Και μάλιστα από επίσημα χείλη, αφού ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega, αναφέρθηκε στο ζήτημα των απολύσεων από το Δημόσιο, οι οποίες έγιναν ως αποτέλεσμα του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Για την ακρίβεια, όχι απλά αναφέρθηκε, αλλά έκανε εξαιρετικά σημαντικές δηλώσεις, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ μίλησε για ανάκληση των συγκεκριμένων απολύσεων.

Κοστολογημένη η επαναπρόσληψη
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε πως οι απολύσεις στο Δημόσιο που προήλθαν από την διαθεσιμότητα ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας θα ανακληθούν, εξαιρώντας φυσικά από την συγκκριμένη συζήτηση τις απολύσεις που έγιναν για πειθαρχικούς λόγους.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπογράμμισε πως η επαναπρόσληψη αυτών των δημοσίων υπαλλήλων είναι κοστολογημένη και περιλαμβάνεται στα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, ενώ καθόλη την διάρκεια της συζήτησης εμφανίστηκε κατηγορηματικός, υποστηρίζοντας πως ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει ως υπουργός, θα είναι η επαναπρόσληψη των απολυμένων που προαναφέραμε.

Μάλιστα διευκρίνισε πως για να γίνει αυτό δεν είναι απαραίτητη μία νέα νομοθετική ρύθμιση, αλλά υπουργική απόφαση, την οποία και θα υπογράψει άμεσα.

Τόνισε επίσης ότι στόχος του είναι να κλείσουν μέσα στις επόμενες δεκαπέντε ημέρες όλες οι εκκρεμείς πειθαρχικές υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων, με σκοπό να εφαρμοστεί το υπάρχον νομικό πλαίσιο, το οποίο έκρινε επαρκές για την αξιολόγηση.

Πειθαρχικά συμβούλια και ενιαίο μισθολόγιο
Δήλωσε ακόμη πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στα πειθαρχικά συμβούλιο -κρίνοντας συναδέλφους τους- χωρίς όμως να έχουν πλειοψηφία στη λήψη της απόφασης.

Για το ενιαίο μισθολόγιο, σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των αμοιβών στο Δημόσιο και συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να ολοκληρωθεί ο μηδενισμός των ανισοτήτων σε ένα εξάμηνο.

Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το κλείσιμο της ΕΡΤ, απάντησε πως δεν είναι αρμόδιος για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο είπε την προσωπική του άποψη, η οποία είναι πως πρέπει η ΕΡΤ να λειτουργήσει ξανά και σε νέο πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια