GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ένα βήμα πριν το λουκέτο η Καρδιολογική Κλινική της Ξάνθης – Στο πόδι οι εργαζόμενοι (+VIDEO)

-Παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Πέμπτης στην είσοδο του Νοσοκομείου -Ζητούν την άμεση στελέχωση της Καρδιολογικής Κλινικής...


-Παράσταση διαμαρτυρίας το μεσημέρι της Πέμπτης στην είσοδο του Νοσοκομείου
-Ζητούν την άμεση στελέχωση της Καρδιολογικής Κλινικής που έχει μείνει με μόλις 1 ιατρό! 

Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικά το μεσημέρι της Πέμπτης ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την ανησυχία του για το διαφαινόμενο κλείσιμο της Καρδιολογικής Κλινικής, αλλά και τα πολλαπλά προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο. 

Τα τελευταία χρόνια η νευραλγική κλινική του Νοσοκομείου ταλανίζεται από σοβαρά προβλήματα στελέχωσης, τα οποία την έφεραν ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν στο χείλος του γκρεμού. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις και διαμαρτυρίες το πρόβλημα μέχρι και σήμερα δεν έχει λυθεί, με αποτέλεσμα η Καρδιολογική, που έχει μείνει με μόλις 1 ιατρό, να απειλείται με λουκέτο. 

Φυσικά, ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σημάνει αυτόματα την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου, ενώ θα επηρεάσει άμεσα και τις υπόλοιπες Κλινικές του ΓΝΞ, όπως αυτή της Χειρουργικής μιας και κατά τον προεγχειρητικό έλεγχο απαιτούνται καρδιογραφήματα και γνωματεύσεις από καρδιολόγους.  

Στο πόδι Γιατροί και Νοσηλευτές  
“Τα πράγματα έχουν ξεπεράσει και το έσχατο όριο πλέον” διαπιστώνει με λύπη ο κος Νικηφορίδης Δημήτρης, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, τονίζοντας πως “είναι ένα χρόνιο πρόβλημα στο οποίο έχουμε αναφερθεί όχι κατ' επανάληψη, αλλά έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε για αυτό το πρόβλημα μεταξύ πολλών προβλημάτων. Επίκειται άμεσα η αναστολή της λειτουργίας της Κλινικής. Πράγμα που σημαίνει ότι δυσχεραίνεται σημαντικότατα η λειτουργία συνολικά του Νοσοκομείου, πέραν του ότι δεν θα μπορούν να αντιμετωπίζονται τα καρδιολογικά προβλήματα, που από τη φύση τους είναι και τα πιο επείγοντα και το καταλαβαίνει ο καθένας μας, αν κάποια ειδικότητα χρειάζεται άμεσα να υπάρχει στο Νοσοκομείο είναι η Καρδιολογική, γιατί είναι επείγουσα η φύση των προβλημάτων, ακόμη και αν βρεθεί τρόπος να διακομίζονται τα περιστατικά αυτό θα γίνεται με σημαντική επιβάρυνση της υγείας των ασθενών”. 

Μάλιστα όπως εξηγεί ο ίδιος, το πιθανό κλείσιμο της Καρδιολογικής θα προκαλέσει αλυσιδωτές επιπτώσεις σε ολόκληρο το Νοσοκομείο. “Για να μπουν στο χειρουργεία οι ασθενείς χρειάζεται προεγχειρητικός έλεγχος με καρδιογραφήματα τα οποία τα βλέπουν και τα γνωματεύουν οι καρδιολόγοι και λένε εάν ο ασθενής είναι κατάλληλος και μπορεί να υποβληθεί στην επέμβαση. Υπάρχουν πολλά συσσωρευμένα προβλήματα στο Νοσοκομείο, αυτό είναι το πιο άμεσο και επείγον. Έρχεται το πρόβλημα της μαιευτικής και των αναισθησιολόγων και χρειάζονται μόνιμες λύσεις για το προσωπικό”. 

Κάλεσμα στους καρδιολόγους 
Από την πλευρά της η Διευθύντρια της Οφθαλμιατρικής του Νοσοκομείου και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου κα Δέσποινα Σταμπουλή απεύθυνε κάλεσμα στους ιδιώτες καρδιολόγους να στελεχώσουν έστω προσωρινά οι ίδιοι της Καρδιολογική. Μάλιστα, έκανε λόγο για κόντρες προσώπων οι οποίες πρέπει να μείνουν πίσω για να αποτραπεί η αναστολή λειτουργίας της Κλινικής. 

“Ο Ιατρικός Σύλλογος ενημερώθηκε για το πρόβλημα και έκανε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, το πρόβλημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και οι ιδιώτες καρδιολόγοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας προκειμένου να βοηθήσουν την καρδιολογική κλινική για ένα μικρό χρονικό διάστημα, το οποίο δεν ξέρω για πόσο ακριβώς θα είναι. Υπάρχει πόλεμος στο Νοσοκομείο, πολεμάει ο Διοικητής προσωπικά σε όλα τα επίπεδα και καθημερινά, προσπαθεί να βρει εφημερεύοντα γιατρό για να μην κλείσει η καρδιολογική. Κάνουμε ξανά έκλυση, δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν ιδιώτη, αλλά ζητούμε αυτούς που μέχρι πρόσφατα ήταν μέσα στο Νοσοκομείο και μπορούν να μας βοηθήσουν, πρέπει να έρθουν να μας βοηθήσουν, είμαστε σε πόλεμο, δεν πρέπει να μείνουμε στις ιδιαιτερότητες των ανθρώπων, να μείνουμε στις κόντρες με κάποια πρόσωπα. Να κάνουμε το σωστό να ανταποδώσουμε στους πολίτες της Ξάνθης αυτά που έχουμε εισπράξει γιατί ως ιδιώτες έχουν εισπράξει από αυτόν τον κόσμο την κοινωνική και οικονομικής τους καταξίωση”.  

Λύση από τον Υπουργό
Λύση από τον Υπουργό Υγείας κ. Μάκη Βορίδη ζητά η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ. Μητράκου Γεωργίου Παρασκευή, η οποία τονίζει πως “παρακαλούμε πάρα πολύ τον Υπουργό να επιληφθεί άμεσα του θέματος, και να μετακινήσει καρδιολόγους εάν είναι δυνατόν και σήμερα ώστε να μην αναγκαστούμε να αναστείλουμε τη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής”. Όπως μάλιστα επισημαίνει παρά το γεγονός πως το πρόβλημα είναι γνωστό στους πάντες μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε ανταπόκριση. “Η τελευταία μας ελπίδα είναι ότι έστω και την υστάτη στιγμή ο κ. Βορίδης θα δώσει τις εντολές του για να μην βρεθεί κανένας πολίτης σε κίνδυνο”. 

Στο πλευρό γιατρών και εργαζομένων τάχθηκε και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ με τον κ. Γιάννη Μπούτο να τονίζει πως “η κατάσταση είναι απαράδεκτη και ζητάμε από τον κόσμο να αναλάβει την ευθύνη του, γνωρίζει το πρόβλημα και πρέπει να βγει να φωνάξει διεκδικώντας την επίλυσή του”. Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει και ο ίδιος με τη σειρά του, διαφαίνεται πως αντίστοιχα προβλήματα εξυπηρέτησης θα προκύψουν άμεσα και στη Μαιευτική Κλινική. 

Δεν υπάρχουν σχόλια