GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έγκριση από το ΣτΕ για την πρόσληψη 8 εργατών στο Κέντρο Πολιτισμού της Ξάνθης

Συνολικά ενέκρινε 2.136 προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο  Από το Συμβούλιο της Επικρατείας εγκρίθηκε η πρόσληψη 8 υπαλλήλων γεν...

Συνολικά ενέκρινε 2.136 προσλήψεις κατά την προεκλογική περίοδο 

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας εγκρίθηκε η πρόσληψη 8 υπαλλήλων γενικών καθηκόντων για τις ανάγκες του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, λόγω του γεγονότος πως αυτές πραγματοποιούνται κατά την προεκλογική περίοδο. 

Συνολικά εγκρίθηκαν 2.136 προσλήψεις στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και από αυτές, οι 1.095 αφορούν συμβασιούχους. Παράλληλα, εγκρίθηκαν μία απόσπαση και έξι μετακινήσεις προσωπικού.

Όπως είναι γνωστό, κατά την προεκλογική περίοδο, δηλαδή από την προκήρυξη των εκλογών έως την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, απαγορεύονται οι προσλήψεις, οι διορισμοί, οι αποσπάσεις, κ.λπ. στον δημόσιο τομέα. Όμως, το ίδιο διάστημα επιτρέπονται οι προσλήψεις και οι υπηρεσιακές μεταβολές μόνο για έκτακτες και άλλες ανάγκες. Γι' αυτές τις κατ' εξαίρεση προσλήψεις πρέπει να προηγηθεί η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τις σχετικές γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ στο υπουργείο Παιδείας, εγκρίθηκε η πρόσληψη 890 αναπληρωτών εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ειδικής αγωγής. Ακόμη, εγκρίθηκε η πρόσληψη 28 ωρομισθίων εκπαιδευτικών για την κάλυψη διδακτικών αναγκών της δευτεροβάθμιας γενικής εκπαίδευσης.

Με άλλες γνωμοδοτήσεις του ΣτΕ εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 123 ατόμων, οι οποίες κατά κανόνα αφορούν δήμους.

Για την ΑΜΘ εγκρίθηκαν οι εξής προσλήψεις: 
-Στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας- Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος «Πολυκοινωνικό» του δήμου Αλεξανδρούπολης έξι άτομα που είναι βρεφονηπιοκόμοι και βοηθητικό προσωπικό.
-Στον δήμο Παγγαίου του νομού Καβάλας, 17 άτομα με δίμηνες συμβάσεις για τον τομέα της καθαριότητας (και οδηγοί).
-Στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης, οκτώ εργάτες γενικών καθηκόντων με δίμηνες συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια