GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σε πλήρη αποψίλωση το ΙΓΜΕ στην Ξάνθη – Βαδίζει τάχιστα στη βιολογική του εξαφάνιση

Σε πλήρη απαξίωση βρίσκεται το παράρτημα του ΙΓΜΕ στην Ξάνθη, το οποίο φαίνεται πως βαδίζει στη βιολογική του εξαφάνιση.  Τη Δευτέρα ο...

Σε πλήρη απαξίωση βρίσκεται το παράρτημα του ΙΓΜΕ στην Ξάνθη, το οποίο φαίνεται πως βαδίζει στη βιολογική του εξαφάνιση. 

Τη Δευτέρα ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΙΓΜΕ, κ. Χάρης Σμυρνιώτης, βρέθηκε στην περιοχή, επισημαίνοντας τα προβλήματα σε προσωπικό που καταγράφει τόσο το τοπικό παράρτημα όσο και στο σύνολό του το Ινστιτούτο. 

Όπως τονίζει η ίδιος, τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο χρόνο με το χρόνο λόγω της απαξίωσης που επιδεικνύει το κράτος για το Ινστιτούτο.  

“Κάθε πέρσι και καλύτερα! Εδώ έχουν μείνει 14 συνάδελφοι και σε όλο το ΙΓΜΕ είναι κάτω από 220 οι εργαζόμενοι. Βιολογικά το ΙΓΜΑ βαδίζει στο τέλος του. Παρά του ότι από τον Ιούλιο ξεκίνησαν κάποιες δεσμεύσεις για ανάταξη του ΙΓΜΕ και δημιουργία νέου φορέα από το Υπουργείο έχουμε μείνει στα λόγια” αναφέρει ο κ. Σμυρνιώτης, τονίζοντας πως “έχουν οδηγήσει σε πλήρη παράλυση το Ινστιτούτο και από τα έργα 3,5 εκατ. ευρώ που είχαμε εντάξει στο ΕΣΠΑ για τον ορυκτό πλούτο,δεν έχει εκταμιευτεί ούτε 1 ευρώ!”. 

Οι εργαζόμενοι παρουσιάζονται πρόθυμοι να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις, εφόσον δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική που ακολουθείται και η οποία απαξιώνει τη λειτουργία του ΙΓΜΕ. Παράλληλα επισημαίνουν πως συντρέχουν μια σειρά από λόγοι που επιβάλουν την στήριξη του ΙΓΜΕ τόσο προς όφελος του κράτους όσο και προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. 

“Θα απομείνει ένα γραφείου συμβούλων το ΙΓΜΕ. Το ΙΓΜΕ όμως δεν είναι χθεσινό. Κολοσσοί εταιρίες έχουν οικοδομήσει τη δράση τους πάνω στις μεταλλευτικές έρευνες του ΙΓΜΕ” σημειώνει ο ίδιος, τονίζοντας πως το Ινστιτούτο λειτουργεί και εποπτικά κάτι που διασφαλίζει τα συμφέροντα των κοινωνιών και του κράτους. “Η δουλεία του ερευνητή δεν μπορεί να γίνει με όρους αγοράς. Με τον εποπτικό ρόλο η έρευνα προχωρά σε βάθος και ξέρουμε και ποσότητες και ποιότητες του ορυκτού πλούτου και έτσι διασφαλίζονται κάποια πράγματα άσχετα με τα σκαμπανεβάσματα της αγοράς”. 

Στο βάθος κινητοποιήσεις
Ο Σμυρνιώτης βρέθηκε στην Ξάνθη για τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αλλά και την οργάνωση δράσεων υπό το ενδεχόμενο πιθανόν κινητοποιήσεων. “Τα πράγματα σκουραίνουν. Εάν η τελευταία δέσμευση του Υπουργείου περί αλλαγές σελίδας στο ΙΓΜΕ δεν έρθει, και δεν γίνει και πρόσληψη νέου προσωπικού, γιατί εάν δεν έρθει θα κλείσουμε, τότε είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις” αναφέρει ο κ. Σμυρνιώτης κάνοντας παράλληλα λόγο για μια συστηματική προσπάθεια υπονόμευσης των περιφερειακών, κυρίως, τμημάτων του ΙΓΜΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια