GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



“Τσιγάρο; Δεν γουστάρω” από το 4ο Δημοτικό Ξάνθης – Βραβεύτηκαν οι μαθητές (+VIDEO)

-Απέσπασαν το 2ο βραβείο στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον έλεγχο του καπνίσματος  Μια ταινία μικρού μήκους με θέμα την καταπολέμη...

-Απέσπασαν το 2ο βραβείο στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον έλεγχο του καπνίσματος 

Μια ταινία μικρού μήκους με θέμα την καταπολέμηση του καπνίσματος δημιούργησαν μαθητές από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, αποσπώντας το 2ο βραβείο στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος. 

Πρόκειται για τους μαθητές του τμήματος Ε2, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Δήμο Βιδούρα δημιούργησαν την ταινία τους που στόχο είχε να αναδείξει τα προβλήματα που προκαλεί το κάπνισμα και να ευαισθητοποιήσει για τη διακοπή του. 

Οι μαθητές παρουσίασαν τη δουλεία του στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον έλεγχο του Καπνίσματος και απέσπασαν το 2ο βραβείο, ενώ στο ίδιο διαγωνισμό παρουσιάστηκαν  και θεατρικά δρώμενα από τους ίδιους τους μαθητές με θέμα πάντοτε την πρόληψη του καπνίσματος.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε μεταξύ άλλων και ο Υπ. Παιδείας κ. Α. Λοβέρδος που τόνισε πως «θέλουμε σιγά, σιγά τα παιδιά του δημοτικού όταν τελειώνουν τη δουλειά στο σχολείο, να μην έχουν πολύ δουλειά στο σπίτι και η τσάντα τους να μην είναι τόσο βαριά. Θέλουμε όχι μόνο να γίνετε καλοί μαθητές, αλλά να γίνετε και καλοί πολίτες. Να θυμάστε μία φράση. Η δουλειά που κάνετε στο σχολείο λέγεται εκπαίδευση. Αυτό που θέλουμε να γίνει είναι να αποκτήσετε παιδεία, που είναι κάτι πιο σοβαρό και μεγάλο. Παιδεία σημαίνει καλός πολίτης. Καλός πολίτης είναι αυτός που προσέχει και κάνει αθλητισμό, αυτός που προσέχει το σώμα του και τον εαυτό του και δεν καπνίζει. Και όταν καπνίζουν στο αυτοκίνητο οι γονείς του ή στο σαλόνι του σπιτιού, τους κάνει παρατήρηση».

Μετά την ομιλία του, παρέδωσε το πρώτο βραβείο στους μαθητές που εκπροσωπούσαν το Ε1 τμήμα του 55ου δημοτικού σχολείου Πάτρας για την ταινία τους με τίτλο: «Όπου υπάρχει καπνός».

Η Υφυπουργός Υγείας κα Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου , κατά την ομιλία της αναφέρθηκε στις κοινές δράσεις του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας για την καταπολέμηση του καπνίσματος. Όπως είπε, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας έχουν συμμαχήσει, προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμα του παιδιού στην Υγεία.

Η υφυπουργός παρέδωσε το 2ο βραβείο στους μαθητές που εκπροσωπούσαν το Ε2 τμήμα του 4ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης ,για την ταινία τους με τίτλο: «Τσιγάρο; Δεν γουστάρω!»

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γ. Ανδριανός ο οποίος  απευθύνθηκε στα παιδιά λέγοντας: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που βραβεύονται σήμερα. Στέλνετε ένα δυνατό μήνυμα κατά του καπνίσματος και ταυτόχρονα υπέρ της υγιεινής ζωής. Θέλω να σας ζητήσω μια χάρη: αυτό το μήνυμα, να το θυμάστε σε όλη σας τη ζωή. Και να θυμάστε ταυτόχρονα πως το να ξεκινήσει ένας άνθρωπος το κάπνισμα, ή οποιαδήποτε άλλη εθιστική ουσία, είναι από τις χειρότερες αποφάσεις που μπορεί να πάρει κανείς στη ζωή του. Κρατήστε λοιπόν στο μυαλό και την καρδιά σας αυτή την μέρα. Και μην ενδώσετε ποτέ στη βλακεία που λέγεται κάπνισμα.

Εμείς, οι μεγαλύτεροι έχουμε το χρέος να σας βοηθάμε να γεμίσετε τη ζωή σας με καλές συνήθειες, ώστε οι κακές να μη βρίσκουν χώρο να τρυπώσουν. Και μια από αυτές τις καλές συνήθειες είναι και η άθληση και ο αθλητισμός. Είμαστε λοιπόν μαζί σας. Να μας ζητάτε αυτά που δικαιούστε, και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προσπαθούμε με τα μέσα που διαθέτουμε να σας δίνουμε το καλύτερο. Καλή συνέχεια λοιπόν στα μαθήματά σας και στον αγώνα κατά του καπνίσματος».

Ο Υφυπουργός έδωσε το 3ο βραβείο στην Αγγελική Χρυσικοπούλου από το 5ο δημοτικό σχολείο Γέρακα για το έργο της «Το ταξίδι των καπνιστών».

Δεν υπάρχουν σχόλια