GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έχασε την νίκη μέσα από τα... πόδια της η Skoda Ξάνθη! Ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό

Χωρίς νικητή έληξε το πρώτο παιχνίδι της 3ης φάσης του κυπέλλου μεταξύ της SKODA ΞΑΝΘΗ και του Παναθηναϊκού.  Οι γηπεδούχοι προηγήθηκα...

Χωρίς νικητή έληξε το πρώτο παιχνίδι της 3ης φάσης του κυπέλλου μεταξύ της SKODA ΞΑΝΘΗ και του Παναθηναϊκού. 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν τρία λεπτά πριν την λήξη του α’ μέρους με τον Λουσέρο και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 1-1 με τον Καρέλη δύο λεπτά πριν λήξει το παιχνίδι. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να πιέζει στο τέλος της αναμέτρησης.

Περιγραφή αγώνα
Ένα μήνα και τρεις μέρες μετά το 4-2 του πρωταθλήματος, η SKODA ΞΑΝΘΗ υποδέχθηκε και πάλι τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά για το θεσμό του κυπέλλου. Η 2η της βαθμολογίας του 3ου Ομίλου της Β’ φάσης ξανθιώτικη ομάδα είχε κληρωθεί με τον 1ο του σχετικού πίνακα του 8ου ομίλου Παναθηναϊκό, με τον νικητή των δύο αναμετρήσεων να παίρνει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του θεσμού.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περίμεναν οι φίλαθλοι των δύο ομάδων το πρώτο από τα δύο παιχνίδια, αυτό που έγινε την Τετάρτη στο «SKODA ΞΑΝΘΗ Arena». Οι δύο προπονητές εκτός από την κρισιμότητα του αγώνα, είχαν να διαχειριστούν και την κούραση των ποδοσφαιριστών τους μετά τα συνεχή παιχνίδια επιδιώκοντας να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση, μερικές μέρες πριν τον επαναληπτικό που θα γίνει στο «Απ. Νικολαΐδης» την επόμενη Πέμπτη 29/01 και ώρα 19:00 στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της 3ης φάσης του κυπέλλου.

Ο προπονητής της ξανθιώτικης ομάδας στο πλάνο του για ένα θετικό αποτέλεσμα επέλεξε τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Γουάλας στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Μπέρτο στο δεξί, τους Καρυπίδη – Γούτα για κεντρικό αμυντικό δίδυμο ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Ομπόντο – Παπαστεριανός. Στα πλάγια οι Σολτάνι – Λουσέρο με τον Κλέιτον σε πιο ελεύθερο ρόλο και τον Καπετάνο στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη μεριά ο Γιάννης Αναστασίου παράταξε την ομάδα του με τον Κοτσόλη τερματοφύλακα, τους Τριανταφυλλόπουλο, Ταυλαρίδη, Σίντελφελντ, Νάνο στην άμυνα, τους Μέντες, Ζέκα, Δώνη, Ατζαγκούν στο κέντρο και τους Ατζαγκούν και Καρέλη στην επίθεση.

Ο καιρός στην Ξάνθη επηρέασε τον αγωνιστικό χώρο καθώς μέχρι και την πριν την έναρξη του αγώνα η βροχή ήταν καταρρακτώδης. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες για τις δύο ομάδες το παιχνίδι ήταν ενδιαφέρον από το ξεκίνημά του. Οι γηπεδούχοι παραλίγο να σταθούν τυχεροί στην πρώτη φάση του αγώνα μετά το λάθος του Κοτσόλη και την κόντρα πάνω στον Καπετάνο η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. SKODA ΞΑΝΘΗ και Παναθηναϊκός προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν και τα λάθη που προέρχονταν από τον βαρύ αγωνιστικό χώρο δείχνοντας διάθεση να ψάξουν από νωρίς το γκολ. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα πρώτα 17 λεπτά του αγώνα είχαμε από δύο κόρνερ για κάθε ομάδα κι αρκετές προσπάθειες είτε για αντεπιθέσεις είτε για οργανωμένες επιθέσεις. 

Ελάχιστα τα φάουλ στο πρώτο κομμάτι του αγώνα με τον Ανδρέα Παππά να μην κιτρινίζει τον Μέντες πάντως στη φάση του 18’ και σε φάουλ πάνω στον Σολτάνι που ξεκινούσε μια νέα κόντρα επίθεση. Στο 20ό λεπτό του αγώνα ο Χρήστος Καρυπίδης αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το παιχνίδι καθώς αισθάνθηκε τράβηγμα ψηλά στο δεξί πόδι και τη θέση του πήρε ο Χρήστος Λισγάρας. Για ένα διάστημα 5 λεπτών (20’-25’) ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως αλλά η μοναδική ευκαιρία του Κλέιτον στο 26’ «ζέστανε» τον κόσμο. Μετά από αντεπίθεση της SKODA ΞΑΝΘΗ ο Λουσέρο πάσαρε στον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό ο οποίος έκανε το πλασέ στο τετ α τετ αλλά νικήθηκε από τον Κοτσόλη. Λίγο αργότερα οι παίκτες του Λουτσέσκου έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ. 

