GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πέντε ακόμη Κυριακές ανοιχτά τα καταστήματα της Ξάνθης – Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα

-Αντιδράσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο που διατηρεί τη στάση του περί του αντιθέτου  Συνολικά 12 Κυριακές τον χρόνο θα λειτουργούν τα κ...

-Αντιδράσεις από τον Εμπορικό Σύλλογο που διατηρεί τη στάση του περί του αντιθέτου 

Συνολικά 12 Κυριακές τον χρόνο θα λειτουργούν τα καταστήματα της Ξάνθης όπως αποφασίστηκε σχετικώς την Πέμπτη.

Όπως είναι γνωστό η νομοθεσία προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων για 7 Κυριακές και δίνει το δικαίωμα στην κάθε Π.Ε. να αποφανθεί για το εάν και πόσες επιπλέον Κυριακές θα λειτουργήσει η κάθε τοπική αγορά. 

Στην Ξάνθη, πραγματοποιήθηκε ακόμη μια σύσκεψη για το ζήτημα των Κυριακών, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία και το Επιμελητήριο που κατέθεσαν τις απόψεις τους. 

Ο κ. Ζαγναφέρης πρότεινε να ανοίγουν τα καταστήματα τις δύο Κυριακές πριν από τις θρησκευτικές εορτές των μουσουλμάνων (μπαϊράμι), την Κυριακή του Καρναβαλιού αλλά και τις δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των Γιορτών της Παλιάς Πόλης.

Ενστάσεις εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, δια του προέδρου του ο οποίος έχει επισημάνει και στο παρελθόν πως τάσσεται κατά του ανοίγματος εκτιμώντας πως “δεν λείπει ο χρόνος από τους καταναλωτές, αλλά το χρήμα”. 

Η απόφαση θα εφαρμοστεί για το 2015 πιλοτικά και εκ των αποτελεσμάτων θα κριθεί το εάν θα συνεχιστεί και για το μέλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια