GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απειλείται με λουκέτο η Καρδιολογική Κλινική Ξάνθης – Στα λόγια οι δεσμεύσεις για προσωπικό

-Έμεινε με 2 μόλις γιατρούς και αναζητείται λύση ώστε να μην οδηγηθεί στο κλείσιμο  -Επιστολή του Δημάρχου Ξάνθης στον Υπ. Υγείας για το...

-Έμεινε με 2 μόλις γιατρούς και αναζητείται λύση ώστε να μην οδηγηθεί στο κλείσιμο 
-Επιστολή του Δημάρχου Ξάνθης στον Υπ. Υγείας για το πρόβλημα που ανέκυψε 

Με λουκέτο απειλείται για ακόμη μια φορά η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, καθώς καταγράφει σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό. 

Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου για την κάλυψη των κενών σε ιατρικό προσωπικό που έχουν δημιουργηθεί στη νευραλγική κλινική, τίποτα δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα το μέλλον της να παραμένει άγνωστο. 

Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος το γεγονός πως σήμερα η Καρδιολογική αριθμεί μόλις 2 καρδιολόγους, προσωπικό που φυσικά δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του Νομού. Κατά διαστήματα έγιναν κάποιες προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος μέσω αποσπάσεων ωστόσο, κάτι που δεν απέδωσε καρπούς και διαιώνισε το πρόβλημα. 

Επιστολή Δημαρχόπουλου
Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος με επιστολή του προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, υπουργό κ. Μ. Βορίδη και στον υφυπουργό κ. Λ. Γρηγοράκο, ζητά την άμεση λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την υποστελέχωση, της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. 

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η λειτουργία της εν λόγω κλινικής θα πρέπει  να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να απομακρυνθεί  ο κίνδυνος αναστολής της. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Υγεία δεν είναι μόνο πολύτιμο αγαθό, αλλά και μοχλός για την ανάπτυξη. Μόνο ένας υγιής πληθυσμός μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως το οικονομικό δυναμικό του ενώ οι δαπάνες για την υγεία δεν είναι μόνον έξοδο αλλά και επένδυση. Τέλος τόνισε, ότι εάν δεν επιλυθεί το όλο θέμα το πλήγμα θα είναι ανυπολόγιστο για την τοπική κοινωνία.

Χτυπά τον... κώδωνα ο Ι.Σ.Ξ. 
Από την πλευρά του ο Ιατρικό Σύλλογος Ξάνθης γνωστοποιεί πως τη Δευτέρα κλήθηκε να παραστεί σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης με θέμα τη λειτουργία της Καρδιολογικής. 

Όπως αναφέρει ο Ι.Σ.Ξ. “κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκτέθηκαν τα προβλήματα τα οποία στη δυσλειτουργία και υποστελέχωση της κλινικής και ζητήθηκε η συνδρομή του Ι.Σ.Ξ.”.

Το προεδρείο του Ι.Σ.Ξ. συνεδρίασε, στη συνέχεια, με σχεδόν το σύνολο των ιδιωτών καρδιολόγων της πόλης και συζητήθηκε εκτενώς το πρόβλημα. 

“Ο Ι.Σ.Ξ. θεωρεί πως η λύση πρέπει να είναι οριστική και όχι εμβαλωματική και νομικά μετέωρη. Συνεπώς η μόνη λύση είναι η άμεση κατ' εξαίρεση πρόσληψη δύο επιμελητών ειδικών καρδιολόγων. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την τοπική πολιτική ηγεσία να αναλάβουν τις ευθύνες τους” καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια