GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Δημοτικό Συμβούλιο για τις... εκλογές στην Ξάνθη – Έκοψαν πίτα και αντάλλαξαν ευχές!

-Απουσίαζαν πολλά μέλη της Αντιπολίτευσης από την Ειδική Συνεδρίαση του οργάνου  Το ζήτημα της διαφημιστικής προβολής των κομμάτων κ...

-Απουσίαζαν πολλά μέλη της Αντιπολίτευσης από την Ειδική Συνεδρίαση του οργάνου 

Το ζήτημα της διαφημιστικής προβολής των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο ήταν το ένα και μοναδικό θέμα που απασχόλησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης το μεσημέρι της Δευτέρας σε έκτακτη συνεδρίαση του οργάνου. 

Τα μέλη του Δ.Σ. προχώρησαν, τυπικά, στην έγκριση του πρακτικού της διαπαραταξιακής επιτροπής που συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα με θέμα την κατανομή των χώρων υπαίθριας διαφήμισης για την προεκλογική προβολή των υποψήφιων κομμάτων για τις Εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. 

Το πρακτικό εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τον κ. Γιώργο Κολλάρο να ψηφίζει λευκό, επισημαίνοντας πως θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μην δοθεί χώρος διαφημιστικής προβολής στη Χρυσή Αυγή ενώ παράλληλα επισήμανε πως κατά την άποψή του θα έπρεπε η κατανομή να γίνεται ισόποσα. 

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, η κατανομή γίνεται βάσει εγκυκλίου κατά την οποία ο χώρος που λαμβάνει το κάθε κόμμα αποτελεί συνάρτηση των ποσοστών που είχε λάβει στις προηγούμενες εκλογές. Μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρέθηκαν επίσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, λέγοντας πως δεν κλήθηκαν να παραστούν στην διαπαραταξιακή επιτροπή για την διαφημιστική προβολή των κομμάτων, με την αρμόδια υπάλληλο να εξηγεί πως κλήθηκαν τα κόμματα που έχουν κοινοβουλευτική παρουσία και η σχετική πρόσκληση, που ήταν ανοιχτή σε όλα τα κόμματα, κοινοποιήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ. 

“Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τις εγκυκλίους που καθορίζουν τον τρόπο που θα γίνεται η κατανομή. Όλοι μπορεί να θέλουμε μια ισόποση διαχείριση, αλλά η εγκύκλιος λέει ανάλογα με την εκλογική δύναμη των κομμάτων στις εκλογές του 2012” σημείωσε ο Δήμαρχος. 

Πίτα και φλουρί! 
Πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου, το πρώτου πρακτικά για το 2015, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για τα μέλη του Δ.Σ. αλλά και τους εκπροσώπους του Τύπου. 

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Δημαρχόπουλος σημείωσε πως “είναι το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του 2015. Είθισται και ορθώς να κόβουμε την βασιλόπιτα και να ανταλλάσσουμε ευχές. Θέλω να  ευχηθώ να είστε γεροί, προκειμένου αυτό το Δ.Σ. να παίρνει σωστές αποφάσεις για την κοινωνία για τον Δήμο που υπηρετούμε, γιατί επί της ουσίας όλοι μας εδώ μέσα ανεξάρτητα από το ποια παράταξη είμαστε, έχουμε ως στόχο να υπηρετούμε την κοινωνία που μας στήριξε με την ψήφο της. Εύχομαι το 2015 να είναι ένα έτος αλληλεγγύης, δημιουργικό και ειρήνης πάνω απ' όλα και να είναι ένα έτος προκοπής για τον τόπο μας”. 

Το φλουρί στην πρωτοχρονιάτικη πίτα των Δημοτικών Συμβούλων έτυχε ο κ. Μιχάλης Λομβαρδέας, από την πλευρά της συμπολίτευσης ενώ στην πίτα των Δημοσιογράφων το φλουρί έτυχε ο Γιώργος Μαυρίδης. Ο Δήμαρχος Ξάνθης, όπως συνηθίζεται, πρόσφερε από ένα αναμνηστικό δώρο στους δύο τυχερούς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια