GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σύσκεψη για την ανάπτυξη της Δράμας – Παρόντες Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι και Βουλευτής

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης παραβρέθηκε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 στη Δράμα όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπερ...

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης παραβρέθηκε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 στη Δράμα όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύριο Πατακάκη, τον Βουλευτή Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, Περιφερειακούς Συμβούλους, Δημάρχους καθώς και με τοπικούς φορείς. Επίσης είχε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες για μία σειρά θεμάτων για την Περιφέρεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα οδικά έργα και τη σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία Οδό. Τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη αφορούσαν την ανάπτυξη της Δράμας, την καταπολέμηση της ανεργίας, την αύξηση της παραγωγής, την εξαγωγή βιομηχανικών προϊόντων κ.α.

Ο κ. Παυλίδης μετά το τέλος της σύσκεψης δήλωσε: «Έκανα μία ενημέρωση όσον αφορά τα αναπτυξιακά προγράμματα εκ των οποίων ένα σημαντικό τμήμα αφορά τη Δράμα. Πέραν των προγραμμάτων που είναι οριζόντια και εξειδικευμένα και η Δράμα θα τύχει του ανάλογου ενδιαφέροντος, αναφερθήκαμε εξειδικευμένα στο τομεακό πρόγραμμα της προσπελασιμότητας, την οδοποιία και τις σιδηροδρομικές συνδέσεις.  Σημειώνω ότι όσον αφορά τις σιδηροδρομικές συνδέσεις πετύχαμε μετά από πιέσεις να εξαγγελθεί από τον κ. Χρυσοχοΐδη από το πακέτο Γιούνκερ, το οποίο πρέπει να το δούμε στην πράξη, μια χρηματοδότηση της τάξης των 500 εκ. για να συνδεθεί με ηλεκτροκίνηση ο Προμαχώνας με το Ορμένιο. Ένα σημαντικό τμήμα από αυτό το έργο μελετάται ήδη και αφορά την ηλεκτροκίνηση, με στόχο μια μέση ταχύτητα 160 χιλ/ώρα. Το τμήμα που αφορά τη Δράμα, ξεκινά από τη Δράμα και τελειώνει στους Τοξότες την Ξάνθη, που είναι και το δύσκολο κομμάτι και θα έχει στην περιοχή της Δράμας δύο σήραγγες και τέσσερις στου Νέστου και σειρά γεφυρών και όταν ολοκληρωθεί η μελέτη η ταχύτητα θα είναι πολλαπλάσια και ταυτόχρονα το κόστος μεταφοράς θα συμπτυχθεί κάτω, παράλληλα η Δράμα δεν θα απομονωθεί ποτέ σε σχέση με τη σιδηροδρομική Εγνατία που επίσης σχεδιάζεται. 

Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε είναι η χρηματοδότηση του δρόμου σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία για το οποίο ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι: «εδώ υπάρχουν δύο εκδοχές μία για τη σύνδεση Δράμα – Καβάλα και η άλλη Δράμα – Αμφίπολη. Είναι γνωστό ότι ο πρώτος δρόμος έχει μήκος 28 χιλ. και συνδέει τις Π.Ε. εντός της περιφέρειας, ενώ ο άλλος έχει μήκος 52 χιλ. εκ των οποίων τα 14 χιλ. μέχρι τη Μαυρολεύκη είναι μέσα στην Περιφέρεια και τα άλλα 38χιλ. ανήκουν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο ένας δρόμος έχει κόστος περί τα 150 εκ. ενώ ο άλλος υπερβαίνει τα 230 εκ.ευρώ… Θα επιλέξουμε με βάση τις υπάρχουσες δεσμεύσεις των αναπτυξιακών αξόνων και των χωροταξικών σχεδίων, σε σχέση με το συμφέρον της Δράμας. Βέβαια είναι γνωστό ότι τα τελευταία 15 χρόνια η Δράμα είχε μία πληθυσμιακή αφαίμαξη, μια πληθυσμιακή μετανάστευση και μια μείωση του ΑΕΠ και πρέπει να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι αιτίες, όμως η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και τους ευχαριστώ όλους γιατί όλοι υπηρετούμε ένα σκοπό το συμφέρον της Περιφέρειας και της Δράμας».

Δεν υπάρχουν σχόλια