Ο Κλέιτον πάσαρε όμορφα στον Σολτάνι με το σουτ του τελευταίου να σταματά και πάλι πάνω στον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Οι γηπεδούχοι επιβραβεύτηκαν για την εικόνα τους στο πρώτο ημίχρονο με το γκολ που άξιζαν. Στο 43ο λεπτό και μετά από μία έξοχη συνεργασία, ο Μπέρτος έκανε τη σέντρα και ο Λουσέρο με όμορφο σουτ πάνω στην κίνηση παραβίασε την εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Κοτσόλη και με το δίκαιο 1-0, οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη και με τον αγωνιστικό χώρο να γίνεται ακόμη πιο βαρύς, ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ο ίδιος. Οι μεγάλες στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες δεν υπήρξαν με τους γηπεδούχους να δίνουν σταδιακά χώρο στους φιλοξενούμενους ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό του αγώνα. Τα σουτ των Γουάλας, Καρέλη και Ζέκα δεν ανησύχησαν τους δύο τερματοφύλακες με τον Γιάννη Αναστασίου να κάνει δύο αλλαγές μαζί στο 60ό λεπτό. Πέτριτς και Λαγός αντικατέστησαν τους Τριανταφυλλόπουλο και Μέντες σε μία προσπάθεια να γίνει πιο επιθετικός ο Παναθηναϊκός. Αντίθετα ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά την πρώτη αναγκαστική αλλαγή που έκανε νωρίς, πέρασε στο παιχνίδι τον Βασιλακάκη αντί του Καπετάνου στο 65’. 

Η καλύτερη στιγμή του β’ μέρος ήρθε 10 λεπτά αργότερα με τον σκόρερ του αγώνα, όταν με το σουτ του απείλησε τον Κοτσόλη όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι της εστίας του. Στο 80’ οι φιλοξενούμενοι με τον Πέτριτς, στην καλύτερή τους στιγμή στο παιχνίδι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Κυριακίδης με εντυπωσιακή επέμβαση μετέτρεψε το σουτ σε κόρνερ. Όμως στο 88’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση (1-1) με τον Καρέλη που εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Μπεργκ. Στις καθυστερήσεις ο Κυριακίδης απέκρουσε το πλασέ του Μπεργκ στο τετ α τετ και το… α’ ημίχρονο της φάσης των «16» τελείωσε με ισοπαλία μεταξύ της SKODA ΞΑΝΘΗ και του Παναθηναϊκού. Ένα αποτέλεσμα που δεν άξιζε στην προσπάθεια των γηπεδούχων με τους φιλοξενούμενους να αποκτούν ένα μικρό προβάδισμα για το δεύτερο παιχνίδι την επόμενη εβδομάδα.

Οι καλύτερες στιγμές
1’ Ο Καπετάνος πίεσε τον Κοτσόλη που προσπάθησε να διώξει την μπάλα και μετά την κόντρα πέρασε μόλις άουτ!
2’ Πλασέ του Καρέλη στα χέρια του Κυριακίδη.
24’ Το σουτ του Καρέλη στην κίνηση κόντραρε στο τάκλιν του Λισγάρα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
26’ Αντεπίθεση της SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Λουσέρο να πασάρει στον Κλέιτον αλλά ο τελευταίος στο τετ α τετ νικήθηκε από τον Κοτσόλη.
31’ Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Κλέιτον να πασάρει στον Σολτάνι που έκανε την όμορφη προσποίηση στον προσωπικό του αντίπαλο και το σουτ με το αριστερό, το οποίο όμως μπλόκαρε ο Κοτσόλης στη δεξιά του γωνία.
43’ Όμορφη επίθεση της ξανθιώτικης ομάδας με τους Κλέιτον – Σολτάνι – Μπέρτο να συνεργάζονται, τον τελευταίο να κάνει τη σέντρα και τον Λουσέρο να σκοράρει με σουτ στην κίνηση 1-0.
53’ Σουτ του Γουάλας μπλόκαρε ο Κοτσόλης.
55’ Το σουτ του Καρέλη μπλόκαρε ο Κυριακίδης.
68’ Το σουτ του Ζέκα πέρασε άουτ.
75’ Γύρισμα του Βασιλακάκη σουτ του Λουσέρο μόλις άουτ.
80’ Στην καλύτερη στιγμή του Παναθηναϊκού με το σουτ του Πέτριτς, ο Κυριακίδης πετάχτηκε εντυπωσιακά στο δεξί του «Γ» και απέκρουσε σε κόρνερ!
88’ Ο Μπέργκ από δεξιά έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Καρέλης με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.
90+’ Ο Κυριακίδης απέκρουσε το πλασέ του Μπεργκ στο τετ α τετ.

Διαιτητές
Διαιτητής: Παππάς Ανδρέας (ΕΠΣ Αθηνών)
Α' Βοηθός: Γκάγκας Δημήτρης (ΕΠΣ Λάρισας)
Β' Βοηθός: Τάτσης Δημήτρης (ΕΠΣ Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Μαντάκης Στέφανος (ΕΠΣ Ημαθίας)
Κίτρινες: 25’ Ατζαγκούν, 62’ Ταυλαρίδης, 72’ Πέτριτς, 84’ Λισγάρας, 90+’ Νάνο, 90+’ Σολτάνι.
Κόκκινη: -

Συνθέσεις
SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Καρυπίδης (21’ λ.τρ. Λισγάρας), Γούτας, Παπαστεριανός (89’ Βάλτερ), Ομπόντο, Κλέιτον, Σολτάνι, Λουσέρο, Καπετάνος (65’ Βασιλακάκης).
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (60’ Πέτριτς), Σίλντεφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μέντες (60’ Λαγός), Δώνης, Ζέκα, Ατζαγκούν, Καρέλης, Κλωναρίδης (75’ Μπεργκ).

Δεν υπάρχουν σχόλια