GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



"Σκόρπισε" η Skoda Ξάνθη! Θεαματικό παιχνίδι στο Αγρίνιο, βαριά ήττα με 5-2 από τον Παναιτωλικό!

Με… μαέστρο τον Λούκας Βιγιαφάνες (δύο γκολ και μια ασίστ), ο Παναιτωλικός «σκόρπισε» τη SKODA Ξάνθη με 5-2, πραγματοποιώντας μακράν την κ...

Με… μαέστρο τον Λούκας Βιγιαφάνες (δύο γκολ και μια ασίστ), ο Παναιτωλικός «σκόρπισε» τη SKODA Ξάνθη με 5-2, πραγματοποιώντας μακράν την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο πρωτάθλημα

«Να ’χα χίλια μάτια» ή και «χάθηκε η μπάλα…», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για την αναμέτρηση του Αγρινίου, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Τρελός ρυθμός, πολλές κλασσικές ευκαιρίες και επτά γκολ, τα περισσότερα που έχουν επιτευχθεί σε ένα παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα. Μεγάλος και δίκαιος νικητής ήταν ο Παναιτωλικός, ο οποίος έφτασε στο εμφατικό 5-2 επί της SKODA Ξάνθης, η οποία κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι, που πέτυχαν την δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, έφτασαν τους 10 βαθμούς, ενώ οι φιλοξενούμενοι, που παρέμειναν χωρίς νίκη για πέμπτο εκτός έδρας παιχνίδι, έμειναν στους 9 πντους. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Αργεντινός, Λούκας Βιγιαφάνες, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και είχε μια ασίστ. Τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν επίσης οι Ετζενγκέλε, Μαρτίνες και Κάπελ, ενώ για τους ακρίτες, που προηγήθηκαν 0-1 και ισοφάρισαν σε 2-2, σκόραραν οι Λισγάρας και Λουσέρο. 

To φιλμ του αγώνα! 
Με το… καλημέρα, η Skoda Ξάνθη πήρε «κεφάλι» στο σκορ με τον Λισγάρα, ο οποίος με κοντινό πλασέ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Λουσέρο, έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι, αφού ξεπέρασαν το αρχικό σοκ, βγήκαν κατά… κύματα μπροστά, στην προσπάθεια να ισοφαρίσουν, αλλά μολονότι έφταναν εύκολα έξω από την αντίπαλη περιοχή, τα «χαλούσαν» στην τελική προσπάθεια. Η υπεροχή τους καρποφόρησε στο 21’, με τον Βιγιαφάνες, που πήρε το… ριμπάουντ, μετά την απόκρουση του Ζαρόπουλου σε κεφαλιά του Μορένο και με πλασέ από κοντά, «έγραψε» το 1-1. 

Η ομάδα του Αγρινίου ανέλαβε πλήρως τα ηνία και έχασε ευκαιρίες να πετύχει και δεύτερο γκολ απέναντι στην ακριτική ομάδα, που περιοριζόταν σε παθητικό ρόλο. Οι αναγκαστικές αλλαγές (Ομπόντο αντί Παπαστεριανού στο 33’ για τη SKODA Ξάνθη και Άλβες αντί Μορένο στο 37’ για τον Παναιτωλικό) αποδιοργάνωσαν τις δύο ομάδες, ωστόσο, το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, δεν το περίμενε μάλλον κανείς. Στο 45’, ο Βιγιαφάνες έδειξε την κλάση του και με δεξί διαγώνιο σουτ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ζαρόπουλο, κάνοντας το 2-1 για τον Παναιτωλικό. Κι ενώ όλοι περίμεναν την λήξη, ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Λουσέρο να κάνει το 2-2 και αφού ο Μπρακάλι είχε αποσοβήσει δύο φορές το γκολ στην ίδια φάση. 

Με το… ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 53’, ο Παναιτωλικός πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ. Αυτή τη φορά, ο Βιγιαφάνες ήταν ο δημιουργός, αφού έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Ετζενγκέλε με κεφαλιά έκανε το 3-2. Πριν προλάβει να συνέλθει η SKODA Ξάνθη, η ομάδα του Αγρινίου «χτύπησε» για τέταρτη φορά, αυτή τη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νίκολας Μαρτίνες, που έκανε το 4-2. Έξι γκολ σε 60 λεπτά, σε ένα χορταστικό παιχνίδι, που είναι ήδη το πιο παραγωγικό στη φετινή Σούπερ Λίγκα. 

Κι όμως, υπήρχε και συνέχεια. Στο 69’ οι Βιγιαφάνες και Μαρτίνες έκρυψαν τη μπάλα, που έφτασε στον Κάπελ, ο οποίος με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, έκανε το 5-2 μέσα σε αποθέωση από τους 3.000 φιλάθλους που βρίσκονταν στις εξέδρες. Τα ποσοστά της ομάδας του Αγρινίου ήταν απίστευτα, αφού σε τέσσερις τελικές στην επανάληψη, έβαλε τρία γκολ. Στα τελευταία είκοσι λεπτά, ο ρυθμός έπεσε φυσιολογικά, αφού το παιχνίδι είχε κριθεί. Τίποτε δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Θάνου και έτσι ο Παναιτωλικός πανηγύρισε τη δεύτερη και μάλιστα συνεχόμενη νίκη του με 5-2 στο φετινό πρωτάθλημα. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Κ. Μαρτίνες, Μπεχαράνο, Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο (37’ Άλβες), Βιγιαφάνες (86’ Μήλιος), Ν. Μαρτίνες (81’ Κόρμπος), Ετζενγκέλε, Φωτάκης. 

Στον πάγκο έμειναν: Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Καλογέρης, Παπουτσογιαννόπουλος. 

SKODA Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος, Κολλαράς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός (33’ Ομπόντο), Καπετάνος (59’ Ράνος), Λισγάρας, Καρυπίδης. 

Στον πάγκο έμειναν: Αναστασόπουλος, Μπέρτος, Φλίσκας, Γούτας, Ολιβέιρα. 

Κίτρινες κάρτες: Γοδόι - Ολιβέιρα 
Κόκκινες κάρτες: 

Διαιτητής: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών) 
Βοηθοί: Δημήτρης Τάτσης (Ηπείρου), Γιώργος Γεωργιάδης (Κοζάνης) 
Γήπεδο: Παναιτωλικού 

Δεν υπάρχουν σχόλια