GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εγκρίθηκε από τη Βουλή η τροπολογία Σαλτούρου για το Ψυχολογικό και το "Βοήθεια στο Σπίτι"

Κατά τη συζήτηση της 9/12/2010 της Ολομέλειας της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαι...

Κατά τη συζήτηση της 9/12/2010 της Ολομέλειας της Βουλής επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο «Ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων και μετρητών», ο Ειδικός Αγορητής του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Ν. Ξάνθης Δημήτριος Σαλτούρος, εισηγήθηκε μεταξύ άλλων την υπερψήφιση δύο τροπολογιών οι οποίες έγιναν μάλιστα δεκτές τόσο από τον Υπουργό όσο από το Σώμα και μάλιστα ομόφωνα.

Η πρώτη αφορά το γνωστό μας ως Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης το οποίο μετονομάζεται σε «Κέντρο Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης», ενώ κύριο αντικείμενο της τροπολογίας αποτελεί η ρύθμιση των θεμάτων του προσωπικού που απασχολείται στο Κέντρο, ήτοι της υπηρεσιακής κατάστασης και της ασφάλισής του, μετά και τη μετατροπή του Κέντρου σε ΝΠΔΔ, με το Ν. 4275/2014.

Η δεύτερη αφορά το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» και περιλαμβάνει τις αναγκαίες ρυθμίσεις για τη συνέχιση και την απρόσκοπτη λειτουργία του καθώς και για την περαιτέρω ενίσχυσή του.

Τέλος, ο κ. Σαλτούρος πρότεινε εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Αθανασίου, νομοτεχνική βελτίωση η οποία δίνει λύση στο προκύψαν ζήτημα με τον απεργό πείνας Ν. Ρωμανό, πρόταση που έτυχε της αποδοχής του συνόλου των κομμάτων και την οποία ο κ. Υπουργός δεσμεύθηκε να μελετήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια