GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Σκιές στα οικονομικά των ΚΑΠΗ του Δήμου Τοπείρου – ΕΔΕ, Εισαγγελέας και Ορκωτοί Λογιστές (+VIDEO)

-Υπήρχε αρχείο το οποίο “βρέθηκε” μόλις πριν από 2 μήνες και στη συνέχεια μέρος του “χάθηκε” -Διατάχθηκε ΕΔΕ και ζητήθηκε η παρέμβασ...


-Υπήρχε αρχείο το οποίο “βρέθηκε” μόλις πριν από 2 μήνες και στη συνέχεια μέρος του “χάθηκε”
-Διατάχθηκε ΕΔΕ και ζητήθηκε η παρέμβαση από τον Εισαγγελέα 

Φως στην οικονομική διαχείριση των ΚΑΠΗ του Δήμου Τοπείρου μέχρι το 2010 αναμένεται να ρίξει το πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών που κλήθηκαν από τη νέα Διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου να εξετάσουν αρχείο που βρέθηκε σχεδόν τυχαία πριν από δύο περίπου μήνες. 

Πρόκειται για ένα... μπακαλοτέφτερο, όπως το αποκάλεσε ο κ. Άγγελος Γιοβανόπουλος πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία  "Κοινωνική Προστασία, Φροντίδα και Αλληλεγγύη (Κ.Π.Φ.Α.)" το οποίο απορρόφησε το 2010 τα ΚΑΠΗ του Δήμου, και το οποίο εντοπίστηκε τον Οκτώβριο στους Τοξότες από υπάλληλο στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. “Η υπάλληλος μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν κάποια αρχεία και τότε διαπιστώσαμε ότι αυτά αφορούσαν το ΚΑΠΗ” σημείωσε ο ίδιος το απόγευμα της Τετάρτης, ενημερώνοντας τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εξηγώντας πως “αυτό το αρχείο θα έπρεπε να έχει έρθει το 2010 όταν έγινε η συνένωση. Με μια ματιά που ρίξαμε στα οικονομικά στοιχεία, σε όσα τουλάχιστον μας έφεραν και μπορέσαμε να βρούμε, υπάρχουν μέσα τιμολόγια, εντάλματα, υπάρχει ένα ημερολόγιο ταμείου αν μπορούμε να το πούμε έτσι, στην κοινή γλώσσα το λέμε αλλιώς, μπακαλοτέφτερο, και μέσα εκεί γράφει διάφορα στοιχεία, κάποια ονόματα και χρήματα που διαχειρίστηκαν”. 

Χάθηκαν... αρχεία! 
Παίρνοντας στα χέρια της το αρχείο η νέα Διοίκηση του ΚΠΦΑ ξεκίνησε μια καταγραφή των όσων αναφέρονταν μέσα εκεί, ωστόσο κατά τη διάρκεια αυτής διαπιστώθηκε πως κάποια εκ των αρχείων είχαν κάνει φτερά! “Έγινε καταρχήν καταγραφή του αρχείου αυτού όλου, τα τιμολόγια τα βάλαμε κατά έτος. Δεν ήρθε να μου το παραδώσει ο προηγούμενος πρόεδρος του ΚΠΦΑ, ενώ καλέστηκε, αρνήθηκε να το παραδώσει, ενώ ήταν και πρόεδρος των ΚΑΠΗ μέχρι το 2010 και μετέπειτα πρόεδρος στο ΚΠΦΑ έως το 2014. Στο διάστημα που γινόταν η καταγραφή αυτή όλη έγινε και μια παραποίηση μέσα στο αρχείο αυτό, το βιβλίο όπως θέλετε πείτε το. Εμείς βέβαια είχαμε βγάλει φωτοτυπίες και δώσαμε διαταγή να γίνει ΕΔΕ γιατί ήρθε τώρα το αρχείο και γιατί έγινε η παραποίηση και από ποιους καθώς και για το  εάν εμπλέκονται υπάλληλοι” εξήγησε ο κ. Γιοβανόπουλος. 

Για τις εξελίξεις αυτές ενημερώθηκε παράλληλα και ο Εισαγγελέας ο οποίος ζήτησε να γίνει πλήρης έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία και να του αποσταλεί το σχετικό πόρισμα. 

“Ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας για όλα αυτά τα πράγματα και μας είπε να μπούμε στη διαδικασία γρήγορα να κάνουμε έλεγχο με ορκωτούς λογιστές και το πόρισμα που θα βγάλουμε να του το δώσουμε. Φυσικά αυτό είναι όλο υπό έλεγχο, μπορεί και να μην είναι και τίποτα. Γράφονται εκεί μέσα κάποια διάφορα δεν ξέρουμε εάν είναι αληθινά, αυτά θα κρίνουν οι αρμόδιοι. Έχουν ποσά και ονόματα σε αυτό το ημερολόγιο. Στα εντάλματα μέσα, κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Υπάρχουν εντάλματα που σβήστηκαν, με συγκεκριμένα ονόματα” τόνισε ο νέος πρόεδρος του ΚΠΦΑ. 

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Τοπείρου αναφέρθηκε σε ένα “καθολικό βιβλίο εσόδων – εξόδων που γράφει ποσά μέσα”, ενώ χαρακτηριστικά σημείωσε πως “ανάμεσα σε αυτά που γράφονται υπάρχει και ένταλμα 1.000 ευρώ για γραμματειακή υποστήριξη ενώ είναι υπάλληλος κάποιος. Αυτά είναι στη διάθεσή της αντιπολίτευσης για να τα δει”. 

Από την πλευρά της η επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κα Μαρίά Καραλευθέρη δήλωσε πως έχει ενημερωθεί σχετικά, εξηγώντας πως “έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, έχει πάρει τον δρόμο της η υπόθεση και από εκεί και πέρα περιμένουμε να ενημερωθούμε για όποια εξέλιξη υπάρχει”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια