GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


2 ΝΑΙ και 1 ΠΑΡΩΝ από τους Βουλευτές της Ξάνθης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (+VIDEO)

-Αναλυτικά τι ψήφισαν οι Βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜΘ το απόγευμα της Τετάρτης  Με τη γραμμή των κομμάτων τους τάχθηκαν, όπως...




-Αναλυτικά τι ψήφισαν οι Βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜΘ το απόγευμα της Τετάρτης 

Με τη γραμμή των κομμάτων τους τάχθηκαν, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενοι, οι τρεις Βουλευτής της Ξάνθης κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το απόγευμα της Τετάρτης. 

Οι κυβερνητικοί Βουλευτές, ήτοι οι κύριοι Αλέξανδρος Κοντός από τη ΝΔ και Δημήτρης Σαλτούρος από το ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ΝΑΙ ενώ ΠΑΡΩΝ δήλωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζεϊμπέκ Χουσεϊν. 

Ευρύτερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ, 4 Βουλευτές προερχόμενοι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες ψήφισαν ΠΑΡΩΝ στην πρώτη εκλογική διαδικασία ενώ οι υπόλοιποι τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Δήμα. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως ο Ανεξάρτητος Βουλευτής από την Δράμα κ. Χρήστος Αηδόνης ψήφισε ΝΑΙ κατά τη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας. 

Απόντες 5 Βουλευτές
Η υποψηφιότητα του κ. Σταύρου Δήμα έλαβε συνολικά 160 θετικούς ψήφους, ενώ 135 Βουλευτές τάχθηκαν κατά αυτής. Πέντε Βουλευτές του Κοινοβουλίου απουσίαζαν από την εκλογική διαδικασία. 

Όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα η επόμενη ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι, όπου και πάλι απαιτούνται 200 ψήφοι. 

Η αποτυχία αυτή στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν αναμενόμενη, καθώς δεν υπήρχε περίπτωση να βρεθούν 200 Βουλευτές όπως άλλωστε είχε διαφανεί τις τελευταίες ημέρες. Μάλιστα οι προσδοκίες της Κυβέρνησης έκαναν λόγο για τουλάχιστον 165 ψήφους στην πρώτη ψηφοφορία, κάτι που όπως φάνηκε δεν συνέβη.  

Οι πέντε Βουλευτές που κατάφερε να κερδίζει η κυβερνητική πλειοψηφία, πέραν των 155, είναι οι 
Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Κατερίνα Μάρκου, Χρήστος Αηδόνης,  και Γ. Νταβρής. 

Στις αποχές μετρούνται εκείνες των ανεξάρτητων βουλευτών Γιώργου Κασαπίδη και Κώστα Γιοβανόπουλου, των δύο πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής (και πλέον ανεξάρτητων), Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, καθώς και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Άννας Χατζησοφιά. Η κ. Χατζησοφιά δήλωσε διά επιστολής πως αν ήταν παρούσα επρόκειτο να ψηφίσει «παρών», χωρίς ωστόσο η δήλωση αυτή να είναι δυνατόν να μετρηθεί ως ψήφος. 

Από τις ψήφους των βουλευτών σημειώνεται εκείνη του ανεξάρτητου Παναγιώτη Μελά, ο οποίος, αν και είχε διαφανεί πως θα υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα, ψήφισε τελικά «παρών».

Αναλυτικά οι Βουλευτές της Περιφέρειας ΑΜΘ ψήφισαν ως εξής: 

   ΔΡΑΜΑΣ
ΟΝΟΜΑ ΚΟΜΜΑ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ
Δημήτρης Κυριαζίδης Νέα Δημοκρατία  Χ
Χρήστος Καραγιαννίδης ΣΥΡΙΖΑ
 Χ
Χρήστος Αηδόνης Ανεξάρτητοι Βουλευτές Χ


    ΕΒΡΟΥ
ΟΝΟΜΑ ΚΟΜΜΑ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ
Κυριάκος Γεροντόπουλος Νέα Δημοκρατία  Χ
Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος Νέα Δημοκρατία  Χ
Γιώρτος Ντόλιος ΠΑΣΟΚ  Χ
Μαρίνος Ουζουνίδης ΑΝΕΛ
 Χ


  ΡΟΔΟΠΗΣ
ΟΝΟΜΑ ΚΟΜΜΑ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ
Ευρυπίδης Στυλιανίδης Νέα Δημοκρατία  Χ
Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν ΣΥΡΙΖΑ
 Χ
Χατζή Οσμάν Ραήφ Αχμέτ ΠΑΣΟΚ Χ


    ΞΑΝΘΗΣ
ΟΝΟΜΑ ΚΟΜΜΑ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ
Αλέξανδρος Κοντός Νέα Δημοκρατία  Χ
Χασάν Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ΣΥΡΙΖΑ
 Χ
Δημήτρης Σαλτούρος ΠΑΣΟΚ  Χ


   ΚΑΒΑΛΑΣ
ΟΝΟΜΑ ΚΟΜΜΑ ΝΑΙ ΠΑΡΩΝ
Νίκος Παναγιωτόπουλος Νέα Δημοκρατία Χ
Γιώργος Καλαντζής Νέα Δημοκρατία  Χ
Γιάννης Πασχαλίδης Νέα Δημοκρατία  Χ
Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης Νέα Δημοκρατία  Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια