GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αντιδρά η ΠΑΣΕΒΕ Ξάνθης στο Κυριακάτικο άνοιγμα! - "Ευνοούν τους μονοπωλιακούς ομίλους"

Η γραμματεία Ξάνθης της ΠΑ.ΣΕΒΕ καταγγέλλει την νέα απόφαση της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης για προσθήκη ακόμα 5 Κυριακών που θα ανοίγουν τα ...

Η γραμματεία Ξάνθης της ΠΑ.ΣΕΒΕ καταγγέλλει την νέα απόφαση της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης για προσθήκη ακόμα 5 Κυριακών που θα ανοίγουν τα μαγαζιά στην πόλη. 

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα οδηγήσει σε νέα αύξηση των λειτουργικών εξόδων των μικρών επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων που είναι ήδη πνιγμένοι στα χρέη, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων στο εμπόριο και θα επιταχύνει τη μεταφορά του τζίρου από τα μικρομάγαζα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους του εμπορίου επιταχύνοντας τον αφανισμό τους. 

Σε μια εποχή που το εισόδημα του εργαζόμενου λαού έχει κυριολεκτικά καταβαραθρωθεί με αλλεπάλληλες μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, με ανελέητη φοροεπιδρομή και χαράτσια κάθε είδους, το επιχείρημα ότι οι επιπλέον Κυριακές θα σώσουν τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους  είναι κάλπικο. 

Τα στοιχεία από τις Κυριακές που είναι ανοικτά τα μαγαζιά δείχνουν πεντακάθαρα ποιος ωφελείται από αυτές. Καλούμε επίσης τους συναδέλφους να καταδικάσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΟΕΒΕ Ξάνθης και του Εμπορικού Συλλόγου, στον οποίο υπάρχει απόφαση στις 23 Οκτωβρίου του 2013 από τα μέλη του να μην αλλάξει το καθεστώς με τις Κυριακές, που με τη στάση τους δίνουν το απαραίτητο άλλοθι στην Αντιπεριφέρεια να πάρει όλα τα εκείνα τα μέτρα που θα ευνοήσουν τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους και τις εμπορικές αλυσίδες να συγκεντρώσουν στα χέρια τους τον τζίρο και θα οδηγήσουν τους συναδέλφους στον αφανισμό και την βιολογική και οικονομική εξαθλίωση. 

Άμεση είναι οι ανάγκη, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, σε κοινή συμμαχία με τους εργαζόμενους στο εμπόριο , να συγκρουστούν με την πολιτική που υπηρετεί τα  συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, να ενισχύσουν την ΠΑ.ΣΕ.ΒΕ αλλάζοντας τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα για να δοθεί άμεση και αγωνιστική απάντηση στις μεθοδεύσεις που επιθυμούν να τους οδηγήσουν πιο γρήγορα στο κλείσιμο.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν.ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια