GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Έφερε... 23.000 ευρώ σε άπορες οικογένειες και Ιδρύματα της Ξάνθης ο Άη Βασίλης

-Ανοίγει τις πόρτες του και φέτος η γειτονιά του Άη Βασίλη στην Κεντρική Πλατεία  -Πλούσιο πρόγραμμα με πολιτιστικά δρώμενα και φέτος τα...

-Ανοίγει τις πόρτες του και φέτος η γειτονιά του Άη Βασίλη στην Κεντρική Πλατεία 
-Πλούσιο πρόγραμμα με πολιτιστικά δρώμενα και φέτος τα Χριστούγεννα 

Το ποσό των 23.000 ευρώ σε άπορες οικογένειες και Ιδρύματα της Ξάνθης διένειμε τα τελευταία τρία χρόνια η “Γειτονιά του Άη Βασίλη”, θεσμός που ξεκίνησε από το Λύκειο Ελληνίδων της περιοχής και προσφέρει μια σειρά από πολιτιστικές δράσεις κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Η Γειτονιά, στήνεται κάθε χρόνο στην Κεντρική Πλατεία της πόλης αποτελούμενη από οικίσκους στους οποίους μπορεί ο επισκέπτης να... δει, να γευτεί και να ζήσει στο πνεύμα των Χριστουγέννων, μέσα από μια σειρά πολιτιστικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα. Τα όποια έσοδα συγκεντρώνονται από τη λειτουργία του θεσμού διανέμονται στα δύο Ιδρύματα της Ξάνθης, ήτοι το Γηροκομείο και το Ψυχολογικό Κέντρο, καθώς και σε άπορες οικογένειες. 

Συνεχίζεται φέτος 
Η Γειτονιά του Άη Βασίλη ανοίγει και φέτος τις πύλες της σε κατοίκους και επισκέπτες, μεταμορφώνοντας την Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης σε μια μικρή Χριστουγεννιάτικη φωλιά, στην οποία συναντά κανείς τον Άη Βασίλη, με τον οποίο μπορεί να συνομιλήσει και να φωτογραφηθεί, ξωτικά, ζογκλέρ και χριστουγεννιάτικες λιχουδιές καθώς και ένα καρουζέλ.  

Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου, που η Γειτονιά θα βρίσκεται στην Κ. Πλατεία, θα παρουσιαστούν μια σειρά από δράσεις, μουσικοχορευτικές και εικαστικές ενώ έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από παιδικές δραστηριότητες. 

Χριστουγεννιάτικο τρενάκι 
Στο πνεύμα των Χριστουγέννων θα ντυθεί και το τουριστικό τρενάκι του Δήμου Ξάνθης, το οποίο θα στολιστεί και θα πραγματοποιεί βόλτες μέσα στην πόλη δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν κατά τη διάρκεια των εορτών μέσα στην πόλη. 

“Ο οδηγός θα είναι ντυμένος Χριστουγεννιάτικα ενώ θα υπάρχει και αντίστοιχη μουσική” αναφέρει η κα Πέπη Στάντσιου, πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, εξηγώντας πως “για 4η συνεχή χρονιά η Γειτονιά θα βρίσκεται στην Κ. Πλατεία μέχρι και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Φέτος δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στο ψυχαγωγικό κομμάτι. Το τρενάκι, που το αγαπά τόσο πολύ ο κόσμος, θα δώσει έναν τόνο χαράς και αισιοδοξίας, όπως και η Γειτονιά, και οι πολίτες θα μπορούν να απολαύσουν τις βόλτες τους”. 

Δωρεάν η είσοδος και οι εκδηλώσεις 
Μάλιστα, η κα Στάντσιου, σπεύδει να διευκρινίσει για ακόμη μια φορά πως στη Γειτονία δεν υπάρχει αντίτιμο εισόδου και πως ο καθένας που το επιθυμεί μπορεί να μπει και να παρακολουθήσει δωρεάν τις δράσεις που λαμβάνουν χώρα. “Όποιος θέλει να φωτογραφηθεί με τον Άη Βασίλη καταβάλει 3 ευρώ και 2 ευρώ για το καρουζέλ. Επίσης εάν κάποιος θέλει μπορεί να αγοράσει κάποιο γλυκό ή έδεσμα για να ενισχύσει το φιλανθρωπικό μας ρόλο” σημειώνει η ίδια, εξηγώντας πως “κατά μέσο όρο η Γειτονιά δίνει 7.000 με 8.000 ευρώ στο Γηροκομείο, το Ψυχολογικό και άπορες οικογένειες μετά από υπόδειξη των δομών πρόνοιας. Δεν δίνουμε χρήματα σε αυτές τις οικογένειες αλλά προσπαθούμε να τους καλύψουμε λογαριασμούς, να αγοράσουμε ξύλα ή να πληρώσουμε φροντιστήρια και άλλες δαπάνες που ενδεχομένως έχουν”.  

Δεν υπάρχουν σχόλια