GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αδεια επαγγέλματος σε λογοθεραπευτές ύστερα από 18χρονο νομικό κενό

Τους όρους και τις προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος του λογοθεραπευτή καθορίζει Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη από τον Πρόεδρο της...

Τους όρους και τις προϋποθέσεις άσκησης του επαγγέλματος του λογοθεραπευτή καθορίζει Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη. Με το διάταγμα αυτό (176/2014) καλύπτεται ένα νομικό έλλειμμα 18 ετών αναφορικά με την άσκηση του επαγγέλματος των λογοθεραπευτών. 

Ειδικότερα, το διάταγμα ορίζει ότι για τη χορήγηση βεβαίωσης άσκησης του επαγγέλματος του λογοθεραπευτή, απαιτείται πτυχίο του τμήματος Λογοθεραπείας των ΤΕΙ ή πτυχίο της αλλοδαπής στη Λογοθεραπεία, αναγνωρισμένο ως ισότιμο και αντίστοιχο με τα πτυχία της ημεδαπής από τον ΔΟΑΤΑΠ ή απόφαση αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων του σχετικού Συμβουλίου (ΣΑΕΠ).

Για όσους ασκούν ήδη το επάγγελμα, ορίζεται κατ’ εξαίρεσιν ότι πρέπει να κατέχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της αλλοδαπής στη Λογοθεραπεία, αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ, και άδεια άσκησης επαγγέλματος στο εξωτερικό, αποδεδειγμένη από ασφαλιστικό φορέα.

Αρμόδια αρχή για τη χορήγηση της βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος λογοθεραπευτή είναι η περιφέρεια, που πρέπει να τηρεί σχετικό μητρώο. Στο Π.Δ. αναφέρονται και όλα τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων-Λογοθεραπευτών Ελλάδος Φιλιώ Βλάχου χαιρέτισε τη δημοσίευση του Π.Δ., που, όπως δήλωσε, «βάζει τέλος σ’ έναν αγώνα που κράτησε πάνω από 15 χρόνια και ταλάνισε όχι μόνο τους επιστήμονες του κλάδου αλλά και όλους τους ασφαλισμένους, καθώς μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο να ξεχωρίσει κανείς ποιος είναι επιστήμονας λογοθεραπευτής και ποιος δηλώνει ότι είναι».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια