GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μέλος της συμμορίας με τα καλάσνικοφ στην Καβάλα ζητά να μην απολυθεί - Καμπάνα 21 ετών

Να συνεχίσει να θεωρείται υπάλληλος του δήμου Καβάλας και κατά συνέπεια να πληρώνεται, ζητάει καταδικασμένος ως μέλος συμμορίας, που διέπ...


Να συνεχίσει να θεωρείται υπάλληλος του δήμου Καβάλας και κατά συνέπεια να πληρώνεται, ζητάει καταδικασμένος ως μέλος συμμορίας, που διέπραττε, μεταξύ άλλων, ληστείες με καλάσνικοφ

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η απόλυσή του από το δήμο Καβάλας, όπου εργαζόταν, κατέθεσε άνδρας, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως μέλος συμμορίας με καλάσνικοφ.

Τον Δεκέμβριο του 2012, το Τριμελές Εφετείο Θράκης του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 21 ετών. Ήταν ένα από τα 19 άτομα που καταδικάστηκαν για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε ένοπλες ληστείες, επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και άλλα αδικήματα.

Ο συγκεκριμένος εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας του δήμου Καβάλας και μετά την απόφαση του δικαστηρίου, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η τελευταία του επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης, καθώς έκρινε ότι υπέπεσε στο παράπτωμα της "εντός και εκτός υπηρεσίας αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής".

Προσφεύγοντας στο ΣτΕ, ζητάει να ακυρωθεί η απόλυσή του γιατί παραβιάζει το συνταγματικά προστατευόμενο τεκμήριο της αθωότητας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου δεν είναι τελεσίδικη και έχει ασκήσει έφεση.

Αναφέρει, επίσης, ότι σύμφωνα με τους νόμους του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ένα πρόσωπο που κατηγορείται για ποινικά αδικήματα είναι αθώο μέχρι να αποδειχτεί η ενοχή του με τελεσίδικη δικαστική απόφαση.
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια