GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νίκη βάλσαμο για τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια! Σε 8 λεπτά έβαλε 2 γκολ στην Καλλονή

Την 4η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα πήρε η SKODA ΞΑΝΘΗ το απόγευμα της Τετάρτης. Αντιμετωπίζοντας την ΑΕΛ Καλλονής στο γήπεδό της, επι...

Την 4η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα πήρε η SKODA ΞΑΝΘΗ το απόγευμα της Τετάρτης. Αντιμετωπίζοντας την ΑΕΛ Καλλονής στο γήπεδό της, επικράτησε με 2-1 πραγματοποιώντας μία φανταστική αρχή στο παιχνίδι. Μέσα σε 8 λεπτά πέτυχε δύο γκολ με τους πρώτους σκόρερ της (13’ Σολτάνι, 22’ Κλέιτον πέναλτι) βάζοντας τις βάσεις για την επιτυχία. 

Οι φιλοξενούμενοι που από το 22’ έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής με 2η κίτρινη του Πιπίνη, μείωσαν με τον Βάλιο στο 51’. Η SKODA ΞΑΝΘΗ εκτός από ευκαιρίες είχε και τρία δοκάρια με τον Κλέιτον στο 1ο λεπτό, την προσπάθεια του Λουσέρο στο 70’ και στο 88’ με τον Καπετάνο.

Περιγραφή του αγώνα 
Με το παράσημο του ότι διαθέτει μία από τις κορυφαίες άμυνες στην Ευρώπη κατέβηκε στην Ξάνθη η Καλλονή, αλλά μέσα σε 20 λεπτά τα είδε… όλα. Τόσο χρόνο χρειάστηκαν μόνο οι γηπεδούχοι για να φορτώσουν την ομάδα του περίλυπου Γιάννη Μαντζουράκη με τόσα γκολ όσα είχε δεχτεί στα προηγούμενα δέκα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και δεν άφησαν τους νησιώτες να πάρουν ανάσα. 

Ο Κλέιτον έδειξε τις… άγριες προθέσεις τους στα 22 δευτερόλεπτα, αλλά νικήθηκε από το δοκάρι, μερικά λεπτά αργότερα όμως ο Σολτάνι ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ, με το δεύτερο γκολ να ακολουθεί σε χρόνο dt και να «τελειώνει» το ματς. Ο Πιπίνης πρόλαβε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να δεχτεί δύο κίτρινες και υποπίπτοντας σε πέναλτι πάνω στον Καπετάνο να κλείσει άδοξα μια παρουσία που θα ήθελε γρήγορα να ξεχάσει, ο Βραζιλιάνος ευστόχησε και όλα τα υπόλοιπα ήταν ήδη ιστορία. 

Με κάθε επίθεση της SKODA να μυρίζει γκολ και την Καλλονή να μην μπορεί καν να περάσει το κέντρο, ήταν φανερό πως το πού θα έφτανε το τελικό σκορ ήταν κάτι που θα εξαρτιόταν από τα κέφια και τη συγκέντρωση των γηπεδούχων και μόνο. Επειδή, όμως, είναι γνωστό πως το ποδόσφαιρο είναι παράξενο σπορ, στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου οι παίκτες του Λουτσέσκου αντιλήφθηκαν πως η χαλαρότητα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος σύμβουλος. Στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο μπήκε μια άλλη Καλλονή που παίρνοντας θάρρος από το γεγονός ότι κατάφερε στην πρώτη της τελική προσπάθεια να μειώσει με τον Βαλιό, απείλησε ακόμη και με ισοφάριση, με τον τεχνικό των γηπεδούχων να προσπαθεί με κάθε τρόπο (φωνές και αλλαγές) να ξυπνήσει τους παίκτες του πριν συμβεί κανένα… χουνέρι. 

Ανεβάζοντας ξανά ταχύτητα οι γηπεδούχοι έλεγξαν και πάλι τη ροή του αγώνα κυρίως μετά την είσοδο των Φλίσκα και Βασιλακάκη κι έφτασαν στο τελικό 2-1 που θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο αν ο Βαλιός έστελνε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του αντί για το δοκάρι, αν ο Χογκ δεν πραγματοποιούσε ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση φέτος ή αν ο Καπετάνος δεν σημάδευε ξανά (τρίτη για τους Ξανθιώτες στο ματς) δοκάρι στο τέλος. 

Οι δηλώσεις των προπονητών
Γιάννης Μαντζουράκης (ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ): «Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω. Συγχαρητήρια στη SKODA ΞΑΝΘΗ για τη νίκη της που μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και δημιούργησε ευκαιρίες. Βρέθηκε μπροστά από ένα «άκυρο» γκολ γιατί θεωρώ πως υπήρξε φάουλ ενώ πολύ σωστά είχαμε την αποβολή του Πιπίνη στην περίπτωση του πέναλτι. Το ίδιο πράγμα όμως δεν έκανε ο Ζαχαριάδης σε δύο φάσεις, στις περιπτώσεις του Σολτάνι στο 38’ και το 41’ και στη συνέχεια έξυπνα ο αντίπαλος προπονητής τον προφύλαξε αλλάζοντάς τον στο ημίχρονο. Οι αποφάσεις του διαιτητή δεν αναιρούν αυτά που είπα για την προσπάθεια των γηπεδούχων και την νίκη που πήραν.»


Ραζβάν Λουτσέσκου (SKODA ΞΑΝΘΗ): «Σήμερα ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που παίξαμε. Ήμασταν βελτιωμένοι, παίξαμε με επιθετικότητα είχαμε καλό pressing. Αυτή τη φορά ξεκινήσαμε από την αρχή πολύ καλά χωρίς να δώσουμε καμία ευκαιρία στον αντίπαλο. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο θα έπρεπε να ήταν πολύ μεγαλύτερο γιατί είχαμε πολλές ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν λίγο πιο χαλαρός όμως και πάλι δεν αφήσαμε να δημιουργηθούν μεγάλες ευκαιρίες στο παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε ενέργεια. Στο ίδιο διάστημα είχαμε ευκαιρίες και τρία δοκάρια. Το αποτέλεσμα θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερο. Στο τέλος είναι φυσιολογικό να υπάρχει αυτή η ένταση και αυτή η πίεση γιατί από το παραμικρό μπορεί να συμβεί κάτι και να χάσεις αυτό το οποίο είχες στα χέρια σου και το οποίο ήταν προϊόν καλής δουλειάς. Ακόμη κι αν έπαιζαν με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο, από την αρχή μέχρι το τέλος το παιχνίδι ήταν δικό μας. Για τους παίκτες μου ελπίζω ήταν ένα καλό κίνητρο για να αποκτήσουμε έξτρα αυτοπεποίθηση και να προετοιμαστούμε με περισσότερη θέληση για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ και φυσικά να έχουμε επιτυχία. Αν με ρωτήσει κανείς σήμερα για το ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης έχω μία απάντηση. Όλη η ομάδα.»
(με πληροφορίες από sport-fm.gr και skodaxanthifc.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια