GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Καβάλα στα μεγαλύτερα κάστρα της Χρυσής Αυγής

Πού σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής Τα μεγαλύτερα ποσοστά της Χρυσής Αυγή...

Πού σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής μετά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής

Τα μεγαλύτερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής σημειώθηκαν τελικά στη Λακωνία με 10,47%.
Ακολουθούν η Αττική με 8,43%, το Κιλκίς με 8,6%, η Β' Θεσσαλονίκης με 7,9% και η Καβάλα με 7,11%.

Στον Δήμο Κερατσινίου συγκέντρωσε 7,2% και στο Πέραμα 9%.

Περίπου 388.000 άτομα ψήφισαν Χρυσή Αυγή στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2012, που την είχαν ψηφίσει 426.025 άτομα, η Χρυσή Αυγή αποδυναμώνεται κατά 50.000 ψηφοφόρους σ' όλη την επικράτεια.

Χάνει επίσης μία έδρα, καθώς από τις 18 πάει στις 17, ενώ απέτυχε να εκμεταλλευτεί τη δυσαρέσκεια και την απώλεια ψήφων από τη Νέα Δημοκρατία.

Σε σύγκριση με το 9% που έλαβε στις Ευρωεκλογές πριν από μόλις 7 μήνες, αλλά και το 6,92% που είχε συγκεντρώσει στις βουλευτικές εκλογές του 2012, το ακροδεξιό κόμμα πήρε μικρότερο ποσοστό. Παρόλα αυτά, κατάφερε να αναδειχτεί τρίτη εκλογική δύναμη, κάτι που προκάλεσε την οργή του κόσμου των Social Media.

Όπως αναφέρει το "Έθνος", ακόμα και σε προχωρημένη καταμέτρηση ψήφων, οι ανακατατάξεις στην κατανομή των χρυσαυγίτικων εδρών ήταν συνεχείς. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Νίκος Κούζηλος, ο Νίκος Μίχος και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος έμεναν αρχικά εκτός Βουλής, αποτέλεσμα που τελικά ανατράπηκε κατά τη διάρκεια της εκλογικής βραδιάς.

Αλλαγή φρουράς σημειώνεται, εκτός απροόπτου, και στην περιφέρεια της Β' Θεσσαλονίκης, με το προβεβλημένο στέλεχος Πολύβιο Ζησιμόπουλο να χάνει την έδρα από τον συνυποψήφιό του, Φ. Γραίκο.

Τη "μαύρισαν" στην Κρήτη
Τα χαμηλότερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής σημειώθηκαν στο Λασίθι και στο Ηράκλειο με 2,8%. Στη Θεσπρωτία έλαβε μόλις 3,67% και στην Άρτα 3,76%.

Καμία ψήφο στην "Χρυσή Αυγή". Μήνυμα από τ’ Ανώγεια κατά του Ναζισμού

Ισχυρό μήνυμα κατά του Φασισμού και του Ναζισμού έστειλαν και σε αυτές τις εκλογές τα Ανώγεια.

Οι κάτοικοι εξέδωσαν και την εν λόγω ανακοίνωση:
"Στόχος (και) αυτή τη φορά είναι μη βρεθεί ούτε μια ψήφος της Χρυσής Αυγής στις κάλπες. Οι Ανωγειανοί όπως και στις προηγούμενες εκλογές έτσι και στις σημερινές θα προσέλθουν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, με στόχο να στηρίξουν τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, στέλνοντας ταυτόχρονα «μαύρο» μήνυμα στους νοσταλγούς των Νταχάου και των Άουσβιτς.
Τ΄ Ανώγεια των τριών Ολοκαυτωμάτων για ακόμα φορά θα υψώσουν φωνή από την άνωγη, του Ψηλορείτη κατά των νοσταλγών του Γ’ Ράιχ, κατά των πάσης φύσεως φασιστοειδών, κατά των ναζιστών και των εκπροσώπων τους.
Καμία ψήφο στη Χρυσή Αυγή. Τ’ ΄Ανώγεια δεν ξεχνούν!".

Δεν υπάρχουν σχόλια