GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Από την Ξάνθη στα Τίρανα... αλλά με παράπονα! Καταγγελίες από Βουλευτή της Καβάλας

Ο Βουλευτής Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ...

Ο Βουλευτής Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με θέμα τα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στη γραμμή σύνδεσης Ξάνθης – Τιράνων και στις επιπτώσεις της στο μεταφορικό έργο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, αναφέρει τα εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Νόμου 1906/1990 ορίζεται ότι σύνδεση μεταξύ Ελλάδας και χωρών που δεν είναι μέλη της Ε.Ε., γίνεται μόνο μεταξύ της πρωτεύουσας του κράτους μη μέλους της Ε.Ε. με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται για τις χώρες που δεν είναι μέλη της Ε.Ε., είναι ωστόσο όμορες της Ελλάδας, να γίνεται σύνδεση και μεταξύ των πρωτευουσών των νομών και περιφερειών, που είναι όμορες με πρωτεύουσες νομών και περιφερειών της Ελλάδας. 

Στα πλαίσια της ως άνω ρύθμισης έχουν δημιουργηθεί διάφορες γραμμές σύνδεσης μεταξύ πρωτευουσών νομών της Βορείου Ελλάδος με πρωτεύουσες όμορων χωρών. Μία εξ αυτών είναι και η γραμμή μεταξύ Ξάνθης και Τιράνων.

Βάσει σχετικών εκδοθεισών αδειών σε συγκεκριμένη επιχείρηση, το πρόγραμμα δρομολογίου έναντι συγκεκριμένου αντιτίμου, είναι το ακόλουθο:Ξάνθη, Καβάλα, Σέρρες, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Κοζάνη, Καστοριά, Κρυσταλλοπηγή, Καφτισα, Κορυτσά, Πόγκραδετς, Πρένιας, Λιμπράζντ, Ελμπασάν, Τίρανα.

Ωστόσο, μεγάλο ζήτημα έχει δημιουργηθεί καθώς η συγκεκριμένη επιχείρηση, κατά παράβαση του Νόμου, επιβιβάζει και αποβιβάζει επιβάτες καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, (δηλαδή η τελική επιβίβαση ή αποβίβαση δεν είναι τα Τίρανα) και μάλιστα χωρίς την έκδοση του νομίμου εισιτηρίου. Οι εν λόγω παραβάσεις έχουν, άλλωστε, διαπιστωθεί και από τους αρμόδιους ελεγκτές με σχετικές διαπιστωτικές πράξεις παραβάσεων.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι συγκεκριμένες παράνομες ενέργειες έχουν προκαλέσει τη δικαιολογημένη αντίδραση της Διοίκησης και των εργαζομένων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Νομού Καβάλας αλλά και των Υπεραστικών ΚΤΕΛ των υπολοίπων Νομών που πλήττονται από τη μη νόμιμη δραστηριότητα και πρακτική της εν λόγω εταιρίας και ζητούν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του ως άνω προβλήματος.

Σημειωτέων ότι η εν λόγω εταιρία, για την κάλυψη του συγκεκριμένου δρομολογίου, δεν χρησιμοποιεί την Εγνατία Οδό, για να μην καταβάλλει το αντίτιμο των διοδίων, αλλά κινείται στους παράδρομούς της με ότι αυτό συνεπάγεται για τα κρατικά έσοδα, την ασφάλεια της μετακίνησης, τη μη νόμιμη επιβίβαση και αποβίβαση των μετακινουμένων και τον πλημμελή έλεγχο τήρησης των κανόνων και των όρων της υπογεγραμμένης σύμβασης.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :
1. Σε τις ενέργειες προτίθεται να προβεί ο κ. Υπουργός προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα της παράνομης μεταφοράς επιβατών στις γραμμές σύνδεσης μεταξύ πρωτευουσών νομών της Βορείου Ελλάδας με πρωτεύουσες όμορων χωρών και δη στη γραμμή μεταξύ Ξάνθης και Τιράνων;
2. Προτίθεται το Υπουργείο να προβεί σε επανέλεγχο των όρων της σύμβασης με την εν λόγω εταιρία ώστε να μην πλήττεται το μεταφορικό έργο των Υπεραστικών ΚΤΕΛ;
Ο Ερωτών 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια