GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έως και 20% "κάτω" οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στη χώρα μας

Χαμηλώνει κι άλλο ο πήχης ως προς τις προβλέψεις των τουριστικών φορέων για τις εφετινές αφίξεις των επισκεπτών από τη Ρωσία στη χώρα μας ...

Χαμηλώνει κι άλλο ο πήχης ως προς τις προβλέψεις των τουριστικών φορέων για τις εφετινές αφίξεις των επισκεπτών από τη Ρωσία στη χώρα μας λόγω της ύφεσης στη ρωσική οικονομία.

«Με ύφεση της Ρωσίας το 2015 στο 5%, η πτώση αφίξεων από Ρώσους επισκέπτες στην χώρα μας θα είναι έως 20% και σε έσοδα έως 30%», προβλέπει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Επισημαίνεται εδώ ότι με βάση τις προβλέψεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) εφέτος το ΑΕΠ της Ρωσίας υπολογίζεται να συρρικνωθεί κατά 4,8%, λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των κυρώσεων της Δύσης, την ίδια στιγμή που τα τουριστικά πακέτα για τους Ρώσους έχουν γίνει ακριβότερα λόγω και των συναλλαγματικών διαφορών στο ρούβλι.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του εννεαμήνου από την Τράπεζα της Ελλάδας, στο διάστημα Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου του 2014 οι εισπράξεις από τη Ρωσία, (που αποτελεί ουσιαστικά και τη σημαντικότερη αγορά για την Ελλάδα εκτός της Ε.Ε. των 28) παρουσίασαν μείωση κατά 11,2%, ενώ οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών στη χώρα μας μειώθηκαν κατά 4% και διαμορφώθηκαν στο 1,164 εκατ. ταξιδιώτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια