GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Φοιτήτρια από την Ξάνθη διακόπτει τις σπουδές λόγω κρίσης! Ευστρατίου: “Κάνουμε ήρωες όσους δεν είναι”

-Πέρασε σε ΑΕΙ, περίμενε να λάβει δωμάτιο στις Εστίες, δεν μπόρεσε και τώρα θα επιστρέψει σπίτι!  Τις σπουδές της καλείται να εγκαταλε...

-Πέρασε σε ΑΕΙ, περίμενε να λάβει δωμάτιο στις Εστίες, δεν μπόρεσε και τώρα θα επιστρέψει σπίτι! 

Τις σπουδές της καλείται να εγκαταλείψει νεαρή φοιτήτρια από την Ξάνθη, η οποία κατάφερε να εισαχθεί στα ΑΕΙ της Αθήνας αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες της. 

Πρόκειται για μια από τις πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις που κάθε τόσο φτάνουν στην επιφάνεια και προκαλούν θλίψη, και την οποία αποκάλυψε ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα. 

“Σήμερα το πρωί ενημερώθηκα από έναν γνωστό μου πως θα διακόψει τις σπουδές της κόρης του. Περίμενε να πάρει δωμάτιο στις Εστίες αυτό δεν συνέβη και είναι αναγκασμένος πλέον να διακόψει τις σπουδές της” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ευστρατίου αντιπαραθέτοντας το συγκεκριμένο περιστατικό με τα όσα εκτυλίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες με την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού. 

Μάλιστα ο ίδιος, σχολίασε και το ψήφισμα που εξέδωσε η ΕΛΜΕ για τον απεργό πείνας, στο οποίο μεταξύ άλλων τον χαρακτήριζε ως “θύμα της δολοφονικής σφαίρας”, σημειώνοντας πως “λυπάμαι για το σημείο που έχουμε φτάσει. Δεν είναι δυνατόν αυτή τη χρονική στιγμή που υπάρχουν παιδιά τα οποία πεινάνε και δεν μπορούν να σπουδάσουν λόγω οικονομικής κρίσης η ΕΛΜΕ Ξάνθης να λέει ότι είναι ένα θύμα δολοφονικής σφαίρας. Δεν είναι έτσι τα πράγματα και είναι υποκρισία να παρουσιάζουμε κάποιους ως ήρωες ενώ δεν είναι”. 

Ο κ. Ευστρατίου, πρόσθεσε πως “το σύστημα μας είναι σωφρονιστικό, και θεωρητικά στόχο έχει κάποιος να σωφρονιστεί και να μετανιώσει για τις πράξεις που έχει κάνει. Εδώ το αντίθετο βλέπω. Βλέπω ακόμη περισσότερο μίσος για την κοινωνία που ζούμε. Είδαμε και την ανακοίνωσή του που έλεγε ζήτω η αναρχία”. 

Σχολιάζοντας μάλιστα και την τελική τροπολογία που εγκρίθηκε από τη Βουλή και δίνει το δικαίωμα πλέον στον Νίκο Ρωμανό να σπουδάσει με βραχιολάκι ο κ. Ευστρατίου σημειώνει πως “όταν αυτό το κράτος δίνει ευκαιρίες σε κάποιους και αυτοί αντί να τις αναγνωρίσουν βγαίνουν και λένε ζήτω η αναρχία τότε τι μπορούμε να πούμε; Δεν είναι θύμα ο Νίκος Ρωμανός και θα περίμενα περισσότερη ευαισθητοποίηση από την ΕΛΜΕ γιατί δεν είδα καμία φορά να βγάλει μια ανακοίνωση για την παραπαιδεία για τους ίδιους τους συναδέλφους που βγάζουν χρήματα παρανόμως”. 

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Χαρ. Ευστρατίου 



Δεν υπάρχουν σχόλια